Pentru Gheorghe Dragomir, politicianul primează? „Profesorul Dumitraşcu, DA, politicianul, NU!”

Inevitabil, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Gheorghe Dragomir, a trebuit să explice presei situaţia penibilă generată de colegii săi de partid din Consiliul Local Municipal Constanţa în ceea ce priveşte acordarea titlului de cetăţean de onoare al urbei profesorului universitar doctor Gheorghe Dumitraşcu.
 
Liderul PNL şi-a exprimat un punct de vedere personal prin care nu a făcut altceva decât să arunce întreaga vină pentru situaţia creată miercuri în şedinţa CLM Constanţa pe adversarul politic - reprezentanţii PSD. „Hotărârile în CLM Constanţa au fost luate, întotdeauna, doar cu voinţa PSD. Au votat ce au vrut, când au vrut. Dacă patru voturi PNL de ieri (n.r. 30 martie) au încurcat socotelile PSD-ului de la municipiul Constanţa? Mă îndoiesc… Cine l-a făcut să vină degeaba pe domnul Dumitraşcu la acea şedinţă? Cine nu a convocat consilierii astfel încât să aibă majoritatea? Cine a votat din partea PSD împotriva acestui proiect de hotărâre? Cine a fost cel care a dorit să creeze un subiect de discuţie şi dispută, să mai amâne, plângând uşor, aşa, ca domnul Băsescu, când e nevoie, ca să impresioneze eventual foştii elevi, studenţi, cei care pot fi sensibilizaţi cu un subiect… fals”, a fost părerea preşedintelui organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.
 
În opinia sa, dacă într-adevăr liderul PSD din CLM şi Primărie, Decebal Făgădău, şi colegii săi doreau, proiectul respectiv trecea. Dragomir a susţinut că acei patru consilieri municipali PNL au votat „dintr-un considerent pur politic”. „A fost un vot politic. De ce? Simplu. Aşa au privit. Nu au avut consultări pe această temă în Biroul Politic Municipal”, a adăugat liderul liberal.
 
Personal, deputatul Gheorghe Dragomir a recunoscut că îl respectă ca om şi ca profesor pe Gheorghe Dumitraşcu, dar a lăsat să se înţeleagă că nu poate trece cu vederea declaraţiile politice ale fostului senator PDSR. „Tot respectul pentru profesorul Gheorghe Dumitraşcu, pentru activitatea sa didactică, pentru ceea ce a reprezentat dumnealui în şcoala constănţeană şi pentru ceea ce a scris. Dar nu poţi despărţi omul politic de profesor. A avut multe atacuri la adresa PNL din anii '90 încoace. Şi nu doar vizavi de PNL, ci vizavi de NATO, de rege… Comportamentul politic şi declarativ a contat. Nu am ştiut de subiect. Nu PNL a propus proiectul, deci PSD trebuia să îşi asigure majoritatea. A fost doar o atitudine politică ce nu a fost discutată în prealabil. Profesorul Dumitraşcu merita să fie cetăţean de onoare, omul politic, nu. Propunerea din nou a proiectului va presupune discuții în prealabil”, a mai spus Dragomir.
 
În presă au apărut opinii potrivit cărora cel care ar fi determinat votul negativ al consilierilor PNL, şi astfel profesorul universitar doctor Gheorghe Dumitraşcu nu a putut primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, ar fi fost senatorul liberal Puiu Haşotti. Acesta se afla, ieri, în sediul partidului, pe parcursul conferinţei de presă susţinute de Dragomir, dar a preferat să nu dea ochii cu jurnaliştii, care, cu siguranţă, l-ar fi luat la întrebări.

Citeşte şi

Lecţia lui Dumitraşcu! Lecţia lui Făgădău!
PNL manipulează grosolan. Profesorul nu a fost colaborator al Securităţii (galerie foto+document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Mai multe persoane fizice au obținut terenuri de la Primăria Saligny

21 Mar 2024 432

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 12 februarie 2024

13 Feb 2024 707

Lideri de sindicat din serviciile de ambulanță, în greva foamei! Vor fi proteste la mai multe Servicii de ambulanță din țară

21 Nov 2023 794

UPDATE Echipa Under-15 a Farului Constanța s-a calificat în semifinalele Ligii Elitelor (GALERIE FOTO)

09 May 2023 1572

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 20 ianuarie 2023

27 Jan 2023 1627

Societatea de Ştiinţe Istorice din România, filiala Constanţa Elevi constănțeni, premiați la concursul național „Patrimoniul cultural, istoric și natural- Zestrea comunităților locale”

25 Jul 2021 2429

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 octombrie 2019

24 Oct 2019 3410

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 octombrie 2019

16 Oct 2019 3298

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 septembrie 2019

04 Sep 2019 3312

CLM a votat. Oameni politici şi foşti jurnalişti, în Consiliul de Administraţie al RAEDPP (galerie foto)

28 Sep 2018 2937

Primarul George Scupra, replică edilului Făgădău „Suntem onorați că simte nevoia să compare investițiile din Constanța cu cele din Ovidiu“

16 Feb 2018 3717

Prin Societatea de Științe Istorice din România, filiala Constanța Au fost acordate Premiile „Virgil Coman“ și „Gheorghe Dumitrașcu“ (galerie foto)

27 Jan 2018 3959

Histria Comimpex 97 şi Histria Industry, absorbite de Halmiris Trade SRL. Legături cu ex-preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir

14 Aug 2017 3762

UPDATE Liberalii constănţeni joacă la cacialma? Fostul preşedinte Dragomir şi primarul de la Mangalia au semnat moţiunea Buşoi! (galerie foto)

16 May 2017 3704

Revista presei locale

28 Apr 2017 4965