Un „cal troian” Proiectul „Cinematograf în parcul Tăbăcărie” îi scoate în stradă pe constănţeni!

Pe cea mai importantă platformă online de socializare, constănţenii sunt invitaţi să vină astăzi la un protest împotriva transformării parcului Tăbăcărie într-un parc de distracţii contra cost. Organizatorii evenimentului avertizează că cel mai mare parc din municipiul Constanţa este, din nou, în pericol.
Iniţiativa a suscitat interesul a zeci de mii de constănţeni, care şi-au anunţat participarea la protestul de astăzi, în intervalul orar 18 - 19.30, în parcul Tăbăcărie, zona „tunelului mic”, situată la nord de Ţara Piticilor.
 
Motivele protestului
 
  • Atribuirea de către Primărie a unei mari suprafeţe din parcul Tăbăcărie unor ONG-uri (agreate de municipalitate) pentru crearea unor aşa-zise „evenimente” pe toată perioada verii.
  • Planul de transformare a parcului Tăbăcărie într-un parc de distracţie.
  • Neefectuarea până la această dată a Registrului spaţiilor verzi la nivelul municipiului Constanţa. 

„Primarul de Piaţa Ovidiu s-a mutat în Tăbăcărie”?!

 
Organizatorii protestului susţin că „porţiunea din parc a fost deja împrejmuită cu garduri şi invadată de corturi, mese, scaune, hamacuri, aparatură audio-video. Lui Victor Maxim, sprijin de nădejde al primarului în campania electorală, Primăria i-a mai pus anterior la dispoziţie o mare bucată din acest parc - circa 4.500 mp - din zona Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Delfinariu), pentru a-şi derula proiectele, dar se pare că nu e de ajuns. Acesta este primul pas pentru transformarea singurului parc important din Constanţa într-un bâlci. Este un cadou otrăvit pe care ni-l oferă Primăria, un «cal troian» care a intrat parşiv să pască iarba din parc”.

În comunicatul care anunţă protestul, avocatul Ion Stelian Cristian şi Sorin Belu - Baricada Verde apreciază că, „dincolo de persoanele încântate de evenimentele organizate de ONG-iştii Primăriei în parc, care vor fi seduse de ideea de a se tolăni «gratuit» în şezlongurile lui Victor Maxim, este normal ca fiecare cetăţean să poată să vină cu hamacul propriu şi să se relaxeze în parc. Parcul ne aparţine tuturor, nu aparţine nici primarului, nici prietenilor săi ONG-işti. Și, până la urmă, este în regulă să organizezi un eveniment de o zi, două, dar musafirul care vine mai şi pleacă. Musafirul ăsta ONG-ist însă a venit cu tot cu mobilă şi nu se mai dă dus... Vrei, nu vrei, dacă te plimbi vara asta prin parcul Tăbăcărie, eşti nevoit să-i vezi catrafusele înşirate cu prost gust prin copaci şi pe iarbă, să dai cu nasul în gardul pe care l-a plantat în parc şi să participi pasiv, poate fără să îţi doreşti, la «extraordinarele» evenimente organizate de minunatul ONG-ist”.
 
Nu este pentru prima dată când Victor Maxim este acuzat a fi unul dintre beneficiarii favorurilor administraţiei, acesta fiind poreclit „primarul de Piaţa Ovidiu”, după ce, în vara anului 2015, a avut „exclusivitate” pentru evenimentele organizate în piaţa proaspăt renovată.

Petiţie pentru Făgădău


În timpul protestului, cei prezenţi vor putea semna şi o petiţie în sensul celor expuse mai sus, care va fi transmisă direct primarului, în audienţă.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, motivul real al protestului


Anunţat cu surle şi trâmbiţe, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte a ajuns şi la Constanţa. La prima vedere, o iniţiativă frumoasă pentru cinefili. În realitate însă, proiectul „Cinematograf în parcul Tăbăcărie” este cel care îi va scoate în stradă pe constănţeni.

Parcul Tăbăcărie din Constanţa a găzduit scurtmetraje premiate şi aplaudate de juriile de la Oscar, BAFTA, de la festivalul de la Berlin sau de la Clermont-Ferrand. Timp de opt ore, la sfârşitul săptămânii trecute, pasionaţii de filme în doze mici au putut urmări cu sufletul la gură animaţii amuzante, ficţiuni fascinante, comedii apetisante, dar şi documentare. Constănţenii au avut şi rolul juriului. Acela de a putea vota scurtmetrajul preferat din selecţia de filme, printr-un vot în competiţia ShortsUP Audience Award. Toate bune şi frumoase, mai puţin faptul că cei prezenţi s-au declarat nemulţumiţi de faptul că au fost obligaţi să plătească un bilet pentru vizionare, deşi evenimentul a avut sponsori, iar ca parteneri, autoritatea locală şi judeţeană.

Ediţia-satelit a evenimentului a fost realizată şi organizată de: Asociaţia Descoperă Constanţa, Centrul Cultural Judeţean „Teodor Burada”, în parteneriat de infrastructură cu Primăria municipiului Constanţa.
 
Directorul Centrului Cultural „Teodor Burada”, Doina Voivozeanu, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, că biletele au fost vândute de instituţia pe care o reprezintă, iar tarifele, stabilite conform legii: „Costul biletelor a fost de 12 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi sau studenţi”, a precizat aceasta. De asemenea, evenimentul nu a fost bugetat, mai spune Doina Voivozeanu, precizând: „Noi am adus de la centru scaunele şi aparatură audio-video, iar Victor Maxim, de la «Descoperă Constanţa», s-a ocupat de împrejmuirea zonei şi de instalarea hamacurilor. Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte au fost achiziţionate de la faţa locului.”
 
Doina Voivozeanu susţine că s-a dorit organizarea unui eveniment estival, care putea foarte bine să se organizeze într-o sală de spectacol, astfel încât era normal să se vândă bilete.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Constanța Poștașii au intrat în grevă de avertisment! Cât durează acțiunea de protest (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 939

Grevă de avertisment la Primăria Siliștea, județul Constanța Angajații din peste 1200 de primării de comune anunță noi proteste! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 490

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, se alătură protestului UNTRR

13 Mar 2024 568

Taximetriștii din Constanța se alătură protestului din București! 50 de mașini au pornit de dimineață (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 797

Peste 5.000 de sindicaliști din sănătate, așteptați luni la un amplu protest

10 Mar 2024 396

LIVE Protest spontan al taximetriștilor în Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 1385

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 719

Protest al filialei Constanța a partidului SOS România, în fața Prefecturii din Constanța (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 799

Deputatul USR Constanța, Stelian Ion “Procurorul șef Marius Voineag trebuie să plece din fruntea DNA!

28 Feb 2024 775

Miting la Constanța al refugiaților ucraineni la doi ani de la începerea războiului Rusia-Ucraina (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2024 1139

Protest la Aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 1403

Salariații din asistență socială amenință cu protest la Ministerul Muncii

19 Feb 2024 606

Protest anunțat Demolarea Bazarului Eliberării „La Gorbaciov” din municipiul Constanța scoate oamenii în stradă

19 Feb 2024 13205

Protest la ambasada Rusiei din București, după moartea lui Navalnîi. Mesajele adresate lui Vladimir Putin

18 Feb 2024 551

LIVE TEXT + VIDEO Protest AUR la sediile PSD din țară, inclusiv la Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 1467