PD-L propune organizarea de alegeri in zi lucratoare

Propunerea legislativă aparţine unui număr de nouă deputaţi PD-L. 

Democrat-liberalii propun ca alegerile locale, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale să se desfăşoare într-o zi lucrătoare, marţi sau miercuri, care nu este aşezată lângă zile libere de drept sau parţial lucrătoare.
Potrivit iniţiativei legislative a PD-L, ziua alegerilor ar deveni zi liberă pentru toţi cetăţenii care participă la vot, dar ar fi plătită de angajator în regim de zi lucrătoare obişnuită. Proiectul PD-L prevede că cei care nu doresc să-şi exprime votul îşi vor desfăşura activitatea în mod obişnuit. Angajatul îşi va justifica ziua liberă primită prin prezentarea cărţii de identitate, paşaportului sau buletinului de identitate, ştampilate cu „Votat" şi cu semnătura preşedintelui secţiei de votare. Prevederea se aplică şi studenţilor, care astfel îşi vor motiva absenţele din ziua votului. Democrat-liberalii consideră că, prin stabilirea zilei de vot în zi nelucrătoare, „ o mare parte din cetăţeni au trecut votul în planul secund faţă de alte preocupări". Ei cred că prin fixarea votului într-o zi lucrătoare de la mijlocul săptămânii, se va îmbunătăţi prezenţa la vot. 

Propunerea poartă semnătura deputaţilor PD-L: Valeriu Tabără, Mircia Giurgiu, Ştefan Drăgulescu, Alin Popoviciu, Daniel Buda, Ioan Oltean, Mircea Toader, Gheorghe Ciobanu şi Marius Dugulescu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 395

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 603

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 399

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 477

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 514

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 651

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3330

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13655

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 884

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 859

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1911

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1288

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2759

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6761

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 796