Scandalul pe tema alegerilor de la organizaţia PNL municipiu a ajuns la Bucureşti Se cere ca alegerile de la Constanţa să fie organizate de o conducere interimară. BPN va discuta luni situaţia!

Înainte să se „predea“, liberalii de la municipiu încearcă să împiedice pe orice căi respectarea propriului calendar de alegeri. Conflictul din interiorul filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal a depăşit graniţele judeţului. O delegaţie condusă de senatorul Vergil Chiţac, formată din liderii liberali de la municipiu şi mai mulţi consilieri, a plecat ieri la Bucureşti pentru a cere o mediere a conflictului privind data alegerilor. Cei de la municipiu cer în continuare ca scrutinul intern să se desfăşoare pe 8 aprilie, şi nu pe 31 martie, aşa cum a decis Biroul Permanent Judeţean.
 
Cei nouă reprezentanţi ai organizaţiei municipale au depus o contestaţie la decizia BPJ Constanţa privind data organizării alegerilor la Comisia de Arbitraj din subordinea secretarului general Cristian Buşoi, prin care solicită să le fie respectată autonomia, iar organizaţia municipală să fie consultată în decizii.
 
„Noi am depus contestaţia la decizia BPJ, ni s-a spus că situaţia de la Constanţa va fi discutată în şedinţa de BPN de luni“, spune vicepreşedintele Biroului Municipal, Romeo Rezeanu.
 
Mai mult, liberalii de la municipiu au solicitat conducerii centrale a partidului ca alegerile de la Constanţa să fie organizate de o conducere interimară, care să garanteze corectitudinea acestora. „La ce s-a ajuns, e limpede că actuala echipă nu poate gestiona corect aceste alegeri. Am cerut să fie numită o conducere interimară. Rămâne de văzut dacă strigătul nostru va fi luat în seamă de Bucureşti“, a mai spus Rezeanu.

Dragomir: „N-am nicio problemă. Suntem deschişi“

Contactat telefonic, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, a afirmat că nu are nicio problemă ca Bucureştiul să verifice corectitudinea alegerilor de la Constanţa. „Probabil colegii de la Bucureşti vor verifica ce li s-a semnalat şi vor da un răspuns. Vă asigur că se va face tot ceea ce este normal, noi suntem deschişi să colaborăm. Noi nu avem nicio problemă, alte persoane au nemulţumiri. Cred că am făcut tot ceea ce a fost posibil pentru ca alegerilor de la municipiu să le fie rezervată o dată unică. Atunci când au fost întrebaţi, dânşii nu erau decişi“, ne-a declarat Dragomir.

Băisan, atac dur la liderii PNL

Concomitent cu acţiunea liderilor liberali de la organizaţia municipală, Cristy Băisan, consilier judeţean, membru în Comitetul Executiv Judeţean şi Biroul Politic Judeţean, a cerut ieri demisiile liderilor liberali de la judeţ pentru modul defectuos în care gestionează procesul electoral intern din partid. „Solicit demisia lui Gheorghe Dragomir, Septimiu Bourceanu, Robert Boroianu, Gheorghe Muhscină, a Marilenei Dragnea şi a lui Gabi Tomescu. Dragomir a promis că se retrage din fruntea PNL Constanţa, dar nu a spus că vrea să predea conducerea lui Boroianu şi că nu vrea să plece din viaţa politică. Îl promovează pe Boroianu într-un mod prin care doar Trahanache a lui Caragiale o poate face. Boroianu a devenit într-un mod nestatutar trezorier al PNL. Am cerut situaţia la zi, însă niciodată nu mi s-a prezentat.

Legat de acuzaţiile lui Bâisan, liderul PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, spune că toate rapoartele, inclusiv cele care privesc finanţele organizaţiei, vor fi prezentate la Conferinţa Judeţeană din 27 aprilie.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 449

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 521

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 821

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1271

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 391

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 769

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2835

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 498

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 518

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 451

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 580

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 473

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 415

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 755

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 857