Scrimă, raliuri, skiatul, fotbalul, florile Pasiuni de parlamentar al Constanţei

pasiuni_parlamentari.jpgÎn acest mandat, foarte puţini aleşi constănţeni au trecut în CV-urile postate pe site-ul Parlamentului hobby-urile pe care le au. Cei mai mulţi senatori şi deputaţi au evitat să completeze această rubrică, dar cum nimic nu poate rămâne secret, am aflat chiar de la ei sau de la apropiaţii lor ce pasiuni au. Pentru cei cu ştate vechi în Parlament rămân grăitoare, fie că demnitarilor le convine sau nu, şi CV-urile din legislatura trecută (2008-2012) când rubricile referitoare la hobbyuri nu au rămas necompletate. Aşadar, din surse sigure, am aflat că parlamentarii îşi dedică puţinul timp liber pe care îl au la dispoziţie călătoriilor, sporturilor dar şi jocurilor specifice de strategie şi de relaxare precum şahul. Parlamentarii au şi hobby-uri extravagante precum scrima sau raliurile. Cert este că nu sunt cum nimic diferiţi faţă de noi, printre ei aflându-se chiar şi împătimiţi ai meciurilor de fotbal sau ai pescuitului.

Boboc în Parlamentul României, Mircea Titus Dobre este deputatul Colegiului 7. Social democratul, fost consilier judeţean pentru doar câteva luni, este pasionat de sky, de fotbal, dar şi de tenis de câmp, sport pe care l-a practicat şi nu oricum, ci de performanţă. De asemenea, deputatului USL îi plac piesele de teatru şi se consideră un veritabil cinefil.

Liderul PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru, se află la debutul primului mandat parlamentar. Democrat liberalul are ca pasiuni tenisul, voleiul, dar şi înotul.

Eduard_Martin.jpgDeputatul Colegiului 6, social democratul Eduard Martin, este un cunoscut pasionat al sportului cu motor. Parlamentarul constănţean, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa, face motocross şi skijet.

Mircea_Banias.jpgSenatorul PC Mircea Banias se află printre cei ce nu au completat rubrica Hobby-uri în CV-urile de pe site-ul Parlamentului. Cu toate acestea, dintr-un CV din 2008, an în care a câştigat primul mandat de senator, aflăm că Banias adoră cititul, călătoriile şi maşinile. Tot din acelaşi CV aflăm că Banias cunoaşte trei limbi străine: engleza, franceza şi spaniola.

PNL_Mihai_Lupu.jpgDeputatul PNL Mihai Lupu a evitat şi el să completeze rubrica Hobby-uri. Un CV publicat în anul 2008, an în care a câştigat primul mandat de deputat, face cunoscut publicului că liberalul este pasionat de sport, literatură şi autoturisme. Nici limbile străine nu-i sunt necunoscute. Mihai Lupu este vorbitor de limba engleză şi franceză.

Manuela_Mitrea.jpgDespre pasiunile Manuelei Mitrea, deputat PSD, aflăm date de pe site-ul personal şi aceasta întrucât nici social-democrata nu a ţinut să treacă în CV-ul de pe site-ul Parlamentului hobby-urile sale. De pe pagina de web a deputatei, aflăm că Manuela Mitrea este pasionată de scrimă, un sport ceva mai costisitor decât altele. „Printre pasiunile mele se numără sportul, pescuitul, călătoriile. Am practicat, în afară de atletism, volei, handbal şi scrimă. Însă, pe primul loc pe lista pasiunilor mele se află politica. Mă fascinează", susţine deputatul Manuela Mitrea pe pagina sa de web.

Marian_Vasiliev.jpgDe pe pagina sa de Facebook aflăm că senatorul PP-DD la primul mandat, Marian Vasiliev cunoaşte două limbi străine engleză şi franceză. Pentru că pe site-ul Parlamentului încă nu şi-a publicat CV-ul, am aflat chiar de la Vasiliev ce pasiuni are. Senatorul susţine că-i place tenisul de câmp şi şahul, jocuri pe care timpul nu i-a mai permis să le practice. De la altfel, Vasiliev este campion judeţean la şah. Senatorul declară că-i place să citească, dar şi să cunoască oameni şi locuri noi. De Revelion, dar şi în primele zile ale noului an, Vasiliev a avut şansa să cunoască oameni şi locuri noi. Senatorul a fost în Turcia, la nişte prieteni, de unde s-a întors şi cu planuri mari pentru Constanţa, planuri ce privesc înfrăţirea localităţii Gebze cu localităţi din judeţul Constanţa.

Aflat la primul mandat parlamentar, fostul prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu, nu şi-a ascuns niciodată pasiunea pentru tenis. Deputatul Colegiului 9 şi-a trecut în CV, la categoria „Alte activităţi", campionatul internaţional la tenis - 2010 şi campionatele internaţionale de tenis veterani dublu masculin.

