Temele lui Constantinescu

investire_Ioan_Florentin.jpgPreşedintele CJC i-a „trasat" ca sarcină lui Florentin Ion elaborarea, împreună cu CJ Tulcea şi guvernatorul Rezervaţiei Biosferei, a unui Regulament de construcţie în zonă

Deşi ordinul de numire a lui Florentin Aurelian Ion în funcţia de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est era emis din data de 25 martie, instalarea sa oficială a avut loc ieri.

Inspectorul general de stat Constantin Adrian Balaban a semnat, în urmă cu şase zile, ordinul privind promovarea temporară a lui Florentin Aurelian Ion la şefia Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est. Ieri, prefectul judeţului Constanţa, Tit Liviu Brăiloiu a pus în aplicare prevederile Ordinului 130/25 martie a.c. şi fostul inspector de specialitate gradul I a preluat frâiele acestei instituţii regionale. ITC Sud-Est are în subordine şase judeţe - Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Buzău şi Vrancea, şi are ca principală sarcină supravegherea disciplinei în construcţii şi respectarea legislaţiei în domeniu în această regiune de dezvoltare. „Să  nu mai existe situaţii ca cele generate de construcţiile abuzive de pe plaje. Să luaţi măsurile ce se impun, cât mai curând posibil", au fost primele sarcini trasate de prefectul Tit Liviu Brăiloiu proaspătului şef al ITC Sud-Est, Florentin Aurelian Ion. Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu s-a sfiit să îi ceară acestuia să ia măsurile care se impun „în toate cazurile de construcţii abuzive în municipiul Constanţa sau în alte localităţi ale judeţului, unde am descoperit foarte multe nereguli".

investire.jpgNicuşor Constantinescu, interesat de Delta Dunării

Chiar dacă nu este membru de partid, faptul că a fost propus şi susţinut de social-democraţii tomitani îl va obliga pe noul inspector-şef al ITC Sud-Est să ţină cont de „sugestiile" ce vor veni din partea liderilor PSD Constanţa. Şi acestea au apărut chiar de ieri. Prim-vicepreşedintele PSD Constanţa şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi-a început discursul cu rugăminţi. El l-a rugat pe Florentin Ion să colaboreze cu Agenţia de Dezvoltare Sud-Est şi cu Agenţia Regională de Mediu, astfel încât judeţul nostru şi celelalte cinci să acceseze fonduri structurale europene mai mult decât restul regiunilor. Apoi i-a sugerat ca rolul instituţiei pe care o conduce să fie extins în sensul nu doar de a sancţiona orice nerespectare a disciplinei în construcţii, ci şi de a coordona tot ceea ce se construieşte.
Punctul culminant al intervenţiei preşedintelui CJC l-a constituit o cerere adresată inspectorului-şef al Inspectoratului Teritorial în Construcţii. „Vă solicit public ca, împreună cu CJ Tulcea, să creăm un Regulament privind regimul construcţiilor în Delta Dunării, în care să protejăm şi să valorificăm cu suflet şi inteligenţă ceea ce avem". Constantinescu nu a ratat ocazia de a sublinia că în Delta Dunării, pe baza a „fel şi fel de false autorizaţii în construcţii, lipsa lor sau emiterea ilegală", au apărut diverse construcţii, „că te cruceşti ce imaginaţie bolnavă au putut avea aceia care s-au gândit că poate fi o investiţie în turism". Iată de ce preşedintele CJC a discutat deja cu omologul său de la Tulcea şi, cu acordul guvernatorului Deltei Dunării, vrea elaborarea rapidă a acestui regulament. „Intervenţia umană trebuie să fie cât mai insesizabilă şi mai integrată în natură. Asta înseamnă succesul unui turism ecologic în Delta Dunării şi vreau ca această chestiune să fie reglementată prin regulament", a conchis Nicuşor Constantinescu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 488

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1191

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1536

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1329

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 948

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 729

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1004

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 883

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1277

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 764

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257