PNL se teme doar de PSD

1222630349.jpg

Echipele liberale au inceput deplasarile in teritoriu si se implica in rezolvarea problemelor comunitatilor

Dupa Navodari, aspirantii PNL la mandatele de parlamentari au poposit, ieri, la Cogealac si vor actiona pentru infiintarea unui dispensar si a unei farmacii veterinare in comuna Gradina. Presedintele organizatiei judetene PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir, si-a luat rolul in serios, incepandu-si vizitele in localitatile arondate colegiului in care va candida pentru prelungirea mandatului de parlamentar. De altfel, el a recunoscut ca evenimentele vor fi tot mai numeroase, atat in pre-campanie, cat si in campania premergatoare scrutinului din 30 noiembrie. Si cum orasul Navodari are electoratul cel mai numeros dintre localitatile incluse in colegiul nr. 1 pentru Camera Deputatilor, parlamentarul ii acorda o importanta deosebita. Asa se face ca, ieri, el a anuntat ca a avut o discutie cu ministrul Sanatatii referitoare la construirea unui spital la Navodari. "Consilierii locali urmeaza sa identifice terenul unde va fi ridicat, vor analiza situatia infrastructurii, iar Ministerul Sanatatii va aproba constructia unui spital cu 50 de paturi", a specificat Dragomir. Pana atunci, el a tinut sa spuna ca la Navodari va lua fiinta o statie SMURD care va putea interveni prompt in solutionarea cazurilor de urgenta din zona. De asemenea, in scurt timp, Navodariul va gazdui si un sediu de campanie al candidatilor PNL pentru Senat si Camera Deputatilor, in speta Gheorghe Dragomir si Puiu Hasotti. Un alt punct strategic pe harta electorala a parlamentarilor PNL Gheorghe Dragomir si Puiu Hasotti este si comuna Cogealac. Cu atat mai mult cu cat PNL nu mai are primar acolo. Ieri, cei doi au participat la sedinta Consiliului Local. "Vom discuta pe marginea proiectelor comunei, incepute de fostul primar liberal, precum si a celor care vor fi demarate, astfel incat sa le putem sustine", a declarat Dragomir.

Pe taram social-democrat

Insa, mult mai interesant va fi modul in care vor actiona liberalii la Gradina. Pierderea mandatului de primar de catre Ion Melcea (PNL), in fata Gabrielei Iacobici (PSD), ii face pe liberali sa schimbe tactica. Deputatul PNL a afirmat ca alesii locali liberali, impreuna cu alti colegi din fostul Consiliu Local Gradina, au decis sa renoveze un imobil si sa-l transforme in dispensar si farmacie veterinara. El sustine ca Executivul ar fi virat banii necesari, suma era in contul primariei cand s-a schimbat conducerea comunei, dar actualul CL, l-a initiativa primarului, a stopat tot si a preferat sa cheltuiasca banii altfel. Mai mult, in cladirea respectiva s-a facut un sediu PSD, ceea ce demonstreaza, in opinia liberalilor, ca nu s-a dat prioritate cerintelor oamenilor. Astfel, liberalii vor incepe o campanie de strangere de semnaturi de la cetateni, pentru sustinerea reamenajarii cladirii ca dispensar, pe care le vor depune primarului, astfel incat sa se revina asupra situatiei. "Vom lua atitudine de fiecare data, indiferent de primar sau de majoritatea dintr-un consiliu local. Sa se lase ambitiile si interesele proprii deoparte", a avertizat Gheorghe Dragomir.

Lupta grea cu PSD

Liberalii cred ca pornesc cu sanse mari in alegerile parlamentare, iar la Constanta se vor lupta cu un singur partid - PSD, deoarece situatia din PD-L, dupa eliminarea lui Dutu, le-ar fi usurat misiunea in competitia cu democrat-liberalii. "Exista o competitie intre stanga si dreapta de pe esichierul politic romanesc, iar cele care si-au definit clar pozitia sunt PSD si PNL", a adaugat Gheorghe Dragomir. El nu s-a sfiit sa recunoasca faptul ca in judetul Constanta "vom avea o lupta mai grea cu un PSD reinnoit si intarit cu cei din jurul lui Mazare si Constantinescu". "Exista doar doua partide puternice care isi vor disputa locurile in colegii, dar liberalii sunt determinati si isi vor indeplini acel minim propus - obtinerea unui senator si a trei deputati", a conchis presedintele organizatiei judetene PNL Constanta.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încep înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior militar! Câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța?

24 Feb 2024 815

CNMB Asociația Europeană a Profesorilor a emis o moțiune de solidaritate cu profesorii și elevii din Ucraina, expuși agresiunii militare

29 Mar 2022 1402

#DobrogeaDigitală „Regele și regina Mării Negre“, de Marian Moșneagu. Cariera distrugătoarelor tip R în Marina Română

29 Sep 2021 2834

„Automutilare“ sau „act decizional neinspirat“? De ce i-a dat dreptate Curtea de Apel Constanța tinerei aflate la un pas să piardă cariera în Poliție. Motivarea judecătorilor

23 Apr 2020 1628

Un fost candidat pentru funcţia de procuror general al Constanţei, în atenţia CSM

30 Sep 2019 2421

Centrul de Scafandri își cinstește eroii pierduți în tragicul accident produs la Tuzla

03 Jul 2019 2013

Un aspirant liberal la statutul de candidat la Primăria Constanţa Ce principii trebuie să respecte PUZ-ul peninsulei?

15 Jan 2019 3658

Schimbare de nume sau de destin? Ultima dorinţă (galerie foto)

26 Oct 2018 3801

Gala absolvenţilor Tresa de aspirant (galerie foto)

03 Aug 2018 3641

Cătălin Anghel - „Ştim ce ne aşteaptă şi suntem pregătiţi“ Aspirantă la locul trei, FC Viitorul joacă astăzi cu Poli Iaşi în play-off

06 Apr 2018 2348

Regele marinarilor Demnităţi militare şi privilegii regale (galerie foto)

15 Dec 2017 7007

Colegiul Tehnic „Pontica“, aspirant la titlul de şcoală-ambasador a Parlamentului European

16 May 2017 2578

Constanţa - alegeri parlamentare 2016. Prima sesizare la BEJ Constanţa

11 Dec 2016 3285

Averi de aspirant în Parlamentul României Ce avuţii au candidaţii PER Constanţa pentru Camera Deputaţilor (documente)

10 Nov 2016 3183

Averi de aspirant în Parlamentul României Cât de bogaţi sunt candidaţii UDMR Constanţa pentru Camera Deputaţilor (documente)

10 Nov 2016 3332