Un nou pachet legislativ european

Asociatia Municipiilor din Romania s-a intrunit la Neptun

Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania s-a desfasurat ieri la Clubul Bazin din Neptun. Au fost invitati cu aceasta ocazie secretarii de stat din Ministerul Administratiei Publice, Ilie Stefan si Paul Romeo Postelnicu, presedintele Asociatiei Oraselor din Romania, Silvian Ciuperca, presedintele Asociatiei Consiliilor Judetene, Aurel Simionescu, reprezentantul USAID, Jim Gordon, si prefectul judetului Constanta, Gheorghe Martin. Adunarea a fost statutara, fiind prezenti 51 de reprezentanti ai municipiilor din totalul de 98. Cu aceasta ocazie, a fost semnat un acord intre Asociatia Municipiilor din Romania si Agentia de Dezvoltare a Statelor Unite - USAID, pentru o finantare nerambursabila de 1 miliard de lei. Tot ieri a fost infiintata o noua comisie in cadrul asociatiei, respectiv Comisia de Servicii si Gospodarire Comunala. Presedintele acestei comisii recent constituite este primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, iar vicepresedinte este primarul Mangaliei, Zamfir Iorgus. In cursul zilei, cei prezenti au mai aprobat acordul de parteneriat intre Liga Municipiilor din Maryland - SUA si Asociatia Municipiilor din Romania. De asemenea, tot ieri au fost primiti in asociatie doi membri noi, respectiv municipalitatile din Salonta si Calafat. Secretarii de stat prezenti la eveniment au precizat ca vor aduce modificari la actualele legi ale functionarului public si administratiei publice, precum si un alt pachet legislativ, astfel incat toate aceste normative sa fie in concordanta cu normele si rigorile Uniunii Europene.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 384

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 432

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 678

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 581

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 540

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 773

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 661

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 712

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 526

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 581

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 786

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14206