Scandal intre consilierii PNL si primarul din Tuzla (galerie foto)

cap_4.jpgO nouă dispută a cuprins Consiliul Local al comunei Tuzla la cea mai recentă şedinţă ordinară convocată de primarul Constantin Florin Micu. 

Şedinţa, convocată de edil pentru ieri, 29 iunie, cuprindea numai puţin de 18 proiecte, printre care lotizarea şi scoaterea la licitaţie publică a unui teren de 71.059 metri pătraţi pentru construcţia de imobile cu destinaţie de locuit şi turistică, transmiterea în folosinţă gratuită de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe a unui teren de 5.298 mp, înfiinţarea unui parc comunal şi accesarea de fonduri prin programul de îmbunătăţire a calităţii mediului, precum şi construirea unei grădiniţe cu program normal/prelungit.

Majoritatea proiectelor au trecut la votul consilierilor locali, cu excepţia celor din PSD, care, împreună cu edilul comunei, au părăsit sala de şedinţe. Constantin Micu şi-a motivat ulterior gestul afirmând că şedinţa din 12 mai „va fi notificată, pentru că a fost nelegal constituită": „Şedinţa de astăzi (ieri n.r.) a fost ţinută cu consilieri care îi convin lui Sărăcilă. Georgeta Ioniţă şi Cristina Mălăele nu mai sunt consilieri. Prin demisia lor, trebuiau să fie prezenţi delegaţii la consiliu din partea partidelor respective. Cum nu au venit, eu nu recunosc această şedinţă. Mai mult, luna viitoare voi trece la dizolvarea Consiliului Local. Nu se poate să fac treabă cu agenţi imobiliari, inclusiv cu Sărăcilă, care vrea să fie viceprimar ca să mai ia 20 de milioane de lei salariu", a declarat primarul Micu.

Spusele edilului local se pare că sunt, totuşi, contrazise de convocatorul semnat de domnia sa, pe lista consilierilor convocaţi oficial figurând şi cei pe care Micu nu îi recunoaşte!

tuzla.jpgPiatra spartă, motiv de zâzanie între aleşii locali

La polul opus, 11 consilieri locali din cei 15, câţi are Tuzla, au susţinut şedinţa convocată de Micu şi au aprobat proiectele propuse de primar „spre binele comunităţii". În schimb, în timp ce primarul este preocupat de dizolvarea aleşilor locali, aceştia sunt decişi să îi facă plângere penală edilului, pentru fals şi uz de fals: „Primarul a fugit din şedinţă şi nu a susţinut proiectele pe care le-a iniţiat. Mai mult, suntem hotărâţi să îi facem plângere penală. În HCL nr. 20 din 30 martie 2009, am aprobat un buget care a trecut de girul Prefecturii. Când am solicitat, ulterior, o copie a acestuia, ni s-a dat... o cu totul altă componenţă a bugetului, cu sume mult mai mari la anumite capitole. Ba mai mult, avem şi un alt treilea buget, solicitat de noi într-un alt moment. Cele 93 de capitole aprobate de consiliu şi de prefectură s-au transformat în... '96!", afirmă consilierul local Constantin Dina.

Consilierul local mai acuză şi faptul că abonamentele pe transportul în comun, care ar fi trebuit date unor cetăţeni cu venituri foarte mici, sunt oferite unora cu pensii mari, dar şi că, în loc să achiziţioneze pachete cu alimente pentru categoriile defavorizate din comună, primarul a cumpărat opt tuburi de neon roşii, pe care le-a amplasat sub podul din Tuzla şi pe care ar fi dat 302 milioane de lei vechi.

