Prefectul l-a certat pe pesedistul-sef de la invatamant, Petrica Miu

conferinta_brailoiu.jpgTit Liviu Brăiloiu a atenţionat conducerea ISJ asupra unor lucrări deficitare efectuate în unele unităţi de învăţământ

Întrucât premierul Emil Boc şi vicepremierul Dan Nica au cerut prefecturilor o situaţie a plăţilor efectuate către furnizori pentru facturile neachitate până finele anului trecut, reprezentantul Guvernului în Teritoriu a convocat, ieri, toţi şefii serviciilor publice deconcentrate şi a instituţiilor din subordinea Executivului.

Prefectul judeţului Constanţa, Tit Liviu Brăiloiu, a primit, ieri, rapoarte scrise de la toate deconcentratele. În urma analizării documentelor, el a anunţat că judeţul Constanţa este unul dintre cele fără datorii la 31 decembrie 2008. „La Compania Naţională de Drumuri şi Poduri (CNDP), care-i regională pe cinci judeţe, facturile sunt în curs de verificare şi se vor plăti, existând bani disponibili în proporţie de 80%. Situaţiile şi toate explicaţiile solicitate de premier vor fi transmise la Bucureşti", a  adăugat prefectul Tit Liviu Brăiloiu. El a ţinut să sublinieze: „Suntem un judeţ disciplinat şi fruntaş". Prefectul a specificat că, pentru documentaţia prezentată, conducerile în funcţie îşi asumă responsabilitatea şi, ca urmare a faptului că datoriile sunt achitate, nu va fi nevoit să ia nicio măsură. Revenind la situaţia de la CNDP, Tit Liviu Brăiloiu a menţionat că facturile ce urmează a fi achitate sunt pentru lucrări de deszăpezire efectuate în perioada decembrie 2008 - ianuarie 2009, iar alte lucrări făcute şi neplătite nu ar exista. „Situaţia de lucrări se analizează. Există o echipă de control a ministerului de resort care verifică şi se vor plăti, banii fiind deja la Constanţa", a conchis reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Demis, dar la datorie

Cu toate că presa a anunţat că ministrul Agriculturii l-ar fi demis din funcţia de director şi pe şeful APIA, Dumitru Mergeani, acesta s-a prezentat, ieri, la şedinţa convocată de prefect. „Dacă dumnealui nu se consideră demis şi a venit cu situaţia, eu l-am primit la şedinţă", a explicat Tit Liviu Brăiloiu. El a subliniat că nu a fost informat oficial de demiterea lui Mergeani, iar acesta, la rândul său, a declarat că nu a primit niciun act administrativ prin care să i se aducă la cunoştinţă demiterea sa din funcţia de director al APIA Constanţa.

Miu - tras la răspundere de prefect

De faţă cu toată lumea, noul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petrică Miu, a trebuit să dea socoteală pentru situaţia lucrărilor realizate la două unităţi de învăţământ din Băneasa. Recent, prefectul Tit Liviu Brăiloiu a fost în localitate şi este nemulţumit de ceea ce a găsit acolo. „Lucrările sunt întârziate, copiii n-au unde să meargă, stau înghesuiţi în patru - cinci săli de clasă. Există un raport de control al Inspecţiei de Stat în Construcţii, în care se menţionează că lucrările sunt întârziate, deficitare şi de proastă calitate. Trebuie luate măsuri urgente, întrucât copiii nu au unde să înveţe carte", a afirmat Brăiloiu. Spăşit şi probabil prins cu temele nefăcute, Miu a îndrăznit doar să confirme că lucrările trebuiau finalizate în data de 7 martie anul curent şi a încercat să explice că ministerul de resort a făcut licitaţiile şi se ocupă de investiţia respectivă. De asemenea, el a explicat că firma constructoare ar fi solicitat o prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor. Poziţia adoptată de inspectorul general al ISJ pare să-l fi deranjat pe prefect. „Nu putem pasa problema în curtea altora şi copiii să sufere. Trebuie să faceţi o recepţie a lucrărilor, sunt de foarte proastă calitate şi trebuie să fiţi foarte exigent. Este o bătaie de joc ceea ce s-a întâmplat acolo, nu pot fi plătite aşa", a conchis, vizibil nemulţumit, reprezentantul Guvernului în teritoriu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 509

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2164

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 449

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 519

ARBDD Liniile electrice fac noi victime printre pelicanii creți, în județul Tulcea

17 Apr 2024 413

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2809

Baschet CSM Constanța și FCC UAV Arad susțin al doilea meci al finalei Ligii Naționale

17 Apr 2024 479

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 727

Baschet Duelul CSM CSU Oradea - CSM Constanța se reia pe litoral, marți, 16 aprilie 2024. „Băieții noștri mizează pe tribune pline!“

16 Apr 2024 381

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 650

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1069

Baschet CSM Constanța a câștigat primul meci cu FCC UAV Arad din finala Ligii Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 698

CSM Constanța baschet Echipa Under-17, în Top 4 pe plan național. Ana Maria Carp - premiu special, Amira Bou-Chedid - în echipa ideală

15 Apr 2024 624

Baschet CSM Constanța începe finala Ligii Naționale. Primele două meciuri, pe litoral. Intrarea este liberă!

15 Apr 2024 475

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 898