Sport si campanie pro PSD

cupa_mn_online.jpgÎntâmplător sau nu, iniţiativele marca CJC coincid cu diverse evenimente politice, de regulă, scrutine electorale

În ideea de a aduna la un loc cât mai mulţi oameni şi sub pretextul cultivării, în special în mediul rural, a plăcerii de a face sport, Direcţia Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare Evenimente şi Protocol din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa a venit cu propunerea organizării Cupei „Mării Negre" la fotbal. Într-un an electoral, propunerea trebuia să fie adaptată situaţiei, ceea ce se pare că s-a şi întâmplat.

Întrucât fotbalul are mare priză în rândul locuitorilor de la sate şi nu numai, conducerea CJC a apreciat ideea şi a pus-o imediat în practică. Şi nu oricum. S-a decis ca această competiţie să aibă două ediţii pe an - primăvara şi toamna.

„Ideea a fost 100% a CJC", a confirmat şi directorul coordonator al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Constanţa, Elena Frâncu. Coincidenţă sau nu, prima ediţie a Cupei „Mării Negre" la fotbal s-a derulat, în mare parte, în perioada campaniei electorale premergătoare alegerilor pentru Parlamentul European. De asemenea, aceasta s-a încheiat cu puţin timp înainte de scrutinul pentru desemnarea viitorilor europarlamentari ai României, desfăşurat pe 7 iunie. Atunci, echipa Dunărea Ostrov avea să fie desemnată câştigătoarea primei ediţii a Cupei „Mării Negre" la fotbal, meciul derulându-se în localitatea Peştera. Însă, coincidenţă sau nu, marea finală s-a transformat într-o reuniune PSD, la care au participat o mulţime de primari social-democraţi, iar în aceeaşi zi şi în aceeaşi localitate s-a desfăşurat şi finala ediţiei a II-a a Cupei PSD la fotbal.

Fotbal pentru prezidenţiale

Potrivit directorului Cristian Zgabercea, competiţia este organizată de CJC, în parteneriat cu Direcţia pentru Sport a judeţului Constanţa, primăriile ale căror echipe vor concura, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal. El ne-a explicat că se adresează echipelor de amatori din întreg judeţul, echipele înscrise fiind grupate pe zone geografice.

Cea de-a doua ediţie va debuta pe 22 octombrie, exact data la care va începe campania electorală pentru prezidenţiale, şi se va încheia pe 20 noiembrie, cu două zile înainte de scrutin. La start se vor alinia echipele a 32 de localităţi din judeţ ce au fost împărţite, în urma tragerii la sorţi de pe 23 septembrie a.c., în opt grupe.

Din totalul localităţilor care se vor întrece, doar patru sunt conduse de primari PD-L, una de primar PNL şi una de un membru PER, dar în „coaliţie" cu PSD.

Zgabercea ne-a spus că marea finală va avea loc pe 20 noiembrie, în nocturnă, pe stadionul „Farul" din Constanţa.

„În ceea ce priveşte sponsorii, suntem în tatonări. În principiu, fiecare echipă trebuie să-şi găsească sponsori... e o chestie de orgolii", a afirmat directorul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare Evenimente şi Protocol din CJC, Cristian Zgabercea. Numai că Niculae Dragomir, primarul din Ostrov, câştigătoarea ediţiei anterioare, ne-a spus că premiile vor fi acordate de Regia Autonomă Judeţeană de Apă, Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri şi SC „Domeniu Public şi Privat" SRL.

După cum ne-a declarat directorul coordonator al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Constanţa, Elena Frâncu, Cupa „Mării Negre" la fotbal este o competiţie care a fost inclusă în proiectul judeţean „Să vorbim despre Constanţa prin sport". Oficial, aşa o fi, însă coincidenţele enumerate mai sus ne fac să credem că, pentru a-şi face campanie electorală, o competiţie sportivă de acest gen vine ca o mănuşă pentru partidul pe care-l reprezintă conducerea CJC, iniţiatorul şi organizatorul ei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 405

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 541

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 606

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 655

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 698

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 477

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 747

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 558

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2547

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 517

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 543

ARBDD Liniile electrice fac noi victime printre pelicanii creți, în județul Tulcea

17 Apr 2024 434

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2921

Baschet CSM Constanța și FCC UAV Arad susțin al doilea meci al finalei Ligii Naționale

17 Apr 2024 530

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 763