Primarul Cirjaliu a pozat lei in Africa de Sud

cristian_cirjaliu.jpgPrimarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, s-a întors, la începutul săptămânii trecute, dintr-o excursie în Africa de Sud.

Edilul şi-a luat concediu de la primărie şi a plecat pe continentul african, făcând parte dintr-o delegaţie oficială ce a avut ca scop stabilirea relaţiilor comerciale cu agenţii economici de la Camera de Comerţ din Africa de Sud. Din delegaţia română au făcut parte Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Alin Pilcă, fost şef al Direcţiei Regionale Vamale Constanţa, dar şi primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei. Constănţenii au vizitat oraşele Johannesburg, Pretoria şi Cape Town. Pretoria este capitala administrativă a Africii de Sud, Cape Town „capitala" legislativă, iar Johannesburg este cel mai mare oraş din Africa şi capitala provinciei Gauteng.

Din impresiile de călătorie ale primarului comunei Agigea am aflat că Africa de Sud este o ţară interesantă, în care societatea este guvernată de alte reguli decât cele de pe la noi, dar pe care nu ar recomanda-o drept o destinaţie de vacanţă în care să mergi cu familia. „Gradul de insecuritate este maxim. Este de trăit ca o experienţă. Acolo trebuie să fii foarte atent în relaţiile cu partenerii de afaceri. Această ţară a fost condusă de management britanic - au chiar şi volanul pe dreapta -, dar acum lucrurile nu mai stau la fel", ne-a declarat primarul Cîrjaliu. După cum ne-a povestit edilul, a purta o armă la brâu în acel ţinut îndepărtat este un lucru normal. Bărbaţii nu îşi lasă soţiile nici să meargă după pâine la chioşc, iar la lăsarea nopţii, este activat în jurul gospodăriilor gardul electric şi se dă drumul la câini. Aşa pare să fie viaţa în Africa de Sud, un ţinut în care sălbăticia îşi păstrează frumuseţea şi în care viaţa este guvernată de reguli mai dure decât la noi.

cristian_cirjaliu_online.jpgPrimarul Cîrjaliu nu a ratat întâlnirea cu leii, cu rinocerii, girafele, babuinii sau elefanţii. S-a pozat cu animalele sălbatice atât de îndrăgite, pe care mulţi le ştim de la zoo. Practic, edilul din Agigea a avut curajul să pozeze un leu în mediul său natural, la o distanţă de patru metri. Din fericire, animalul era sătul.

O întâmplare amuzantă din această călătorie l-a avut ca protagonist pe primarul din Năvodari, Nicolae Matei, care, la ieşirea din baie, s-a pomenit în camera sa, situată la etajul şase, cu un babuin care mânca nestingherit ciocolată din frigider.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Viorel

13 Oct, 2009 19:02

Dar Matei asta mai munceste? De cand a fost ales primar e numai prin plimbari in strainatate. Iar la Primarie a lasat un consilier local (care este si consilier al Primarului - ceea ce este ilegal!), care conduce de fapt Primaria Navodari si care s-a laudat la o bauta ca peste 3 ani o sa candideze impotriva lui Matei, ca el munceste si el este adevaratul Primar, si navodarenii stiu asta. Atentie Matei, ca-ti zboara scaunul de sub fund!

SCRIPCARU GEORGE

23 Sep, 2009 14:43

Vizite, schimb de experienta, instruiri in domenii care nu-si au rostul, toate acestea facute pe bani grei din buzunarul contribuabilor. Oameni de buna credinta, oare nu mai este nimeni in tara asta care sa vada jaful care se face?

dan

23 Sep, 2009 12:03

mult mai periculoasa este viata din Romania , inconjurati de altfel de jivine , gen gasca celor ce au "legat noi colaborari" cu partenerii africani, in fapt destrabalare pe bani publici.

Articole asemanatoare

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 463

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 532

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 595

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 2534

Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici

11 Mar 2024 575

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3649

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 432

Descoperă Noul Mitsubishi ASX la Exclusiv Auto Constanța. Discount Minim Garantat de 2.380 € și Ecotichet de 1.000 €

25 Jan 2024 629

Farul Constanța l-a transferat și pe Cristian Ganea (VIDEO)

15 Jan 2024 1107

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2114

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1293

Vina de a fi fericit Din ce motive poate apărea

22 Oct 2023 735

Costinești Imagini unice de la epava navei „Evangelia“! Un vicecampion mondial, Cristian Tranulea, în „expediție“ (GALERIE FOTO)

16 Sep 2023 3642

ISU Dobrogea Constanța „Eduard, o vizită la «eroii lui, pompierii»” (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 1022

UPDATE Autoturism înmatriculat în Neamț, blocat în nisip pe plaja din Eforie (VIDEO)

27 Jul 2023 1527