Procedura a fost amânată pentru astăzi Licitaţie ciudată - pustiu la deschiderea ofertelor, la Dobromir

Dobromir_-_primaria_Dobromir_02.jpgLa sediul Primăriei Dobromir trebuia să aibă loc ieri deschiderea ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie pentru contractul de proiectare şi execuţie a investiţiilor finanţate prin Măsura 322.

Deşi programată pentru ora 13.00, deschiderea ofertelor a întârziat considerabil pentru ca în final să fie amânată pentru astăzi. Nici măcar reprezentanţi ai ofertanţilor nu şi-au făcut apariţia, creând impresia că licitaţia nici nu ar fi urmat să aibă loc.

Iniţial, reprezentanţii Primăriei Dobromir ne-au declarat că se aşteaptă observatorul desemnat de către Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, care era pe drum. După mai bine de o oră de aşteptare, reprezentanţii Primăriei Dobromir au luat decizia de a amâna deschiderea ofertelor pentru astăzi.

Consultantul, candidat şi la proiectare

Menţionăm că, potrivit reprezentanţilor Primăriei Dobromir, pentru contractul având ca obiect elaborarea proiectului tehnic şi lucrări de execuţie pentru proiectul „Creşterea calităţii vieţii prin îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază şi a infrastructurii socio-culturale în comuna Dobromir" a fost depusă o singură ofertă. Este vorba despre asocierea dintre SC Capa Instal SRL şi Structural Ing SRL. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Dobromir, cea de-a doua firmă se va ocupa de proiectare.

Menţionăm că firma Structural Ing este şi câştigătoarea contractului de consultanţă şi management pentru aceleaşi investiţii finanţate prin Măsura 322, alături de SC Top Management Ing SRL, societate alături de care s-a prezentat în asociere. Valoarea estimată a contractului de consultanţă a fost de 393.039 lei fără TVA, preţul de atribuire fiind de 315.535,50 lei fără TVA.

Pesedistul Stanciu, asociat cu soţul unei foste şefe din CJC

Precizăm că SC Top Management Ing SRL este patronată de Bogdan Daniel Banu, soţul Carlei-Iolanda Banu, fostă Stamate, ex-şefa Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene. De asemenea, Structural Ing este patronată de Ancuţa Elena şi de Constantin Stanciu. De precizat că acesta din urmă apare pe site-ul organizaţiei PSD Constanţa, figurând ca membru al comitetului executiv al organizaţiei judeţene a Tineretului Social Democrat (TSD) Constanţa. Firma familiei Stanciu a câştigat în ultima perioadă contracte pe bani grei de la instituţii publice din judeţul Constanţa, cele mai multe şi mai importante ca valoare fiind cele încheiate cu instituţia Consiliului Judeţean Constanţa, condusă de Nicuşor Constantinescu.

Precizăm că deşi am obţinut acceptul primarului Iusein Visel de a fi prezenţi la deschiderea ofertelor, care ne-a declarat că nu are nimic de ascuns, reprezentantul Top Management Ing, Bogdan Banu, ne-a declarat săptămâna trecută că nu crede că ofertanţii vor fi de acord cu prezenţa presei la deschiderea ofertelor şi că cel mai bine ar fi să le luăm interviuri la final, după această procedură. Reprezentantul firmei de consultanţă nu a reuşit însă să ne convingă să nu mai fim prezenţi la deschiderea ofertelor, de unde am aflat că partenerul său de la consultanţă se regăsea, aşadar, şi în singura ofertă pentru contractul proiectare şi execuţie, a cărui valoare estimată este de nu mai puţin de 8.952.685 lei fără TVA.

Observatorul CRPDRP nu a ajuns la Dobromir din cauza unei probleme de comunicare

În ceea ce priveşte amânarea procedurii de deschidere a ofertelor pentru astăzi, la ora 11.00, Bogdan Banu ne-a declarat că observatorul din partea CRPDRP nu a ajuns la Dobromir pentru că instituţia respectivă ar fi trimis o notificare prin care a precizat că nu poate delega un observator pentru data de ieri. Contactat telefonic, directorul interimar al CRPDRP, Iulian Stoian, ne-a declarat la rândul său că la mijloc a fost o problemă de comunicare, precizând însă că instituţia pe care o reprezintă nu a fost anunţată în timp util pentru delegarea unui observator. De precizat că am încercat să-l contactăm telefonic şi pe Constantin Stanciu pentru a-l întreba de ce asocierea din care face parte nu a împuternicit pe nimeni pentru deschiderea ofertelor de ieri, însă avea telefonul închis.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Comuna Dobromir investește peste 60.000 de euro, bani europeni, în dotări școlare (DOCUMENT)

17 Apr 2024 365

Licitații Constanța Străzile din comuna Dobromir și satul Lespezi, reabilitate și modernizate cu bani din PNDR (DOCUMENT)

15 Apr 2024 752

Prefectul Județului Constanța pierde în instanță în fața Primarului comunei Dobromir

03 Apr 2024 553

Justiție Constanța Se cere sesizarea Curţii Constituţionale în cazul fostului profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime

17 Mar 2024 445

Firme Constanța Spicul SA. Vânzarea morilor din Ion Corvin, Oltina şi Dobromir, supusă aprobării acționarilor

16 Mar 2024 530

Cumpărări directe Constanța Top Management ING SRL, contract cu Primăria Dobromir pentru implementarea proiectelor finanțate prin PNRR (DOCUMENT)

10 Mar 2024 575

Audit financiar la Primăria Dobromir, județul Constanța Camera de Conturi a constatat o inventariere defectuoasă a mijloacelor de transport auto din cadrul primăriei (DOCUMENT)

07 Mar 2024 586

Afaceri Constanța Lucrări de reparații de aproximativ 300.000 de lei la dispensarul comunei Dobromir. Cine le asigură (DOCUMENTE)

27 Feb 2024 571

Constanța. Fostul profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime, menținut sub control judiciar!

18 Feb 2024 929

Prefectul Județului Constanța și Primarul Comunei Dobromir, părți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța

17 Feb 2024 702

Se circulă în condiții de iarnă în județul Constanța! În ce zone acționează drumarii (VIDEO)

20 Jan 2024 4811

Prefectura Constanța merge din nou în instanță Vrea să desființeze acte administrative emise de primarii din Limanu și Dobromir și de Consiliul Local din Năvodari

18 Jan 2024 837

Au fost stabilite și acordate indemnizații nelegale Prefectura Constanța vrea să anuleze mai multe dispoziții emise de viceprimarul cu atribuții de primar din comuna Dobromir, județul Constanța

10 Jan 2024 782

Cazul fostului profesor din județul Constanţa, care și-ar fi atins elevii în zonele intime, a ajuns în apel! S-a fixat primul termen

08 Jan 2024 768

Nemulțumiri! Tribunalul Constanța a încetat procesul penal faţă de Iusein Visel, fost primar al comunei Dobromir! Dosarul merge la Curtea de Apel

30 Dec 2023 794