Restructurare cu lacrimi si intrebari fara raspuns la sedinta CJC Daniela Vladescu - „De ce trebuie amputata o intreaga institutie?"

cap_4.jpgConsilierul judeţean PDL Ionel Manafu a votat împotriva restructurării funcţiilor din CJC pe motiv că organigrama nu a fost redusă îndeajuns.

Soprana Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski", a izbucnit în plâns ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa, încercând să-şi apere subordonaţii puşi pe lista de disponibilizări.

Liliana_Monixa_Boris_Bogdan.jpgÎncă la de început, întrunirea CJC se anunţa una tumultuoasă având în vedere că în sală şi-au făcut apariţia şi aproximativ 40 de angajaţi ai Teatrului de Balet pus pe lista neagră.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a avut un discurs introductiv care a durat mai mult ca niciodată, prin care a încercat să atragă atenţia asupra faptului că punerea pe făraş a atâtor oameni nu este voinţa sa, ci a Guvernului.

„Dăm afară oameni că ne obligă Guvernul şi este obligaţie sub sancţiune penală", a declarat şeful CJC.

Discursul preşedintelui CJC, care le-a ţinut partea bugetarilor din administraţia locală, i-a înfuriat însă pe artişti, care au început să vocifereze de pe margine. Constantinescu nu a mai suportat însă freamătul din sală şi a ridicat tonul: „Suntem în şedinţa Consiliului Judeţean, nu vorbim neîntrebaţi. Dacă cineva vrea să vorbească ridică mână. Aşa e regulamentul. Altfel, vă evacuez".

În apărarea artiştilor aflaţi în subordinea sa, s-a ridicat să vorbească Daniela Vlădescu. Soprana stătuse pe scările mochetate ale sălii de şedinţe, printre colegii săi, şi nu a fost recunoscută de către şeful CJC care i s-a adresat: „Spuneţi, doamnă!"

„Vreau să vă spun că s-a făcut o eroare. S-a anulat complet instituţia Operă. S-a lovit într-un singur segment şi este dureros pentru că sunt familii întregi care lucrau aici, de exemplu, el solist vocal, ea artistă lirică", a declarat Daniela Vlădescu, izbucnind în lacrimi. „Afectat este numai segmentul de operă. De ce trebuie amputată o întreagă instituţie?", a întrebat celebra soprană şi nimeni nu i-a răspuns.

Manafu: „Domnişoara care plimbă microfonul, cu ce e mai bună?"

O angajată a teatrului a declarat că este muzician de la 4 ani şi i-a solicitat şefului CJC să se mai gândească dacă trebuie desfiinţată complet Opera. „La fel ca şi sportivii de performanţă, un muzician nu are copilărie, nu are vacanţă. (...) Domnule Constantinescu, ştiţi ce înseamnă să ai două milioane în faţă şi să dai 600.000 din ei pe medicamente? Nu vă doresc", a spus Carmen Cişman.

Primul proiect de hotărâre din seria restructurărilor a fost cel al aprobării modificării organigramei şi a statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al CJC, adică a structurii de personal a funcţionarilor publici direct subordonaţi CJC.

Proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi, însă a primit şi o abţinere, dar şi un vot împotrivă. Cel care s-a împotrivit proiectului de hotărâre a fost consilierul judeţean PDL Ionel Manafu. Democrat-liberalul a fost luat peste picior de către şeful CJC, care l-a acuzat de duplicitate pentru că votează împotriva măsurilor impuse de Guvernul reprezentat de partidul său. Manafu a explicat că a votat împotriva proiectului restructurării posturilor din CJC pentru că este de părere că organigrama nu a fost restrânsă suficient. „De pildă domnişoara (n.r. Raluca Crivineanu, fiica viceprimarului PSD din Murfatlar Nicolae Crivineanu, fost primar), care plimbă microfonul de acolo-acolo - este frumoasă nimic de zis, ba sunt frumoase amândouă (n.r. două funcţionare din CJC „plimbau microfonul") - cu ce este mai importantă munca ei decât cea a artiştilor de la Operă ?", a afirmat Manafu.

