USR cere înlocuirea lui Iulian Iancu, deputat PSD de Constanţa, din funcţia de preşedinte al Comisiei de industrii şi servicii

Partidul Uniunea Salvaţi România îi cere preşedintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, să îi retragă sprijinul politic deputatului PSD Iulian Iancu, aflat în poziţia de preşedinte al Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.
 
În ultima şedinţă, Iulian Iancu a ameninţat un deputat, membru în comisie, şi a forţat adoptarea raportului asupra Ordonanţei de Urgenţă 64/2016 pentru modificarea Legii energiei şi gazelor, fără să permită discutarea amendamentelor depuse. „În ultimele trei luni, Iulian Iancu a încercat în toate modurile posibile să împiedice adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 64/2016 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, invocând propagandistic interesul consumatorului. A adus în comisie amendamente produse de companii private şi s-a plâns că va creşte preţul la gaze la consumatorul casnic, deşi acesta este protejat prin preţuri reglementate. În cele din urmă, Iulian Iancu a preluat amendamentele depuse de companiile private şi a reuşit să convingă grupul PSD să le semneze în nume propriu. Aceste amendamente au produs o serie de schimbări în ordonanţă, care vor izola România pe piaţa gazelor“, susţin deputaţii USR, care solicită conducerii grupului PSD să se sesizeze în legătură cu modul în care deputatul PSD Iulian Iancu, aflat în poziţia de preşedinte al comisiei menţionate, înţelege să conducă lucrările şi să decidă unilateral forma rapoartelor adoptate. 

„Suntem contrariaţi cum un om poate să conducă în acest mod o comisie extrem de importantă pentru Parlamentul României şi care, în loc să asigure transparentizarea procesului legislativ, încearcă să facă jocuri ascunse de ochii publicului. Cea mai bună dovadă este decizia de marţi prin care a interzis discutarea amendamentelor, şi, folosindu-se de incapacitatea colegilor săi din PSD de a protesta, a reuşit să obţină aprobarea lor în grup fără nicio dezbatere. De altfel, suntem îngrijoraţi de ameninţările constante la care se dedă Iulian Iancu în cadrul comisiei. Ordonanţa 64 a prilejuit eliminarea din comisie a unui director din cadrul Ministerului Energiei care i-a atras atenţia că nu spune adevărul şi ameninţarea unui coleg de către Iulian Iancu că îl va ţine minte de acum înainte pentru că a avut curajul să îi ceară să respecte ordinea de zi“, susţin aceştia.
 
Prin amendamentele depuse la Ordonanţa de Urgenţă 64/2016, Iulian Iancu încearcă, de fapt, să întârzie liberalizarea pieţei gazelor în acest an, mai adaugă parlamentarii Uniunii Salvaţi România.
 
Menţionăm că am încercat să obţinem un punct de vedere şi din partea deputatului Iulian Iancu, însă acesta nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 421

Un imobil de pe strada Avram Iancu va fi reabilitat Firma lui Răzvan-Ionuț Florea, act de urbanism de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 702

Firmă nouă pe strada Avram Iancu din Constanța! Iată cu ce se ocupă

18 Apr 2024 459

Muzeul Național de Istorie a României Proiectul expozițional „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”, realizat de BNR

17 Apr 2024 482

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 366

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța Magistratul Iulia Opariuc Dan, aleasă președinte BEJ și magistratul Traian Iancu Laurențiu, locțiitor

15 Apr 2024 1295

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 607

IPJ ClujAutoturism răsturnat pe strada Avram Iancu din localitatea Florești

12 Apr 2024 246

Știri Constanța Banca Națională a României lansează monede cu tema 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 490

Firme Constanța Paris Stil Fan SRL își schimbă sediul social

30 Mar 2024 469

Ce avere are Petrică Iancu, inspector de specialitate la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral -SGA Tulcea (DOCUMENTE)

30 Mar 2024 633

ISU Iași2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale

27 Mar 2024 302

Evaluarea unui teren ținută la „secret” Un om de afaceri a dat în judecată CL Constanța. Vrea să vadă cum a fost stabilit prețul unui teren de care municipalitatea vrea să se descotorosească!

13 Mar 2024 1130

Ecaterina Caceandone a preluat în totalitate firma Seti Edukart SRL din Constanța

05 Mar 2024 707

Afaceri Constanța Firmă nouă din domeniul construcțiilor, înființată la Mangalia

03 Mar 2024 704