Pedelistul Iustin Fabian Roman spune că titlul de cetăţean de onoare al Simonei Halep a fost politizat de PSD „Nu ne-am dorit politizarea proiectului. A fost, cu siguranţă, o rea voinţă” (documente)

Consilierii locali constănţeni PDL au iniţiat, la sfârşitul lunii ianuarie, un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa jucătoarei de tenis Simona Halep. În expunerea de motive semnată de pedeliştii Sorina Tuşa, Stelian Gima şi Iustin Fabian Roman se menţionează că Simona Halep „este cea mai bună jucătoare de tenis din România, actualmente locul 10 mondial”.

Cei trei democrat liberali amintesc că Halep a câştigat, de-a lungul carierei sale, şase turnee WTA la simplu (toate în 2013), dar şi că în noiembrie 2013 a fost desemnată „WTA's Most Improved Player” în 2013, devenit astfel prima jucătoare româncă distinsă cu acest titlu de la Virginia Ruzici încoace. „Considerăm că Simona Halep, prin activitatea sa sportivă, este o mândrie pentru Constanţa şi pentru constănţeni. Fiecare meci disputat de Simona în marile competiţii internaţionale, fiecare victorie pe care şi-o adaugă în palmares reprezintă o onoare, atât pentru oraşul, cât şi pentru ţara noastră”, susţin cei trei aleşi locali PDL.

Proiectul a fost înregistrat, susţine Iustin Fabian Roman, prim-vicepreşedintele PDL Constanţa, dar el nu a intrat pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local Constanţa, nici în şedinţa din februarie, nici în cea din martie. Nici măcar pe o ordine suplimentară. Legat de acest subiect, democrat liberalul a declarat: „De la secretariatul Primăriei Constanţa nu am primit decât un răspuns verbal, dar deloc explicit. Nu am înţeles exact de ce proiectul nostru nu a fost introdus pe ordinea de zi. În schimb, am aflat cu surprindere că un un proiect similar va fi votat de Consiliul Judeţean Constanţa, în proxima şedinţă. Nu mi se pare firesc, de vreme ce noi am iniţiat acest proiect, Simona Halep să nu fi devenit înainte cetăţean de onoare al municipiului Constanţa”.

Iustin Roman a ţinut să precizeze că democrat liberalii nu au dorit politizarea acestui proiect. „Nu ne-am dorit politizarea proiectului, ne-am dorit doar promovarea oamenilor de valoare din Constanţa. Dacă proiectul ar fi venit de la PSD în Consiliul Local Constanţa, cu siguranţă că ar fi intrat pe ordinea de zi. Aşa s-a politizat acest proiect. A fost, cu siguranţă, o rea voinţă”, a conchis consilierul local.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Milionarul Gheorghe Manole și fostul consilier municipal Iustin Fabian Roman ridică un complex turistic, la Olimp

13 Dec 2023 4375

Cine a efectuat reparațiile în curtea Casei Căsătoriilor din Constanța?(DOCUMENT)

02 Jun 2023 1596

Ansamblu rezidențial în Mamaia. Un imobil va avea până la 15 etaje

18 Sep 2021 3479

Modificări în Gamaro Construct SRL, firmă deţinută de fostul consilier local Iustin-Fabian Roman

18 Jul 2017 8264

Pe strada Sarmizegetusa se va construi un bloc de locuinţe! Ce condiţii trebuie să îndeplinească

07 Oct 2016 4819

Haşotti şi Chiţac se luptă pentru primul loc la Senat! Cine pleacă acasă? La PNL Constanţa, numai şase-s norocoase!

05 Sep 2016 6297

În urma demisiei lui Iustin-Fabian Roman, postul de consilier local, declarat vacant (document)

28 Mar 2016 2490

UPDATE 2. Iustin-Fabian Roman a demisionat din funcţia de consilier municipal. Gheorghe Dragomir - „ Probabil a vrut să evite un act de demitere“

23 Feb 2016 3417

Consilier PNL cu venituri în regres Iustin Roman nu rezistă investiţiilor imobiliare (document)

17 Feb 2016 6298

Urări cumulate de la consilierul Iustin Roman

25 Dec 2015 2014

Sondajul pentru Primărie, ţinut la sertar de PNL Constanţa Privire de ansamblu asupra candidaţilor şi concluziile sociologilor

11 Dec 2015 4161

Sondaj PNL Constanţa Vergil Chițac a obţinut cea mai bună performanță pe dimensiunea de imagine

09 Dec 2015 3187

PNL Constanţa are abordare bipolară Opoziţie firavă în problema creşterii impozitelor în CLM Constanţa

25 Nov 2015 2872

Proiect pentru panouri informative în apropierea monumentelor istorice din municipiul Constanţa

14 Oct 2015 4239

Comunicat de presă - PNL

14 Oct 2015 1808