UNPR fuzionează cu PP-DD PSD Constanţa câştigă oameni noi în Consiliul Local şi în Consiliul Judeţean

Liderul UNPR Gabriel Oprea a anunţat, ieri, fuziunea prin absorbţie cu PP-DD, declarând că partidul pe care îl conduce este un partid „al uşilor deschise“, aspect pe care, susţine Oprea, UNPR nu l-ar fi ascuns niciodată. „Toţi cei care doresc să facă politică în interesul naţional şi al patriotismului sunt bineveniţi în UNPR, indiferent dacă au făcut politică sau nu, indiferent dacă au făcut parte dintr-un partid de stânga sau de dreapta“, a declarat, ieri, Gabriel Oprea, la sediul UNPR, citat de Agerpres.

Oprea a explicat că fuziunea cu PP-DD a venit firesc, cei mai mulţi dintre parlamentarii PP-DD exprimându-şi, de-a lungul timpului, intenţia de a se alătura acestei formaţiuni. În acelaşi context, Gabriel Oprea a precizat: „Vreau să vă spun că nu au existat discuţii despre funcţii sau despre demnitari, motiv pentru care îi apreciez, pentru că sunt oameni serioşi, dintr-o bucată. Ne-am înţeles imediat, pentru că vrem să devenim unul dintre marile proiecte ale României“. Totodată, liderul UNPR a declarat că intenţionează ca, până la 1 septembrie, să existe organizaţii ale partidului pe care îl conduce în toate cele 3.200 de localităţi din ţară şi, mai mult, ca până anul viitor, UNPR să aibă peste 1 milion de membri.

„Să fiţi siguri de loialitatea noastră“

Ce se va întâmpla însă la Constanţa după fuziunea prin absorbţie a UNPR cu PP-DD? George Lipoveanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a UNPR Constanţa, dădea asigurări, în cadrul alegerilor PSD Constanţa de sâmbătă, că partidul condus de Gabriel Oprea este fidel PSD-ului: „Ştim cu toţii că nu ne-a fost şi nu ne este uşor prin ce trece ţara. Vreau să vă spun că România, conform părerii mele şi a multor oameni, merge pe un drum bun. Probleme au fost şi vor fi. (…) Relaţia noastră, a UNPR, cu un partid puternic, PSD, este foarte bună. Vă mulţumesc că de doi ani de zile suntem invitaţi şi suntem în acest mare proiect. Şi cred că acest guvern, cu bune, cu rele, a făcut foarte multe lucruri pozitive. Vă mulţumesc şi încă o dată vrem să spunem, şi generalul Gabriel Oprea a spus-o, că UNPR nu a dărâmat şi nu vom dărâma niciun guvern din care am făcut şi vom face parte. Să fiţi siguri de loialitatea noastră“.

La Constanţa, fuziunea UNPR cu PP-DD va însemna, în plan administrativ, mai multe voturi pentru PSD în Consiliul Local Municipal Constanţa şi în Consiliul Judeţean Constanţa. Amintim că în cadrul CJC, UNPR nu are niciun consilier. În schimb, PP-DD are doi, anume Gheorghe Slabu, liderul PP-DD Constanţa, şi Gabriel Mascas. În ce priveşte Consiliul Local, UNPR avea un consilier, în persoana lui Vasile Roşu, ales local care votează întotdeauna în favoarea proiectelor iniţiate de PSD. Din partea PP-DD, în CLM rămăsese un singur consilier local, anume Dede Perodin, acesta din urmă prezent, şi el, la conferinţa PSD de sâmbătă, în contextul căreia Decebal Făgădău a fost reales preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD. Prin urmare, este de aşteptat ca şi Dede Perodin, „ultimul mohican“ al PP-DD în Consiliul Local, să susţină, de acum înainte, fără ezitare, iniţiativele PSD.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 301

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 272

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 793

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 662

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 531

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 709

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 926

Directorul Neptun Olimp SA este candidatul PSD la primăria Eforie

06 Apr 2024 946

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 597

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 1474

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 867

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 881

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2166

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 2253

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 1047