Madalin_Voicu.jpgImpus de Centru, deputatul - de-acum - constănţean Mădălin Voicu se declară, conform biografiei sale postate pe site-ul Camerei, pasionat de artă şi cultură şi interesat de relaţiile interetnice. Lucru deloc surprinzător, având în vedere faptul că Voicu este, de formaţie, violonist.

Nicolae_Moga.jpgNicolae Moga, senator în Colegiul uninominal 2, şi-a trecut în CV, la categoria „Alte activităţi", brevetul de pilot aeronave ultrauşoare motorizate şi permisul de ambarcaţiuni navale.

Alexandru_Mazare.jpgSenatorul Colegiului 3, social democratul Alexandru Mazăre, este absolvent al Facultăţii de Fizică a Universităţii Bucureşti. Politician din 2003, fratele primarului Mazăre are pasiuni care nu au legătură cu domeniul în care s-a pregătit. Hobby-urile senatorului sunt fotbalul, ski-ul, literatura şi muzica clasică.

Tararache_Mihai.jpgDeputatul PP-DD la primul mandat, Mihai Tararache, ne-a împărtăşit că-i plac călătoriile, sportul, fotbalul şi joggingul, precum şi lectura.

Florin_Gheorghe.jpgDeputatul PDL, Florin Gheorghe, aflat, de asemenea, la primul mandat, ne-a spus că-i place să se uite la meciurile de fotbal atunci când timpul îi permite dar şi să joace fotbal. Lectura şi călătoriile cu copiii săi la munte sau undeva la mare se numără şi ele printre pasiunile parlamentarului constănţean. Începutul de an l-a petrecut de altfel alături de copiii săi la munte, în staţiunea turistică Bran.

Remus_Cernea.jpgDeputatul PSD Remus Cernea, boboc şi el în Parlament, este pasionat de şah, aşa cum reiese de pe pagina sa de web. La vârsta de 14 ani parlamentarul a devenit campion la şah al oraşului Bucureşti la grupa sa de vârstă.

Puiu_Hasotti.jpgDespre senatorul PNL Puiu Haşotti ştim că este pasionat de istorie, arheologie, dovadă fiind şi nenumăratele tratate, studii şi articole scrise în acest domeniu de activitate.

Gheorghe_Dragomir.jpgDeputatul Colegiului 1, liberalul Gheorghe Dragomir, nu şi-a trecut în CV pasiunile, hobby-urile. Totuşi, apropiaţii săi susţin că liderul Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa este atras, încă de când era copil, de arheologie. Interesul său se datorează, probabil, şi faptului că a copilărit în apropierea Cetăţii Histria din judeţul Constanţa.

Cristina_Dumitrache_1.jpgCristina Ileana Dumitrache şi-a început, recent, al doilea mandat parlamentar. În CV-ul deputatului social democrat al Colegiului 3 figurează, la rubrica „Aptitudini artistice şi competenţe", un curs de artă şi textile (A - Levels).

Pasiunile, hobby-urile social democratului Radu Babuş, proaspăt deputat în Parlamentul României, nu se găsesc pe nicăieri. Social democratul, fost consilier judeţean, nu are încă disponibil, pe site-ul Camerei Deputaţilor, un curriculum vitae.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Zighulan Mihai

15 Sep, 2014 05:30

Sper ca la alegerile din Noiembrie sa nu iasa PSD-ul/PC-ul/UNPR-ul/PPDD-ul/PRL-ul...e dezastru daca iese Ponta presedinte.....cred ca o sa umble lumea inarmata prin Romania....numai banditi in partidele astea

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 393

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1256

Marian Vanghelie candidează pentru Primăria Sectorului 5

24 Mar 2024 596

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1353

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 422

Eveniment la PNL Tulcea 11 candidaţi noi pentru funcția de primar de comună, încrezători că vor câştiga alegerile locale - FOTO + VIDEO

17 Mar 2024 1139

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

01 Mar 2024 834

Deputatul USR, Stelian Ion „Constanța merită un teatru național”

21 Feb 2024 677

Judecătoria Constanța, verdict în procesul unui deputat din Constanța (MINUTA)

16 Feb 2024 826

LIVE TEXT. Constanța Dezbatere publică pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 877

Deputatul USR, Stelian Ion, a solicitat Ministerului Culturii clasarea Grădinii Palatului Reginei Maria din Mamaia, Constanța

31 Jan 2024 623

Rușii se mobilizează pentru strângerea de semnături în susținerea lui Boris Nadejdin, posibil contracandidat al lui Putin la prezidențiale

23 Jan 2024 876

Ioan Gh. Botez, profesorul universitar care a sfârșit ca deținut politic, în colonia penitenciară de la Capul Midia

22 Jan 2024 649

Deputat de Constanța, cu verdict în așteptare la Judecătorie

22 Jan 2024 633

Rusia acuză NATO „Exercițiile militare îi intimidează pe alegători!'

20 Jan 2024 686