În maximum o lună PNL va anunţa rezultatele primului sondaj intern pentru Primăria Constanţa

Liberalii constănţeni îşi fac planuri, proiecte, elaborează strategii, iar unii poate chiar visează, la propriu, în perspectiva proximelor alegeri locale. 2016 ar putea fi (sau nu) un moment oportun pentru ca PNL să preia conducerea administraţiei publice locale constănţene. Cu gândul la mandatul de primar al Constanţei, unii dintre liberali şi-au anunţat deja, în cadrul partidului, dar şi public, intenţia de a intra în competiţia internă privind desemnarea candidatului PNL. Primul dintre aceştia a fost Robert Boroianu, co-preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa. Acestuia i-a urmat consilierul local Iustin Fabian Roman, care provine din vechiul PDL şi este cunoscut drept unul dintre apropiaţii senatorului Gigi Chiru, co-preşedinte suspendat al PNL Constanţa. Şi Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV, ar cam vrea să intre în cursa internă, animat de dorinţa de a candida pentru fotoliul de edil-şef al Constanţei. Nu în ultimul rând, europarlamentarul liberal Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor, este unul dintre numele vehiculate în contextul aşa-numitelor pregătiri pentru viitoarele alegeri. Mănescu s-a remarcat prin faptul că, în timpul mandatului său ministerial, s-a opus trecerii unul nou pachet din acţiunile Portului Constanţa, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor, la administraţia Mazăre. Amintim, de asemenea, că euroaparlamentarul originar a revenit în PNL Constanţa în cursul lunii martie.

Pentru moment, Boroianu pare a fi cel mai activ dintre liberalii mai sus menţionaţi. În calitate de co-preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa, Boroianu s-a implicat în formarea unor comisii de specialitate în interiorul partidului, comisii care, susţine acesta, vor avea ca obiectiv diverse proiecte pentru viitorul candidat al PNL la Primăria Constanţa şi, de asemenea, pentru viitorul Consiliu Local Municipal. Aşa cum am anunţat într-o ediţie precedentă, este vorba despre Comisia pentru strategii, investiţii şi mediul de afaceri, Comisia pentru buget, finanţe, taxe şi impozite, Comisia pentru urbanism şi infrastructură, despre Comisia pentru sănătate publică şi investiţii pentru sistemul de sănătate, Comisia pentru modernizarea şi transparenţa serviciilor municipale şi despre Comisia pentru cultură, educaţie şi sport.

Primul sondaj de opinie intern pentru Primăria Constanţa va fi derulat, conform declaraţiilor deputatului Gheorghe Dragomir, co-preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, în maximum o lună. „Undeva spre sfârşitul lunii vor efectua un sondaj intern. În el vor fi incluşi Robert Boroianu, Iustin Roman, Ovidiu Cupşa, dar şi Ramona Mănescu. Vom vedea, până atunci, dacă există şi alţi aspiranţi la primărie“, a precizat parlamentarul. Totodată, Dragomir a declarat că cel de-al doilea sondaj intern din PNL Constanţa se va derula în a doua jumătate a lunii septembrie. Liderul liberalilor constănţeni nu a ascuns faptul că mulţi dintre penelişti nu vor să intre în competiţia pentru Primăria Constanţa din teama de a nu eşua lamentabil.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac - „Candidez pentru al doilea mandat de primar al Municipiului Constanța“

15 Mar 2024 1051

Florin Mitroi, candidat PNL la CJ Constanța! Iulia Iurea, actualul viceprimar, viitor candidat la primăria Valu lui Traian

15 Mar 2024 1407

Ce spune primarul Vergil Chițac despre o candidatură pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Constanța

29 Feb 2024 1051

ZIUE LIVE Când va avea Constanța un candidat femeie la Primărie? Ce spune Septimiu Bourceanu? (VIDEO)

29 Feb 2024 521

Primăria Constanța a cumpărat bilete de avion de la agenția de turism administrată de colegul de partid al primarului Chițac (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 3102

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 934

O cosmetizare a incompetenței Stelian Ion, președinte USR - „Constanța își păstrează titlul de orașul cu cele mai scumpe luminițe de Crăciun"!

06 Nov 2023 969

Primăria cheltuie 4 milioane de lei anual pentru întreținere Deputatul Stelian Ion- „Parcul Tăbăcărie e o pârloagă"!

29 Oct 2023 947

Pentru ce vor fi folosiți banii Cu cine a bătut palma Primăria Constanța pentru împrumutul de peste 51 de milioane de euro?

30 Aug 2023 2989

Ateș Casimceali, consilier local PNL la Primăria Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

29 Jun 2023 1808

Un politician de la Brăila, liber să ridice un bloc pe locul unde a funcționat Grădina de Vară a Teatrului din Mamaia (DOCUMENT)

25 Jun 2023 1788

Președintele PNL Însurăței din județul Brăila, vrea să ridice un bloc de apartamente pe locul fostei grădini a Teatrului de Vară din Mamaia (DOCUMENT)

29 May 2023 1612

Chițac cere USR să iasă de la guvernarea locală

30 Mar 2023 1498

info-sud-est.ro Viceprimarul PNL al Constanței refuză să spună de ce a semnat un contract de 35.000 de euro pentru asociația cumnatului și partenerului său de afaceri/Ionuț Rusu a ținut la sertar o solicitare ISE timp de 38 de zile

28 Mar 2023 1373

ZIUA LIVE Senatorul PNL Septimiu Bourceanu, despre decizia Feliciei Ovanesian de a părăsi Primăria Constanța (VIDEO)

24 Mar 2023 1649