Raport de activitate. La ce proiecte legislative a lucrat senatorul de Constanţa Vergil Chiţac în 2017

Senatorul (independent) Vergil Chiţac şi-a prezentat raportul de activitate parlamentară pentru anul 2017.
 
În acest an, senatorul a fost semnatar a 12 iniţiative legislative şi afirmă că s-a implicat în dezbaterea proiectelor de legi importante ce s-au discutat şi unele chiar au fost promulgate.
„Prima este Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Guvern nr. 22 din 1999 privind administrarea porturilor şi a căilor navigabile. După o consultare amplă cu reprezentanţi ai Operatorului Portuar, ai Autorităţii Portuare, ai sindicatului din domeniu, ai Autorităţii Navale Române, preluând argumentele lor, am promovat această lege, susţinând importanţa ei atât în Comisia de Transporturi şi Energie în care activez, cât şi în plen, ea fiind votată şi aflându-se acum la promulgare. Prin modificările aduse Ordonanţei de Guvern 22, se garantează, printre altele, investiţiile în infrastructura portuară, prin aceea că administraţia portuară este obligată să investească cel puţin 75% din profit pentru îmbunătăţirea serviciilor de securitate şi siguranţă portuară. 
 
A doua este Legea 167 din 2017 pentru modificarea şi completarea Legii 346 din 2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării, care a produs modificările necesare pentru ca Armata Română, în noul context internaţional, să-şi redefinească atribuţiile, obiectivele şi structura organizatorică, pentru a asigura apărarea teritoriului naţional şi conformarea cu deciziile luate de alianţa militară din care facem parte, NATO - recunoaşterea spaţiului cibernetic ca un câmp de luptă şi contracararea atacurilor cibernetice externe, de exemplu. Discuţiile intense din Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, din care fac parte, mi-au dat prilejul să contribui la forma finală a acestei legi“, arată Chiţac, în raportul de activitate.
 
Cu ocazia dezbaterilor din Parlament, senatorul a avut 22 de luări de cuvânt în plen şi peste 100 de luări de cuvânt în comisii. Chiţac a făcut şapte interpelări adresate miniştrilor de resort cu privire la probleme cu care se confruntă societatea constănţeană, respectiv: Privatizarea CN APM Constanţa, Marina Militară în faţa noilor provocări de la Marea Neagră, Plata drepturilor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul militar, Situaţia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Situaţia Spitalului CFR Constanţa, Situaţia stadionului „Farul“ Constanţa, Proiectul de hotărâre a Consiliului Local Constanţa privind stabilirea impozitelor şi taxelor pentru anul 2018. 
 
Un capitol separat al activităţii sale de anul acesta în Parlament l-a constituit Adunarea Parlamentară NATO (AP NATO), în calitatea de şef al delegaţiei Parlamentului României la această adunare. „Parlamentul României a fost gazda celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO, în perioada 6-9 octombrie 2017. Ţara noastră a primit peste 300 de parlamentari, care, timp de trei zile, au dezbătut şi adoptat rapoarte şi rezoluţii pe următoarele teme: Confruntarea dezinformării şi a transformării informaţiei în armă, Stabilitatea şi securitatea în regiunea Mării Negre, Sprijinirea forţelor naţionale afgane de apărare şi securitate, Cooperarea NATO-UE, Baza industrială a apărării în Europa, Abordarea provocărilor din Sud, Împărţirea cheltuielilor în NATO, Menţinerea avantajului tehnologic al NATO“, mai susţine senatorul în raportul de activitate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, la bilanț! Dosare peste media pe țară, calificativul „foarte eficient“ la durata medie de soluționare și „satisfăcător“ la termenul de redactare (DOCUMENT)

15 Mar 2024 583

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 625

Consilierul județean Răzvan Filipescu de la PRO România și-a depus raportul de activitate pentru 2023 (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 902

Alți doi consilieri locali PSD din Consiliul Local Municipal Constanța și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

18 Jan 2024 846

Activează în Comisia pentru învățământ Consilierul local municipal PSD, Irinela Nicolae și-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023 (DOCUMENT)

17 Jan 2024 783

Un vulcan a erupt pe o insulă! Nivelul de alertă de activitate vulcanică a fost ridicat

13 Jan 2024 770

LIVE TEXT Conferință de presă la Prefectura Constanța. Mai multe instituții au prezentat raportul activităților (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Sep 2023 1177

Consilierii locali municipali , chemați să aprobe activitatea de administrare a CT BUS SA pentru semestrul I din 2023 (DOCUMENT)

26 Sep 2023 754

Știri Constanța Vicepreședinte Consiliul Județean, Stelian Gima și-a depus raportul de activitate (DOCUMENT)

10 Sep 2023 2364

Știri Constanța Conferința de presă pentru a marca încheierea primelor trei luni de activitate ale "Drumuri Județene Constanța" SA (FOTO +VIDEO)

01 Sep 2023 1317

Echipajele MAI, activitate de vârf în penultima zi din minivacanta de Sf. Maria. Sute de permise, reținute în ultimele 24 de ore

15 Aug 2023 828

Poliția Română Sute de permise de conducere, ridicate în doar 24 de ore!

03 Aug 2023 719

Mii de nereguli depistate de polițiști în ultimele 24 de ore! Cât valoarează amenzi cumulate

01 Aug 2023 701

Poliția de Frontieră, 28 iulie Ce s-a întâmplat la granițele României în ultimele 24 de ore?

28 Jul 2023 679

Traficul de granițele României în prima jumătate a anului 2023! Care este cea mai „populară“ metodă folosită pentru trecerea ilegală

27 Jul 2023 915