Pact PNL-PSD pentru repararea Spitalului Judetean

1193255619.jpg

Lucrarile de reabilitare a spitalului constantean, ce vor fi demarate la 1 noiembrie, au ca termen de finalizare data de 31 martie 2010

Nimeni nu se mai poate indoi de faptul ca PSD face casa buna cu PNL. Liderii organizatiilor judetene ale celor doua formatiuni, in persoana primarului Constantei, Radu Mazare (PSD) si a deputatului PNL Gheorghe Dragomir, au fost prezenti, ieri, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta, cu prilejul anuntarii oficiale a reluarii reparatiilor capitale. Dupa ce au dat o tura prin saloanele spitalului, liberalii si pesedistii si-au strans mainile si s-au gratulat reciproc, atribuindu-si meritele pentru reluarea lucrarilor la spital. Lucrarile la SCJU vor incepe saptamana viitoare, pe 1 noiembrie, si vor fi efectuate - surpriza - tot de firma israeliana Baran. Spitalul a Directorul spitalului, liberalul Ioan Tofolean, a declarat, ieri, ca spera ca reparatiile sa fie finalizate si sa nu mai existe intreruperi. Se pare ca cineva acolo sus (n.r. la Guvern) ii iubeste pe liberali, pentru ca liberalul Tofolean a anuntat, ieri, finantari de milioane de euro de la stat. Doctorul, manager de spital, a multumit autoritatilor locale, lui Mazare, dar si presedintelui Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, primvicepresedintele organizatiei judetene PSD Constanta si a atribuit reluarea lucrarilor la spital "majoritatii formatiunilor politice de pe plan local".

Guvernul si-a deschis punga pentru SCJU

"Beneficiem de o finantare de exceptie. Pe langa cele 60 de miliarde pe care le-am primit, 30 de la minister si 30 de la Consiliul Judetean, am primit recent un milion de euro pentru aparatura medicala de la minister, am finalizat lucrarile pentru centrala de aburi. Acum avem inca o finantare de un milion de euro de la minister pentru centrala termica, astfel incat spitalul sa devina independent din punct de vedere energetic", a anuntat Tofolean. Mai mult decat atat, directorul a adaugat ca, in prezent, se desfasoara si procedura de licitatie pentru demararea lucrarilor de modernizarea a urgentei. Potrivit reprezentantilor CJC, termenul de finalizare a lucrarilor de reabilitare a SCJU este 31 martie 2010. Prezent la anuntarea oficiala a reinceperii reparatiilor, social-democratul Nicusor Constantinescu nu a pierdut ocazia sa-si atribuie o parte din meritele relansarii lucrarilor la spital. Cunoscut constantenilor si prin prisma conflictelor cu prefectul Constantei, presedintele CJC a facut pe lupul moralist si a declarat ca "este momentul sa lasam disputele, vendetele politice la o parte, deoarece sunt in detrimentul cetatenilor judetului Constanta". El nu a uitat sa spuna si ca CJC a alocat bani in permanenta pentru reabilitarea unitatii spitalicesti.

Ca intre colegi...

La randul sau, deputatul PNL Gheorghe Dragomir, a afirmat ca va sustine intotdeauna proiectele constantenilor "indiferent de cine le initiaza". Deputatul PSD Alexandru Mazare, nu a uitat sa sublinieze faptul ca a gasit "sprijin inca din 2006 la colegul Dragomir" pentru amendamentul de alocare a celor 30 de miliarde pentru spital. El a precizat ca va solicita la elaborarea bugetului pe 2008 alocarea a 100 de miliarde pentru spitalul constantean si ca votul PSD pe proiectul de buget va fi conditionat de aprobarea banilor. Multumirile catre PNL si alti parteneri politici, ca de pilda PRM, care, chipurile, ar fi sprijinit proiectul pesedisto-penelist, nu au lipsit nici din partea primarului Mazare, care, dupa obisnuinta, nu a ezitat sa faca glume pe seama anchetarii la care a fost supus cu ocazia primei etape de reabilitare a spitalului. Mazare si-a exprimat speranta ca lucrarile sa nu fie stopate din nou.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 348

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 603

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 673

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 467

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 541

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 533

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 720

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3370

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13944

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 903

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 902

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1929

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1304

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2800

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6813