USR Constanţa dă în judecată Consiliul Local Municipal pentru „politica ciocul mic“ la adresa participanţilor la şedinţe

Uniunea Salvaţi România - Filiala Locală Constanţa a demarat procedura legală în vederea acţionării în instanţă a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. „Motivul îl reprezintă hotărârea luată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa în cadrul şedinţei din data de 31.01.2017 prin care, la propunerea preşedintelui de şedinţă, membru PSD, dl Mircea Dobre, consilierii locali au votat pentru interzicerea pe viitor a dreptului la cuvânt al participanţilor la şedinţele Consiliului Local“, explică preşedintele USR Constanţa, deputatul Ion Stelian Cristian.

Acesta este de părere că, „procedând în acest mod, Consiliul Local a încălcat în mod flagrant art. 9 din Legea nr. 52/2003, potrivit căruia «persoana care prezidează şedinţa publică oferă invitaţilor şi persoanelor care participă din proprie iniţiativă posibilitatea de a se exprima cu privire la problemele aflate pe ordinea de zi»“.

De asemenea, preşedintele USR se arată îngrijorat de faptul că „această decizie a fost luată sub privirile îngăduitoare ale primarului Decebal Fagadău, care şi-a dat astfel acordul, în mod tacit, fără a face niciun comentariu cu privire la această chestiune“.
 
Demersul USR este generat de faptul că respectiva hotărâre abuzivă a fost pusă deja în practică şi la următoarea şedinţă de Consiliu Local, din data de 28.02.2017, când nu li s-a permis constănţenilor să se adreseze Consiliului Local.

„Considerăm că acest gest al consilierilor (în marea lor majoritate membri PSD) este de o gravitate fără precedent. El nu este îndreptat doar împotriva partidelor din opoziţie care nu au reprezentare în Consiliul Local, ci este îndreptat împotriva tuturor constănţenilor care doresc să fie prezenţi la şedinţele de Consiliu Local şi să îşi exprime opiniile cu privire la chestiunile care îi privesc în mod direct. PSD Constanţa a iniţiat o regulă de tip dictatorial, care nu are nimic în comun cu principiile democraţiei şi transparenţei administraţiei publice. Consilierii sus-menţionaţi dovedesc astfel că sunt deranjaţi de opiniile contrare exprimate de cetăţeni şi doresc pe viitor numai şedinţe de Consiliu Local «liniştite», în care să nu fie perturbaţi de cei pe care îi reprezintă“, mai susţine preşedintele USR Constanţa, Stelian Cristian Ion.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 470

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 564

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 440

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 750

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 882

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1280

28.000 de oameni au semnat pentru ca Dreapta Unită să poată participa la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie

27 Mar 2024 391

Dorin Sărăcilă, candidatul ales de ADU pentru Primăria Tuzla, în județul Constanța

23 Mar 2024 550

Curtea Constituţională a României (CCR) Proiectul de lege care permite devansarea alegerii preşedintelui României este constituțional

20 Mar 2024 369

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 727

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 706

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2286

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 422

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 425

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1189