Taranistii vor un candidat anonim pentru Primaria Constanta

Lideri centrali ai PNTCD vin sa faca ordine

In cadrul Delegatiei Permanente de partid din aceasta seara, taranistii vor stabili daca vor merge la alegeri pe mana Mariei Stefan # Botescu si Silviu Wagner vor un purtator de cuvant pentru Primaria Constanta

Dupa ce, la jumatatea anului trecut, noul presedinte al Organizatiei judetene a Partidului National Taranesc Crestin Democrat, Liviu Scarlat, a preluat conducerea filialei constantene, cei mai multi credeau ca apele taraniste se vor fi calmat. De departe se vede ca interesele unei grupari coordonate de vicepresedintele Silviu Wagner, secondat de secretarul general al PNTCD Constanta, au fost altele decat cele aratate de presedintele Scarlat, care fusese desemnat de Victor Ciorbea sa aduca linistea in partid. Cu toate ca, in acest timp, Scarlat a incercat sa impace si capra si varza, s-a vazut ca liderii PNTCD nu se pot impaca. Si atunci s-a cerut si interventia liderilor centrali care, surprinzator, au stat totusi departe de evenimentele de la Constanta. Intre timp, liderii PNTCD Constanta s-au jucat cu lansarea numelui posibilului candidat al taranistilor la scaunul de primar al municipiului Constanta. Asa ca au fost pomenite, pe rand, numele Ion Doltu, fostului primar Corneliu Neagoe, omului de afaceri Andrian Mihei si secretarului general al PNTCD Constanta, Ion Botescu. In acelasi context, presedintele Liviu Scarlat si-a delegat responsabilitatile functiei detinute celor trei vicepresedinti, respectiv Nicolae Anghel, Tudorel Chesoi si Maria Stefan. Se pare ca in acest interval de timp, in absenta lui Scarlat, purtatorul de cuvant al taranistilor constanteni, Maria Stefan, a reusit sa trezeasca unele orgolii adormite.

Taranistii cred ca pot castiga doar cu bun-simt

Asa ca, la propunerea echipei Botescu-Wagner, s-a votat in cadrul Delegatiei Permanente municipale si in cadrul Biroului Judetean de partid ca Maria Stefan sa devina candidatul PNTCD Constanta la functia de primar al municipiului Constanta. Contactat telefonic, Botescu a confirmat aceste informatii si a argumentat aceasta propunere afirmand ca "in cadrul Delegatiei Permanente municipale a partidului s-a vorbit si despre o eventuala candidatura a consilierului local Mihai Pop, care intre timp s-a retras. Asa ca a fost validata propunerea privind candidatura Mariei Stefan". Botescu este de parere ca "prin aceasta candidatura avem in vedere faptul ca Maria Stefan da dovada de mult bun-simt si speram sa orientam o mare parte de voturile feminine spre candidatul nostru. Maria Stefan are experienta in domeniul taxelor si impozitelor si a fost un membru fidel al partidului nostru". In acelasi context, Botescu recunoaste faptul ca "de aceasta data incercam marea cu degetul si sper sa avem succes". In ultima instanta, Ion Botescu a subliniat ca au mai fost si alte propuneri, respectiv Corneliu Neagoe, pictorul Gheorghe Carutiu, iar o decizie se va lua in aceasta seara, in cadrul forului superior judetean al PNTCD Constanta. La polul opus, presedintele Liviu Scarlat a subliniat ca "in aceasta seara vom discuta in cadrul Delegatiei Permanente si sper ca vom gasi o solutie inteleapta pentru toata lumea". Desi s-a ferit sa spuna clar ca nu este de acord cu propunerea facuta in lipsa sa, ca Maria Stefan sa candideze la fotoliul de primar al municipiului, Scarlat si-a exprimat speranta ca macar joi, cand vor veni la Constanta vicepresedintii Alex Stefanescu si Dumitru Leon, lucrurile se vor fi linistit "si toti vom lupta pentru aceeasi cauza".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 525

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 534

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 600

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 2536

Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici

11 Mar 2024 578

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3662

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 432

Descoperă Noul Mitsubishi ASX la Exclusiv Auto Constanța. Discount Minim Garantat de 2.380 € și Ecotichet de 1.000 €

25 Jan 2024 630

Farul Constanța l-a transferat și pe Cristian Ganea (VIDEO)

15 Jan 2024 1107

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2118

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1296

Vina de a fi fericit Din ce motive poate apărea

22 Oct 2023 736

Costinești Imagini unice de la epava navei „Evangelia“! Un vicecampion mondial, Cristian Tranulea, în „expediție“ (GALERIE FOTO)

16 Sep 2023 3644

ISU Dobrogea Constanța „Eduard, o vizită la «eroii lui, pompierii»” (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 1023

UPDATE Autoturism înmatriculat în Neamț, blocat în nisip pe plaja din Eforie (VIDEO)

27 Jul 2023 1529