PNL susţine pentru Techirghiol un viceprimar independent sau un liberal? Iulian Soceanu, resuscitat de Septimiu Bourceanu pentru Primăria Techirghiol!



Orăşelul Techirghiol a reintrat în atenţia partidelor politice după arestarea pentru 29 de zile a primarului ales, Adrian Stan, prins în flagrant în timp ce primea 40.000 de lei mită. 
Şedinţa de Consiliu pentru desemnarea unui viceprimar va avea loc de îndată ce prefectul va suspenda mandatul primarului arestat şi, cel mai probabil, la întrunirea consilierilor va fi prezent şi un subprefect pentru a superviza evenimentul.
 
Liberalii, prin vocea lui Gheorghe Dragomir, susţin că PNL nu are cum să piardă la desemnare postul de viceprimar, asta pentru că, la ora actuală, partidul deţine şase mandate şi urmează ca alţi doi consilieri din rândul celor independenţi să se alăture PNL. Actuala componenţă a Consiliului Local Techirghiol arată în felul următor: şase consilieri liberali (unul dintre ei provine de la fostul PDL), trei social-democraţi, unul de la UDTTMR şi patru independenţi.

Iulian Soceanu a plecat din PNL din cauza  lui Stan?!

Ieri, liberalii din Techirghiol s-au întrunit în şedinţă în vederea desemnării unui succesor la Primăria primarului arestat, Adrian Stan. Cu sau fără girul organizaţiei judeţene, liberalii de la Techirghiol ar fi ajuns şi nu prea la un numitor comun privind susţinerea lui Iulian Constantin Soceanu, intrat în CL Techirghiol pe listele PNL, dar care a părăsit partidul odată cu Ordonanţa 55 din 2014 sau Ordonanţa lui Dragnea, care a permis acel mercato al aleşilor locali după cum le-a dictat conştiinţa sau interesul. Aşa se face că Socianu ar fi aterizat în curtea ALDE, însă acum, odată ce a scăpat de principalul său adversar, Adrian Stan, se revendică din nou membru PNL. Mai mult, liberalii din Techirghiol susţin că Socianu a fost unul dintre artizanii campaniei electorale pentru prezidenţiabilul Călin Popescu Tăriceanu, în detrimentul lui Klaus Iohannis.
 
Dar cea mai importantă calitate a lui Socianu în acest moment este prietenia care-l leagă de Septimiu Bourceanu, unul dintre liderii PNL Constanţa şi director al Complexului balnear de recuperare al avocaţilor din Techirghiol. Propunerea pare să convină şi conducerii de la judeţ, de vreme ce deputatul Gheorghe Dragomir susţine că Iulian Soceanu a plecat din PNL pentru o scurtă perioadă, din cauza unor neînţelegeri cu primarul Adrian Stan, dar, între timp, a revenit în partid.
 
De cealaltă parte, liberalii proveniţi din PDL nu par încântaţi de propunere. Ei şi-ar dori ca viitorul viceprimar al oraşului Techirghiol să fie un liberal autentic, şi nu unul revopsit. În plus, şi aceştia ar fi avansat o propunere, în persoana lui Iulian Constandin, propunere neacceptată însă de majoritatea liberală din organizaţia din localitate.

PSD nu a făcut deocamdată propuneri!

Vicepreşedintele PSD Constanţa Gheorghe Donţu a precizat că, până în acest moment, PSD nu a decis dacă va face o propunere din rândul consilierilor social-democraţi în vederea desemnării viitorului viceprimar al oraşului Techirghiol.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 870

ZIUE LIVE Când va avea Constanța un candidat femeie la Primărie? Ce spune Septimiu Bourceanu? (VIDEO)

29 Feb 2024 520

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 558

ZIUA LIVE PNL Constanța, față în față cu provocarea comasării alegerilor!

28 Feb 2024 757

Aviz favorabil pentru proiectul de construire și dotare a Spitalului de Pediatrie Dr. Alexandru Pesamosca din municipiul Constanța

21 Dec 2023 886

ZIUA LIVE. Senatorul PNL Constanța, Septimiu Bourceanu „Până la începutul lunii martie 2024 vor fi anunțati candidații pentru scrutinele de anul viitor"

15 Dec 2023 1120

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu - „Toate alianțele politice care se fac la un moment dat au și momente în care există poziții divergente“ (VIDEO)

15 Dec 2023 750

ZIUA LIVE Dacă PNL nu repetă anul viitor performanţa din 2020, cu cine va face o majoritate în Consiliul Local şi în CJ Constanța?

14 Dec 2023 1036

Podcastul lui Septimiu, un nou episod. Invitat Dr. Emilian Negrilă, directorul Stațiunii de Cercetare Agricolă Teleorman (VIDEO)

11 Dec 2023 757

#Dobrogea145 Septimiu-Sebastian Bourceanu, senator PNL de Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

19 Nov 2023 1023

Averea și interesele senatorului PNL Septimiu Bourceanu! (DOCUMENTE)

27 Sep 2023 1747

Senatorul PNL, Septimiu Bourceanu clarificări în legătură cu Departamentul „Sănătatea mamei şi copilului” Constanța

22 Sep 2023 932

ZIUA LIVE. Septimiu Bourceanu, prim-vicepreședinte PNL „Cine își dorește să candideze își anunță intenția, se fac analize și se va decide ulterior”

08 Jul 2023 2442

ZIUA LIVE Campania de promovare pentru „Podcastul lui Septimiu“ în autobuzele CT BUS a început la 1 iulie și durează doi ani (VIDEO)

07 Jul 2023 1013

ZIUA LIVE. Senatorul PNL, Septimiu Bourceanu Vergil Chițac va fi candidatul PNL la Primăria Constanța și va fi primar în mandatul 2024-2028(VIDEO)

07 Jul 2023 1696