Peremistii lui Vadim afurisesc uninominalul

1194551673.jpg

Presedintele PRM Constanta, Radu Comanici, se vaita ca referendumul pentru votul uninominal i-ar avantaja pe democrati

Multe partide politice risca sa fie sterse de pe fata politicii de uraganul votului uninominal. Unul dintre cele mai graitoare exemple in acest sens este Partidul Romania Mare (PRM), care a ajuns sa se teama de acest sistem de vot ca dracul de tamaie. Presedintele Traian Basescu a promis romanilor ca votul uninominal majoritar sau pur, pe care il promoveaza, va revolutiona politica romaneasca. Putine sunt insa partidele care agreeaza acest sistem de vot, care presupune pentru alegerea deputatilor si senatorilor acelasi sistem de vot ca pentru primari, mai exact votul pentru om si nu pentru lista de partid. Aflat putin deasupra limitei pragului electoral de 5%, partidului lui Vadim nu i-a cazut prea bine anuntul de declansare a unui referendum pe tema introducerii acestui nou sistem de vot. Prin urmare, reprezentantii PRM nu pierd nicio ocazie sa afuriseasca votul uninominal si mai nou, referendumul care se va desfasura odata cu euroalegerile, pe 25 noiembrie.

Coalitia antiprezindentiala ar fi dezavantajata la euroalegeri de referendum...

Ascunzandu-se dupa faptul ca uninominalul ar promova in Parlament non-valori, care se bucura de o notorietate datorata indeletnicirii de baza, desi nu au nicio chemare fata de politica, PRM nu conteneste sa conteste eficienta uninominalului in epurarea si reinnoirea clasei politice. Din cuvantul lui Vadim nu iese nici presedintele PRM Constanta, al carui rol principal in organizatia pe care o reprezinta este acela de a raspandi in teritoriu spusele liderului de partid. Radu Comanici a declarat, ieri, ca organizarea alegerilor pentru Parlamentul European si a referendumului pentru votul uninominal la aceeasi data este o greseala politica, intrucat referendumul ar avantaja Partidul Democrat. Teoria lui Comanici nu este departe de adevar avand in vedere ca votul uninominal majoritar este sustinut de PD si PLD si este dezavuat de partidele din coalitia antiprezidentiala PSD-PNL-UDMR-PC-PRM. Seful PRM Constanta a spus ca partidul pe care il reprezinta dispune de personal suficient pentru monitorizarea desfasurarii alegerilor. "Avem reprezentanti in toate sectiile de votare", a spus Comanici, adaugand ca oamenii in cauza trebuie sa fie si instruiti.

Liber la demagogie pe tema crizei din Italia

Ca si alti politicieni aflati in focul campaniei pentru europarlamentare, si Comanici a cazut in capcana mediatica creata de criza imigrantilor romani din Italia. Desi nu este normal ca axa campaniei electorale a diferitelor formatiuni politice sa fie constituita dintr-un un subiect care afecteaza nu numai imaginea Romaniei, ci si pe romani in mod direct, partidele utilizeaza excesiv acest subiect pentru a ajunge la electorat, pe care spera sa-l convinga cu declaratii care mai de care mai siropoase si mai patimase. Bineinteles ca in prim-planul declaratiilor lor, politicienii isi pozitioneaza frazele pline, chipurile, de patriotism, in esenta demagogice, iar in plan secundar abia, contin eventual si niste solutii la criza din Italia, in mare parte utopice, deci inexistente.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 452

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1840

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1190

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1521

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1290

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 725

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1002

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257