Politicienii care râvnesc la fotoliul de primar al Constanţei, „apreciaţi“ de Paşte pe Facebook

 
Fie că vorbim de sărbătorile de iarnă sau, iată, despre cele pascale, politicienii constănțeni au avut de lucru. Nu neapărat la birou, ci pe rețelele de socializare, unde s-au întrecut în a le face urări românilor, constănțenilor și în a primi like-uri la aceste postări de sărbătoare.
 
Mai lungi sau mai scurte, cu mai mult sentiment sau la obiect, foto, video sau text, oamenii politici nu au uitat, de Paşte, să își facă și capital de imagine și să arate că dincolo de costumele scrobite se află oameni. Şi, desigur, oameni politici aflaţi în campanie, să nu uităm. Printre cei care s-au grăbit să își afișeze pe Facebook urările de bine pentru Paşte se numără și posibilii viitori candidați la Primăria Constanța.
 
Decebal Făgădău, pe pagina de persoană publică recent creată, a schimbat strategia adoptată de Crăciun, când a fost rezumat în cuvinte, şi a postat acum un clip video. Mini-clipul în care urează constănțenilor Paște Fericit, într-un decor foarte verde, a strâns aproape 5.000 de vizualizări, peste 60 de aprecieri și 54 de distribuiri. Aceeași postare distribuită pe profilul său a strâns peste 300 de aprecieri. "Dragii mei, sper ca cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii să vă găsească alături de cei dragi. Cred în Miracolul Învierii, cred în oameni, cred în pace, cred în noi. Paşte fericit, Hristos a înviat, dragii mei” a fost mesajul lui Făgădău.
 
Citeşte şi: Politicienii din Constanța, „apreciați“ de Crăciun și de Revelion. Gigi Chiru și Mihai Tararache, peste Făgădău și Chițac
 
Vergil Chițac a postat pe pagina sa de persoană publică o imagine cu două pisici care aşteaptă drobul şi a alăturat mesajul „Fulga şi Caramel, doi prieteni de nădejde care au luat o binemeritată pauză de la treburile casnice şi care aşteaptă cu interes drobul de miel. Un Paşte fericit vă dorim tuturor! “. Imaginea a strâns peste 1000 de aprecieri și a fost distribuită de 17 ori.

Claudiu Iorga Palaz a postat o felicitare personalizată cu poza sa, pe care scria „PMP Constanța vă urează Paște Fericit!“. Imaginea a strâns mai puțin de 100 de aprecieri și zece comentarii.

Un alt candidat care a ales Facebook-ul pentru a transmite gândurile sale de Paște este și Christian Gigi Chiru, senator de Constanţa şi candidat al ALDE: "Sărbătoarea Învierii Domnului este un moment de apropiere de cei dragi şi de ‪#‎credință. Vă doresc ‪#‎linişte, ‪#‎sănătate, bucurii alături de cei dragi şi vă îndemn să nu vă pierdeţi ‪#‎speranţa. Am încredere că speranţa ne va aduce‪ #‎Constanţa la care visăm. Paşte fericit!!" Postarea sa a strâns puțin peste 100 de aprecieri pe pagina sa personală. Două ore mai târziu, a postat și un clip video, vizualizat de peste 11.000 de utilizatori și care a strâns peste 60 de aprecieri.
 
Preşedintele PRU, Dumitru Bădrăgan, a preferat să posteze pe pagina sa de socializare un material care oglindeşte felul în care se sărbătorea Paştele în vremurile trecute, postare care a strâns mai puţin de 20 de aprecieri şi a fost distribuită de trei ori.
 

Candidatul Partidului Puterii Umaniste, Claudiu Ceti, a transmis şi el un mesaj de paşte: „Vă urez un Paste Fericit alături de familie şi de cei dragi. Cu respect CETI Claudiu Octavian “, care a strâns cam 20 de comentarii, cinci distribuiri şi peste 120 de aprecieri.
 

Candidaţii independenți, la poluri opuse

Candidatul independent la Primăria Constanţa Ion Budi a transmis şi el un mesaj de Paşte constănţenilor, alături de care a sărbătorit Învierea Domnului: „Fie ca bucuria Învierii Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi. Hristos a înviat!“, a fost mesajul de pe pagina sa oficială, care a strâns aproape 300 de aprecieri, textul însoţind cinci imagini. Cu o zi înainte, el mai postase un mesaj cu Balada" lui Ciprian Porumbescu, în care le ura tuturor un Paşte liniştit în familie.

George Andrei Popescu, un alt candidat independent la Primăria Constanţa, „a dispărut“ de pe Facebook înainte de Paşte. Nicolae Andrei Tatu este un alt independent care râvneşte la Primăria Constanţa şi care nu a avut nicio activitate de Paşte pe platforma de socializare.

Nici candidatul PRM, Nicolae Grosu, nu a avut activitate de Paşte pe profilul său, iar candidatul PRM, Ghorghe Caruțiu, nu apare pe astfel de site-uri.

Deşi nu este ortodox, candidatul PND, Omer Sunay, a postat de asemenea o imagine de Paşte, care a strâns mai puţin de 50 de aprecieri pe profil şi doar nouă pe pagină.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.