Senatorul Gigi Chiru - „CET Constanţa ar putea fi ţinta unor tunuri imobiliare“

Senatorul de Constanţa Christian Gigi Chiru şi-a exprimat temerile cu privire la apropierea iminentă a iernii şi a faptului că, din nou, constănţenii vor retrăi ceea ce el numeşte „teama facturii la întreţinere“. Parlamentarul face referire, prin interemediul unui comunict de presă, la „promisiunile nerespectate ale administraţiei publice locale care a creionat electoral un CET nou sau unul reabilitat, dar şi speranţa unor tarife mai mici“, fapte încă departe de a deveni realitate şi care „au transformat subiectul facturilor la întreţinere într-o Fata Morgana pentru constănţeni“, după cum descrie politicianul situaţia.
 
Senatorul Gigi Chiru face referire la recentele declaraţii ale edilul-şef al Constanţei, Radu Mazăre, care a spus că nu îşi doreşte preluarea CET-ului. „Le-am spus: «Spălaţi-vă cu CET-ul pe cap, nu mă interesează». Voi vreţi să mi-l daţi şi cu 40 de milioane de euro datorie. Şi să îl iei tu, că eu nu îl iau aşa“, au fost declaraţiile lui Radu Mazăre făcute după şedinţa extraordinară de Consiliu Local în care s-a votat stingerea unei părţi din datoria CET-ului constănţean către ELCEN.
„Nu este vorba de datorii, care ar putea fi stinse, nu este vorba de nimic altceva decât de lipsa planurilor de reabilitare a CET-ului şi de dorinţa de a păstra o promisiune electorală până în 2016”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Constanţa a Partidului Democrat Liberal.
 
Parlamentarul constănţean a subliniat că lipsa unui plan de acţiune al municipalităţii în privinţa CET-ului va amâna reabilitarea acestuia şi, implicit, scăderea preţului facturilor la întreţinere, până în 2016. „În alte oraşe se poate ca administraţia locală să ofere un preţ decent al gigacaloriei către populaţie. Radu Mazăre nu doreşte scăderea preţului la gigacalorie, ci numai păstrarea unui bazin electoral, vizat de subvenţiile ruşinoase pe care Primăria le oferă, şi înrobirea celor care nu se încadrează în categoriile de acordare ale facilităţii. Constănţenii care muncesc, care nu sunt pensionari sau asistaţi social, care au un venit nu mare, ci decent, sunt sclavii facturii la întreţinere”, a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru cu privire la faptul că municipalitatea nu acordă subvenţii tuturor consumatorilor.
Parlamentarul a reiterat, de asemenea, ideea că „potrivit planului de divizare al ELCEN, CET Constanţa ar putea fi şi ţinta unor tunuri imobiliare, având în proprietate mai multe terenuri“, se arată în comunicatul remis de senatorul Christian Gigi Chiru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Electrocentrale Constanța SA, proces cu municipalitatea pentru anularea unei HCL din 2001, prin care mai multe trenuri au fost preluate de primărie. Decizia Tribunalului (MINUTA)

25 Apr 2024 319

LIVE VIDEO+TEXT Măsurile dispuse de autorități la nivelul județului Constanța cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 621

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 878

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 651

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 652

Primăria Constanța Atenție! Se verifică sirenele – Vezi în ce perioadă

23 Apr 2024 1198

​Firme Constanța O nouă societate, deschisă în municipiu. Iată cu ce se ocupă

22 Apr 2024 611

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 383

Termoficare Constanța Revine apa caldă în municipiu!

19 Apr 2024 938

Toți abonații din municipiul Constanța rămân fără apă caldă! Când se va relua furnizarea apei calde

17 Apr 2024 1114

RAJA Constanța UPDATE. Avarie în această după-amiază. Iată consumatorii afectați

16 Apr 2024 862

Firme Constanța Doi cetățeni străini au pus bazele unei noi companii de transporturi la Constanța

15 Apr 2024 489

O firmă controlată de doi oameni de afaceri turci va ridica un imobil de patru etaje în municipiul Constanța

13 Apr 2024 768

Termocentrale Constanța S-a reluat furnizarea apei calde în mare parte a orașului

12 Apr 2024 471

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu”, Medgidia, organizează concurs pentru ocuparea postului de muncitor

10 Apr 2024 485