Chipurile s-au restructurat doar funcţiile administrative

Consilierul a avut parte de recunoştinţa artiştilor de la Operă, care l-au aplaudat, ceea ce l-a făcut pe Constantinescu să-l catalogheze drept „superficial". „Domnule Manafu, habar n-aveţi! Sunteţi director la aeroport (Aeroportul Internaţional din Mihail Kogălniceanu), să văd cum faceţi dumneavoastră restructurare acolo", a spus Constantinescu. Şeful CJC a declarat la finalul şedinţei că aparatul de specialitate al instituţiei pe care o reprezintă a rămas cu 200 de funcţionari dintr-un număr de 361, iar că din totalul funcţiilor - 1021 - trebuiau să rămână 668 de oameni. Preşedintele instituţiei judeţene a adăugat că nu a desfiinţat Opera, ci că aceasta a fost doar reorganizată, fiind absorbită, ca şi Teatrul de Copii şi Tineret şi Direcţia Judeţeană a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa, de către Teatrul de Stat Constanţa. „Se comasează toate aceste instituţii pentru a avea un corp administrativ comun, adică un contabil, un jurist comun. În rest, nu noi decidem cine va pleca. Se reorganizează ei", s-a apărat şeful CJC.

Organigrama CJC s-a umflat până a pocnit

Realitatea în ceea ce priveşte personalul din aparatul de specialitate al CJC este că la nivelul anului 2004 instituţia judeţeană se descurca şi cu mai puţin de jumătate din personalul pe care l-a avut până ieri. Concret, organigrama din 2004 arăta că personalul din aparatul propriu al CJC număra 157 de posturi, mult mai puţin faţă de cea aprobată la nivelul anului trecut, din care aflăm că numărul funcţionarilor CJC ajunsese la 394 (nu 361 cum a declarat ieri şeful CJC), adică la mai mult decât dublul structurii de personal din 2004. În ediţii anterioare arătam că sub acoperişul CJC se reunesc adevăraţi arbori genealogici: soţul şi soţia, surori, tatăl şi fiica, mama şi fiica etc. La capitolul pile am putea menţiona o întreagă serie de odrasle de primari şi foşti sau actuali consilieri judeţeni, care şi-au găsit un locşor călduţ sub acoperişul CJC. O altă categorie de persoane care au „umflat" peste noapte organigrama CJC şi îngroaşă rândurile instituţiei sunt cele angajate după ce au fost puse pe făraş de către alte instituţii.

Monixele, Lilianele şi Tărcaţii din CJC-ul lui Nicuşor

Relatam într-o ediţie anterioară că instituţia judeţeană s-a transformat într-un fel de mamă a răniţilor, pe statul de plată regăsindu-se persoane ca Monica Daniela Coroiu, zisă Monixa - fostă prezentatoare la TV Neptun - devenită peste noapte şefă la Biroul Protocol, Liliana Naclad, fostă responsabilă cu imaginea Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, Boris Parpală - fost şef al Direcţiei Agricole pe vremea când PSD era la guvernare, Marius Tărcatu - fost director în Primăria Constanţa sau Bogdan Dima - fost şef la Comisariatul Regional OPC, susţinut în funcţie de PSD, şi fost angajat, în două reprize (şi înainte de numirea la CRPC şi după ce a părăsit acest post), la Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local. De menţionat că sub acoperişul elastic al CJC şi-au găsit un adăpost şi doi reprezentanţi ai familiei Colţan. Este vorba despre Simona Colţan - fiică şi Niculae Colţan - tată, veniţi tocmai din Bucureşti pentru onoarea de a fi salariaţii CJC, dar care au plecat anul acesta. Niculae Colţan este fratele afaceristului Ion Colţan, patronul firmei Scop Computers, asociat în alte 17 societăţi comerciale, care a obţinut de la CJC, prin SC Expertissa Constanţa SRL, un contract în valoare de aproximativ trei milioane euro, pentru furnizarea de tehnică de calcul şi echipamente periferice, Iată, aşadar, cum a crescut organigrama CJC şi cine sunt persoanele de care instituţia nu s-a putut dispensa. Nu e greu de ghicit cine va rămâne şi cine va pleca.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 487

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1191

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1536

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1322

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 948

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 729

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1004

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 883

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1277

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 764

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257