Sase copii, botezati la Cumpana, de Sfanta Maria

cumpana.jpgSărbătoarea Sfintei Marii a fost celebrată şi la Cumpăna. În această zi cu semnificaţie religioasă deosebită, şase copii, aflaţi în grija unor asistenţi maternali, au fost creştinaţi. Printre naşii de botez s-a aflat şi primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

La Cumpăna, a devenit deja o tradiţie ca, la zile mari, să fie botezaţi copii abandonaţi de părinţi. Iniţiativa îi aparţine primarului Mariana Gâju, care organizează astfel de acţiuni de mai multe ori pe an.

Sâmbătă, evenimentul, organizat în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, a avut loc la Biserica Adormirea Maicii Domnului din localitate. Locuitorii comunei s-au strâns cu mic cu mare pentru a lua parte la hramul lăcaşului de cult, dar şi pentru a asista la creştinarea celor şase copii din centrele de plasament, aflaţi în prezent în asistenţă maternală. Ceremonialul botezului a fost oficiat de către Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi de un sobor de preoţi. Slujba oficiată pentru creştinarea celor şase micuţi a fost emoţionantă pentru toţi cei prezenţi. Printre naşi, alături de primarul Mariana Gâju, s-a numărat şi unul dintre consilierii locali ai oraşului Eforie, Romeo Stupar.

Toţi naşii de botez, în frunte cu primarul Mariana Gâju, le-au urat copiilor multă sănătate şi o viaţă îmbelşugată şi fericită, declarând că vor ţine aproape de copiii pe care i-au creştinat. De anul trecut până în prezent, peste 30 de copii din Cumpăna au primit taina Sfântului Botez la astfel de sărbători mari din an.

Cu ocazia sărbătoririi Sfintei Maria, Consiliul Parohial al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului" şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, reprezentat de primarul Mariana Gâju, au organizat un program dedicat acestei sărbători. Ziua a debutat cu slujba religioasă dedicată Sfintei Maria, iar după botezul celor şase copii, a avut loc praznicul acestei sfinte sărbători, la care au participat atât locuitorii comunei, cât şi oaspeţi din localităţile limitrofe.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 611

Stație de autobuz din cartierul constănțean Poarta 6, vandalizată de un minor. Ce măsuri vor lua polițiștii locali (VIDEO)

27 Mar 2024 478

Proiectele, pe masa consilierilor locali Două școli din Constanța, reabilitate energetic. Valoarea lucrărilor a fost majorată (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 500

Consilierii locali din Constanța vor vota pentru aprobarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al municipiului (DOCUMENT)

25 Mar 2024 463

Primăria Constanța Sancțiuni pentru o persoană care a vandalizat bănci din apropierea Școlii Gimnaziale nr. 36 „Dimitrie Știubei” (FOTO)

25 Mar 2024 414

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 332

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 457

Proiectele, la mâna consilierilor locali Trei grădinițe din municipiul Constanța vor fi reabilitate, modernizate și dotate cu mobilier (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 751

Majorare de capital pentru Drumuri Județene Constanța SA, proiect dezbătut de consilierii locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 444

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 603

Ședință CLM Constanța Consilierii locali discută emiterea avizului pentru Casa Bălașa Funeral SRL (DOCUMENT)

24 Mar 2024 377

Proiectul bugetului Confort Urban SRL Constanța pentru anul 2024, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 352

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 394

Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu Local Mai mulți aleși locali au demisionat, iar ultimii patru au fost radiați din PNL. Cu toții și-au pierdut mandatele!

21 Mar 2024 1029

Bărbat depistat cu substanțe interzise asupra sa în zona Pieței Tomis 3 din Constanța

20 Mar 2024 432