„Pentru că Feri a avut un punct de vedere diferit, a fost sancţionată"

colaj_pag_5.jpgProcesul pe care jurnalista Feri Predescu l-a pierdut în faţa primarului Radu Ştefan Mazăre creează solidaritate în rândul politicienilor constănţeni. Cei intervievaţi apreciază atât demersul primarului drept incorect, dar şi decizia instanţei, peste posibilităţile materiale reale ale unui jurnalist.

Mai mult, iniţiativa primarului este văzută ca un atac la libertatea de opinie şi de exprimare, dar şi la adresa tipului de jurnalism pe care Feri Predescu îl promovează în Constanţa.
Unii dintre aceştia au semnat deja petiţia care circulă de la publicarea hotărârii pe Internet, alţii au declarat că o vor semna, însă toţi şi-au declarat sprijinul direct, financiar sau de orice natură, pe care îl vor acorda acesteia în cazul în care va fi nevoie.
Fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş, a declarat că această situaţie trebuie privită din acelaşi unghi, însă în două direcţii. „La momentul în care primarul a avut probleme cu justiţia, avea pretenţii ca toate instituţiile statului să îl apere. Acum, abuzează de putere şi dă în judecată o jurnalistă. Dacă Feri a avut un punct de vedere diferit, care să nu-l laude pe primar, a fost sancţionată", a evidenţiat Iorguş. Cât despre pretenţia materială a lui Mazăre, despăgubirea morală şi cheltuielile de judecată, actualul parlamentar din Colegiul 5, la deputăţie, declară că sunt mult exagerate. „Dacă era vorba de o sumă simbolică, era altceva, aşa, cum să aibă Feri atâţia bani"?! În privinţa petiţiei, iniţiată de la momentul publicării sentinţei judecătoreşti, Iorguş a declarat că o va semna, de altfel şi soţia sa numărându-se deja printre semnatari: „Consideraţi deja semnată petiţia. Iar dacă se va crea un cont, prin care să fie ajutată să plătească aceste cheltuieli, eu şi apropiaţi de-ai mei, care ştiu despre acest caz, o vom ajuta".
În opinia parlamentarului liberal Gheorghe Dragomir, problema creată de primar este una jenantă, cu atât mai mult, cu cât primarul a fost el însuşi ziarist. „Eu nu aş da în judecată niciun ziarist. Aş fi preferat să discut mai întâi cu el şi să fi lămurit lucrurile fără complicaţii de acest gen". Cât despre pretenţiile materiale pe care primarul le are, şi Dragomir consideră că sunt exagerat de mari, în comparaţie cu veniturile unui jurnalist. „Ştiu despre existenţa petiţiei, sunt solidar cu iniţiativa şi o voi semna", a declarat liberalul.
În consens cu declaraţiile colegilor săi este şi Constantin Chirilă, parlamentar ales în Colegiul 4. Acesta apreciază că decizia de a da în judecată o ziaristă pentru opiniile exprimate, nu date ca informaţii, este aspră. „Îmi pare rău că un reprezentant al presei trebuie să treacă printr-o asemenea situaţie. Misiunea jurnaliştilor este chiar aceea să ne trezească la realitate. Cred în profesionalismul său şi în obiectivitatea cu care îşi face meseria. Indiferent de numele pe care îl poartă ziaristul, acestuia nu trebuie să îi fie frică de opiniile sale", a conchis Chirilă.

„Nu ştiu, nu mă pronunţ"

Chiar dacă situaţia jurnalistei a făcut înconjurul ţării, unui dintre marii actori ai scenei româneşti, preşedintele UNITER, Ion Caramitru, s-a declarat deranjat de situaţia pe care i-am expus-o, evidenţiind că nu are cunoştinţe despre această situaţie: „Nu ştiu despre ce este vorba, nu pot să-mi dau cu părerea, mai ales că sunt o persoană publică". În ciuda faptului că i-am prezentat speţa şi ne-am declarat disponibilitatea să îi aducem la cunoştinţă toate detaliile în acest sens, Caramitru a precizat că, momentan, are cu totul alte preocupări: „Nu am urmărit acest caz, nu am timp să mă preocup acum de acest caz".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 608

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 529

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 644

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 705

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 498

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 573

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 553

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 764

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3393

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14085

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 926

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 930

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1942

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1348

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2830