Patru primari în conducerea PDL Constanţa

cap_4.jpgDemocrat-liberalii constănţeni şi-au completat sâmbătă echipa de conducere a organizaţiei judeţene a PDL Constanţa.

Şi în cel de-al doilea episod al confruntării de alegeri, primarii pedelişti şi-au dovedit forţa de a coagula în jurul lor cel mai mare număr de voturi. Patru edili democrat-liberali au fost propulsaţi în conducerea PDL Constanţa, datorită notorietăţii de care se bucură fiecare, dar şi datorită susţinerii primite din partea celorlalţi colegi primari care nu au candidat pentru forul de conducere al organizaţiei.

pdl_ccj.jpgPrimarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean, declarând că a fost desemnat de către colegii primari să fie porta-vocea lor la vârful filialei judeţene. Nicolae Anghel a acumulat, de altfel, cel mai mare număr de voturi - 556, ceilalţi doi prim-vicepreşedinţi aleşi sâmbătă fiind deputatul Constantin Chirilă - 536 de voturi şi fostul preşedinte de la municipiu, Constantin Florian - 467 de voturi. Adrian Manole, cel de-al patrulea candidat intrat în turul doi pentru această funcţie, dar care nu a reuşit să o obţină, a cumulat doar 336 de voturi.

Un singur parlamentar prezent

După aflarea rezultatelor, primarii prezenţi la cel de-al doilea episod al Consiliului de Coordonare Judeţean au declarat că noua structură de prim-vicepreşedinţi asigură o reprezentativitate egală atât pentru parlamentari - prin deputatul Constantin Chirilă, pentru primari - prin primarul Nicolae Anghel, cât şi pentru municipiul Constanţa - prin reprezentantul organizaţiei municipale a PDL Constanţa, Florian Constantin.

De precizat că, spre deosebire de primari, care au fost prezenţi la ambele confruntări de alegeri pentru formarea noului BPJ, dintre parlamentarii constănţeni a fost prezent sâmbătă în sală doar Constantin Chirilă. Deputaţii Maria Stavrositu şi Zanfir Iorguş, ca de altfel şi fostul preşedinte interimar al PDL Constanţa, Mircea Banias, au lipsit de la episodul II al alegerilor interne de la judeţ pe motiv că nu s-ar fi aflat în localitate.

Mitroi, Delicoti şi Mitrana - vicepreşedinţi

Alţi trei primari democrat-liberali au fost aleşi în structura vicepreşedinţilor organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, cumulând de altfel cel mai mare număr de voturi. Este vorba despre primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, ales vicepreşedinte cu 377 de voturi, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti - 337 de voturi şi primarul comunei 23 August, Mugur Mitrana - 305 voturi. Ceilalţi şapte vicepreşedinţi aleşi au fost: Adrian Sponte - 308 voturi, Emil Banias - 304 voturi, Corina Gheorghe - 252 voturi, Valentin Ilie Zeicu - 252 voturi, Paul Foleanu - 247 voturi, Dumitru Burcin - 236 voturi şi Adrian Gheorghiţă - 214 voturi.

În funcţia de trezorier al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa a fost aleasă Coca-Leana Tudor, care a cumulat 446 de voturi din cele 658 de voturi exprimate. Contracandidatul său, Liviu Grigore, a obţinut 190 de voturi, 22 fiind nule. Totodată au fost desemnaţi şi şefii pentru Comisia Judeţeană de Statut, Etică şi Litigii (CJSEL) şi pentru Comisia Judeţeană de Revizie şi Control (CJRC). Preşedinte al CJSEL a fost desemnat Alexandru Maxim (284 din 577 de voturi), şeful Sucursalei Constanţa a Poştei Române, iar preşedintele CJRC a rămas Gelu Tulea (350 din 569 de voturi), şef al acestei structuri şi în BPJ-ul anterior.

Ei sunt secretarii executivi

Democrat-liberalii prezenţi la alegerile de sâmbătă şi-au ales şi cei şase secretari executivi. În urma voturilor exprimate de către delegaţii PDL, au fost desemnaţi să ocupe aceste funcţii: Elena Ivănescu (219 voturi), Stelian Gima (196), Costică Marin (150), Hristu Tararache (153), Mihăiţă Emil Vişoianu (155) şi Ionuţ Anghel (224).

Reamintim că pe 12 martie, odată cu alegerea lui Gigi Chiru în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, au mai fost desemnaţi: Tudorel Calapod, în funcţia de secretar general, şi Mihai Petre şi Elena Buhaiev pentru cele două funcţii de secretari generali adjuncţi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 404

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1835

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1188

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1505

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1256

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 750

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 724

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1001

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1256