UPDATE. Ovidiu Cupșa, scrisoare deschisă către Biroul Politic Naţional al PNL

Ovidiu Cupșa a trimis o scrisoare deschisă către Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal.
 

„Doamnă Preşedinte Raluca Turcan,
Stimaţi colegi membri ai BPN,
 
În calitatea mea de membru PNL din 1990, cu toată consideraţia şi buna credinţă, vă informez că filiala judeţeană a PNL Constanţa se află într-o profundă criză de identitate, generată de un mic grup enclavizat, bazat pe interese personale şi legături de familie. Conducerea interimară a PNL - asigurată de domnul Gheorghe Dragomir şi acest grup - a reuşit în ultimii doi ani să epureze partidul de toţi cei care au tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte strategia judeţeană, mesajul politic, alegerea discreţionară a candidaţilor PNL pentru Consiliul Judeţean sau Parlamentul României, numirea unui şef de campanie fără o minimă experienţă politică etc, prefigurând rezultatul dezastruos din 11 decembrie.
 
Rând pe rând, un număr însemnat de membri ai BPJ şi CJEx, marea majoritate cu vechime şi experienţă politică, au fost marginalizaţi şi s-au retras din partid sau din funcţiile de conducere pe care le deţineau, refuzând să ia parte la simulacrul de democraţie şi de respect faţă de valorile liberale.
 
Acest lucru, care a slăbit constant forţa partidului la nivel local, în loc
să fie un motiv de îngrijorare şi evaluare a situaţiei, a constituit un
prilej de satisfacţie pentru micul grup de interese, care astăzi conduce
partidul discreţionar, netransparent şi cu uşile închise, fiind «premiat»
cu locurile eligibile ale partidului la alegerile din 2016 şi împărţirea în
avans a funcţiilor pentru alegerile din 2020 !!!
 
Ulterior alegerilor parlamentare nu s-a făcut nici o analiză serioasă a


responsabililor pentru rezultatul dezastruos. În unica şedinţă a BPJ, care a avut loc în 16 decembrie (foarte probabil fără cvorum, deoarece procesul verbal de şedinţă este ţinut la «strict secret», posibil modificat
ulterior), domnul Dragomir a evaluat că singurii responsabili pentru
rezultat sunt doamna Alina Gorghiu şi domnul Dacian Cioloș, afirmând

totodată că preluarea preşedenţiei de către doamna Raluca Turcan este o nouă greşeală.
 
Am considerat atunci, alături de un grup de colegi, că depunerea demisiei de onoare a conducerii PNL Constanţa şi preluarea interimatului de către un preşedinte de organizaţie locală sau un primar cu rezultate bune (similar soluţiei adoptate la nivel naţional) ar fi cea mai bună soluţie în perspectiva organizării unor alegeri democratice în filială. Bineînţeles că preşedintele filialei şi şeful de campanie nu au recurs la acest gest de onoare, din moment ce singura responsabilă fusese identificată ca fiind conducerea naţională.
De la acea dată nici un organism statutar judeţean al partidului nu a mai fost convocat, nu a existat nici o luare de poziţie politică privind
situaţia locală sau naţională şi toate întâlnirile au avut loc în spatele
uşilor închise, PNL Constanţa nefiind decât «jucăria» micului grup care urmăreşte obţinerea unei «victorii à la Pirus» în alegerile din interiorul partidului.
 
Având în vedere perspectiva unor alegeri apropiate în partid, consider în continuare că se impune demisia Preşedintelui Gheorghe Dragomir, care nu are legitimitatea de a organiza alegeri în partid, fiind captiv acestui mic grup şi determinat să facă orice pentru a asigura în continuare conducerea partidului prin epigoni, epurând membrii CCL şi CCJ care vor participa la alegeri, pentru a vicia rezultatul acestora.
 
De asemenea, pentru transparenţa şi legitimarea alegerilor în PNL şi
mobilizarea tuturor membrilor partidului, inclusiv a celor care au fost
marginalizaţi sau s-au retras în ultimii doi ani, consider că
trebuie dată posibilitatea tuturor membrilor PNL de a vota pentru alegerea organismelor de conducere statutare, indiferent de opţiunile pe care le au.
 
