PD-L acuză PSD de furt

contestatie_furt_mesaj.jpgDemocrat-liberalii constănţeni iau atitudine faţă de utilizarea de către PSD a mesajului şi a siglei de campanie a PD-L

Reprezentanţii organizaţiei judeţene PD-L Constanţa au depus, ieri, la Biroul Electoral de Circumscripţie al judeţului, o plângere, acuzând PSD de furt de identitate electorală.

Contestaţia a fost semnată de preşedintele PD-L Constanţa, Mircea Banias, şi înaintată preşedintelui BEC, Adrian Oprea. „Vă solicit să dispuneţi interzicerea folosirii însemnului electoral al Partidului Democrat Liberal de către Partidul Social Democrat, Partidul Conservator şi alţi difuzori de publicitate electorală ilegală care încalcă dispoziţiile art. 37 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 35/2008, deoarece aceştia folosesc ilegal sigla PD-L în afişajul electoral“, se arată în plângerea electorală înregistrată la BEC cu nr. 56/11.11.2008. Preşedintele Biroului Permanent Judeţean al PD-L, Mircea Banias, menţionează că PD-L nu a cedat dreptul de folosinţă a semnului său grafic electoral niciunui alt subiect de drept, persoană fizică, persoană juridică, instituţie sau competitor electoral şi specifică faptul că PD-L are protecţie de marcă asupra acestuia, prin înregistrare atât la OSIM, cât şi la Tribunalul Bucureşti, conform Legii 14/2003 a partidelor politice.

„Scopul: inducerea în eroare a electoratului“


„Vă solicităm ca, în temeiul art. 40 alin. 1 şi 2 din Legea 35/2008, să luaţi măsura interzicerii în municipiul şi judeţul Constanţa a publicităţii pe ecrane digitale, panouri publicitare, afişe electorale sau orice altă formă a prezentărilor de genul celei anexate (n.r. imaginea panoului piratat de PSD), deoarece acestea sunt contrare ordinii de drept, a deontologiei electorale şi este folosit ilegal de către PSD+PC, având unic scop de inducere în eroare a electoratului prin folosirea modelului anexat de afiş electoral, folosind atât mesajul PD-L «Ei cu ei, noi cu voi», cât şi culoarea portocalie şi albastră pe jumătatea stângă, iar culoarea roşie pe jumătatea dreaptă a afişului“, se mai arată în adresa înaintată la BEC.

Preşedintele BEC, Adrian Oprea, ne-a declarat că plângerea va fi soluţionată în maximum trei zile. „Deocamdată, ne verificăm competenţa, iar dacă este de competenţa noastră, vom soluţiona plângerea. În ultima perioadă am avut două sesizări, pe care le-am declinat poliţiei. În cazul în care este vorba despre o infracţiune, cazul este înaintat la Parchet, iar dacă este vorba despre o contravenţie, către IPJ “, a precizat preşedintele BEC.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 253

Constanța Ce firmă va reface gardul de la Spitalul Clinic de Pneuftizilogie? Valoarea contractului este de peste 600.000 lei

28 Mar 2024 338

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 310

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 277

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 253

Licitații Tulcea Aproximativ 10 milioane de lei sunt puși la bătaie pentru reabilitarea și modernizarea școlii I.L. Caragiale (DOCUMENT)

26 Mar 2024 464

Licitații Constanța Primăria orașului Techirghiol cumpără mobilier pentru Liceul Teoretic „Emil Racovița” (DOCUMENT)

25 Mar 2024 519

CN APM SA Constanța Contract pentru dragaj de investiții în porturile maritime. Ce valoare are (DOCUMENT)

24 Mar 2024 535

Licitații Constanța Primăria comunei Istria cumpără echipamente digitale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 453

Licitații Constanța Primăria comunei Gîrliciu cumpără echipamente digitale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 435

Licitații Constanța Primăria Comunei Crucea, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public (DOCUMENT)

23 Mar 2024 393

Licitații Constanța Primăria Murfatlar cumpără expertiză tehnica sistem de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 363

Licitații Constanța Spitalul Municipal Medgidia cumpără reactivi de coagulare de la o firmă din Târgu Mureș (DOCUMENT)

22 Mar 2024 543

Licitații Constanța Primăria Hârșova cumpără dispozitive și echipamente tehnologice pentru unități de învățământ preuniversitar (DOCUMENT)

21 Mar 2024 503

Licitații Constanța Nuclearelectrica Serv SRL a cumpărat o platformă pentru lucru la înălțime. Ce preț a achitat (DOCUMENT)

20 Mar 2024 545