Proiecte de milioane de euro Comuna Costineşti se reinventează (galerie foto)

cap_5.jpgDe când a devenit comună, în mai 1999, printr-o Hotărâre de Guvern, localitatea constănţeană Costineşti a cunoscut o dezvoltare constantă. În doar câţiva ani, „staţiunea tineretului", aşa cum e supranumit Costineştiul, a „îmbrăcat" haine noi: străzi asfaltate, o reţea de alimentare cu apă extinsă şi blocuri noi. Aşadar, o destinaţie turistică agreabilă, liniştită pentru cei veniţi aici pentru odihnă, dar suficient de agitată, îndeosebi după lăsarea serii, pentru tineri.

În Costineşti, despre proiecte nu se vorbeşte la timpul trecut, ci întotdeauna la prezent. Fiindcă se lucrează mereu, comuna de dezvoltă, se modernizează. Astfel, potrivit explicaţiilor primarului Traian Cristea, candidat din partea PNL la un nou mandat la conducerea administraţiei locale, unul dintre proiectele aproape de finalizare este, zilele acestea, cel al montării pavelelor. Iniţiativa este finanţată din bugetul local, valoarea sa ajungând la 52.000 de lei. Este vorba, deocamdată, de strada Tineretului - 1,2 kilometri. Execuţia lucrărilor a demarat pe 18 mai şi se finalizează, cel mai probabil, astăzi.

8,2 kilometri de drum nou

Un alt proiect la care administraţia publică locală din Costineşti lucrează în această perioadă este cel de asfaltare şi montare de borduri. Este vorba despre un proiect derulat cu fonduri europene, în urma aplicării pe Măsura 322. Conform spuselor primarului Traian Cristea, în acest proiect au fost cuprinşi 8,2 kilometri de drum. Lucrările au început în primăvara acestui an, mai exact în luna martie, şi se estimează că vor fi finalizate la sfârşitul lunii august. În cadrul proiectului au fost incluse strada Mânăstirii, (2,2 km, până la hotarul cu 23 August), strada Traian Vuia, străzile Aurel Vlaicu, Henri Coandă, Emil Costinescu şi Portului. De asemenea, în cadrul proiectului a fost cuprins şi drumul care leagă Costineşti de „Mănăstirea Sfânta Elena de la mare".

Nu mai puţin important este că acest proiect presupune şi construcţia unui after school (pentru care se toarnă deja placa), dar şi amenajarea unui punct arheologic. Valoarea totală a proiectului ajunge la 2,4 milioane de euro.

Reţeaua de alimentare cu apă se extinde

Reţeaua de alimentare cu apă din localitate reprezintă şi ea o prioritate pentru actuala administraţie publică locală. Astfel, prin implementarea unui proiect derulat pe Ordonanţa 577, reţeaua va fi extinsă cu 1,6 kilometri. Pe lângă extinderea reţelei de alimentare cu apă, proiectul prevede şi pietruirea şi asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri din cartierul tinerilor căsătoriţi. Nu în ultimul rând, în Costineşti se lucrează în prezent şi la un nou bloc ANL, cu 24 de apartamente.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Ce avere are Roxana Nadolu, secretarul general al comunei Costinești. Soțul său e funcționar public la Primăria Mangalia (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 547

Firme Constanța Acționarii BTT Perla Costineștiului SA, convocați în Adunare Generală

15 Apr 2024 391

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier în intersecția de la Costinești! Trafic îngreunat în zonă (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2204

Achiziții Constanța Primăria Costinești, contract cu o firmă din Schitu pentru amenajarea de borduri și pavele

08 Apr 2024 352

Licitații Constanța Primăria Costinești se digitalizează cu bani din PNRR. Sistemul informatic integrat, furnizat de Integrisoft Solutions SRL (DOCUMENT)

04 Apr 2024 660

Afaceri Constanța Primăria Costinești vrea să cumpere mobilier pentru Școala Gimnazială Mihai Eminescu (DOCUMENT)

01 Apr 2024 533

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 570

Știri Constanța Inconștiență în trafic în stațiunea Neptun! Bărbat beat și fără permis, depistat conducând un buldoexcavator

26 Mar 2024 483

Cumpărări directe Constanța Eiluminat Electrical Solutions SRL, din București, contract cu Primăria Costinești pentru iluminat stradal cu telecomandă și jocuri de lumini (DOCUMENT)

24 Mar 2024 460

Firme Constanța O nouă societate deschisă la Costinești de doi cetățeni turci. Iată cu ce se ocupă

23 Mar 2024 495

Firme Constanța O nouă societate deschisă în Costinești. Iată cu ce se ocupă

15 Mar 2024 490

Licitații publice Cât vrea să plătească primăria Costinești pentru extinderea sistemului de supraveghere video?

14 Mar 2024 1405

Afaceri Constanța Firme noi în Costinești! Iată cine și-a deschis afaceri

13 Mar 2024 1315

Amânare în procesul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Costinești. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

13 Mar 2024 464

Constanța Doi bărbați căutați de autoritățile din SUA pentru fraudă și spălare de bani, reținuți

08 Mar 2024 685