Printre neregulile bugetului local semnalate de consilieri se numără „achiziţia de piatră spartă şi transportul acesteia", care din 11.707 euro şi, respectiv, 9.092 euro, s-au „transformat" în 39.560 euro şi 70.615 euro în „noul" buget. „Întotdeauna pui bugetul mai mare pe hârtie, ca să ai de unde scădea, a fost vorba despre o sumă estimativă", se apără Constantin Micu. „Habar nu aveţi, sunteţi degeaba consilieri! Ce aţi aprobat voi e ce aţi aprobat voi. Mai bine pune mâna şi învaţă!", a tunat primarul Micu, înainte să iasă din sala de şedinţe, către consilierul Dina.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tuzlean

10 Jul, 2009 21:19

ce tot vorbiti de consilieri fratilor voi nu vedeti ca sunt toti disperati dupa ciolan de unde si pana cand dragoste si interes fata de locuitori tuzlei

tuzlean get beget

30 Jun, 2009 18:34

Vad ca Micu insista cu declaratiile sale mincinoase care mai de care ilegale. In primul rand sa citeasca nene legea administratiei ca habar nu are ce inseamna dizolvarea consiliului local, tot pomeneste de sedinta din 12 mai ca va fi notificata etc. esti p... rau Micule, inca o data spun citeste legea adm., 30 de zile au trecut demult, nu se mai notifica sedinta de atunci, speri degeaba. Spune acest Micu ca el nu recunoaste sedinta de CL din 29.06.09. Micule legea adm. spune clar ca primarul poate participa la sedinta de CL... asa ca 'ciocu mic'. Auzi tu ce zice 'cum nu au venit(care consilieri nu au venit?) eu nu recunosc aceasta sedinta'. Mama matii de dictator. Auziti dragi tuzleni ce zice acest venetic, venit de putin timp in Tuzla ' luna viitoare voi trece la dizolvarea cons. local'. Si eu spun... dragi tuzleni trebuie facut ceva pentru ca acest primar nu-si merita functia, isi bate joc de noi toti, isi bate joc de bugetul comunei, nu stie pe ce sa arunce banii nostri ai tuturor, exemplu neoanele de sub podul CFR pt. care Micu a platit mai mult de 300 mil. lei vechi. Din fericire pentru tuzleni uite ca acest consiliu local a revenit cu picoarele pe pamant dandu-si seama ca daca mai aproba ilegalitatile lui Micu, e de rau. Pana acum Micu il acuza pe Saracila cate in luna si in stele. Acum ii acuza pe ce 11 consilieri...iar eu gandesc... oare toti cei 11 consilieri sunt rai si prosti iar Micu e unul, cel mai cel, preaslavit dictator. Rusine ca putem accepta un asemenea specimen.

tot di Tuzla

30 Jun, 2009 11:46

Lumea spune cum cheltuie banii Micu pe toate care nu ne sunt folositoare. La ce ne trebuie becuri sub pod Micule? Au dreptate consilierii

Vasili

30 Jun, 2009 08:02

Micu sa se care din Tuzla pai ce el face ce vrea din comuna noastra? Asta le da de toate la protejatii din PSD din Tuzla niste unii care nu sunt bagati in seama de nimeni. Islazul comunal nu este al lui si nici nu o sa spuci sa-l dai mai micule

locuitor al comunei tuzla

30 Jun, 2009 00:16

consiliul local ,ce mai asteptati de la acest primar,,datil pe mina dna-ului,si ati rezolvat problema.nu vedeti ca nul intereseaza consiliul local,el este dictator.

Giony

29 Jun, 2009 23:55

Micu asta dupa cum vaz se incurca in minciuni si in loc sa stea la sedinta pentru a rezolva problemele comunei pleaca. Am auzit ca pe Parvu la angajat paznic pe la primarie

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 375

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 611

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1130

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 418

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 958

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1033

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 826

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 370

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 834

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 533

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1195

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 409

Primăria Valu lui Traian, județul Constanța, a cumpărat mobilier pentru sala de sport (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1267

1.200 de liceeni din judeţul Tulcea participă la Târgul educaţional „Student #UDJG"

03 Apr 2024 421

A murit, la 98 de ani, Tănase Tănase, cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul din România. „Drum lin, nea Tică!“

03 Apr 2024 816