Vă rog să analizaţi în acest sens modificarea articolelor 10, 12, 44 şi 46 din ROLJ – privind constituirea şi atribuţiile CCJ şi CCL şi alegerea Birourilor Politice locale şi judeţene.
 
Din schimbul de informaţii cu colegii din toată ţara am aflat că există un număr însemnat de filiale în care se întâmplă situaţii similare, care ar putea fi dezamorsate prin modificarea ROLJ.
 
Am activat timp de 27 de ani în acest partid pentru că a fost un partid
viu, democratic şi autentic liberal şi nu pot fi părtaş la enclavizarea şi confiscarea PNL de către grupuri de interese lipsite de onoare şi legitimitate, care va duce ireversibil la pierderea definitivă a valorilor liberale de către PNL şi la un posibil dezastru în viitorul apropiat.
Am toată încrederea că şi domniile voastre aveţi dezideratul de a restabili democraţia şi legitimitatea organismelor statutare la toate nivelele, într-un moment în care este nevoie mai mult ca niciodată de coagularea dreptei în România.
 
Cu toată consideraţia
Ovidiu Cupșa
Vicepreşedinte demisionar al PNL Constanţa”, este mesajul scrisorii remis redacţiei ZIUA de Constanţa.


UPDATE:   Vă reamintim, cotidianul ZIUA de Constanţa titra în urmă cu două zile că mai mulţi liberali pregătesc un memoriu care va ajunge la Biroul Permanent Naţional, înainte de şedinţa programată pe 26 ianuarie 2017. Tot atunci, preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir spunea că  nu vrea să le dea importanţă celor care se agită în această perioadă. „Uşa partidului este deschisă şi pentru membri, şi pentru nemembri, acest gen de acţiuni nu le va aduce niciun vot. PNL Constanţa va fi bine, voi participa la discuţiile de la nivel central cu preşedinţii de organizaţie şi vom vedea care este cea mai bună soluţie pentru organizaţie. Veţi vedea că oamenii lipsiţi de viziune politică nu vor avea nicio izbândă“, a comentat pentru ZIUA de Constanţa, Gheorghe Dragomir.

Citeşte şi: Deranj mare în PNL Constanţa. Un memoriu va pleca către Bucureşti înainte de BPN-ul de joi

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 849

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1050

LIVE VIDEO-TEXT- conferință de presă a AUR Constanța Murad ar putea candida la președinția Consiliului Județean Constanța (FOTO)

15 Feb 2024 1174

Știri Constanța azi LIVE TEXT. AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

02 Feb 2024 1038

Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța! (FOTO+VIDEO)

27 Jan 2024 2603

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment în Portul Tomis. AUR anunță candidatul la Primăria Constanța! (FOTO)

27 Jan 2024 1705

Teodor Popa l-a înlocuit pe Ovidiu Cupșa. Declarații de avere Averile și interesele fostului și actualului director de la CERONAV Constanța (DOCUMENTE)

14 Dec 2023 2367

Surse UPDATE. Teo Popa îl înlocuiește pe Ovidiu Cupșa la conducerea Ceronav!

13 Dec 2023 2336

Ovidiu Cupșa, varianta optimă a AUR pentru Primăria Municipiului Constanța (VIDEO)

23 Nov 2023 1666

Președintele AUR, George Simion „Nu avem un candidat stabilit pentru Primăria Constanța"!

12 Sep 2023 1549

Premianți din Constanța Angelo Mitchievici și Augustin Cupșa, laureați la Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România

08 Jun 2023 1340

Schimbare de sediu social pentru SRL-ul controlat de Cupșa, Mincă și Cocîrță, afaceristul care a cerut falimentul GSP Offshore SRL

24 Sep 2022 2202

ZIUA-n amiaza mare Ovidiu Cupșa despre lupta marinarilor pentru reînființarea flotei comerciale române

09 Apr 2022 1960

Ovidiu Cupșa, director CERNOAV, despre ceea ce înseamnă domeniul off-shore (VIDEO)

08 Apr 2022 1691

Despre marinărie și nu numai, la „ZIUA-n amiaza mare”, cu Ovidiu Cupșa

07 Apr 2022 1486