USR Constanţa dezaprobă decizia SPIT de a plăti o chirie enormă pentru sediul din bulevardul Tomis

USR Constanţa dezaprobă decizia Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa de a-şi stabili sediul în clădirea de pe bulevardul Tomis nr. 112, în condiţiile plăţii din bugetul local al Constanţei a unei chirii lunare de 22.500 de euro, fără TVA.

„Până la data încetării contractului de închiriere, 31.12.2021, SPIT va plăti cu titlu de chirie către o persoană juridică privată suma de aproximativ 1.280.000 de euro, fără TVA, bani cu care s-ar fi putut lesne construi o clădire cu destinaţia de sediu pentru SPIT, cu atât mai mult cu cât terenul pe care a fost construită clădirea actuală a aparţinut Municipiului Constanţa până în anul 2004, când autoritatea publică locală a decis vânzarea acestuia către un fost director din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Autoritatea publică locală condusă de PSD preferă să vândă întregul patrimoniu al municipiului, încurajând specula imobiliară, în loc să îl administreze eficient, şi alege să închirieze clădiri cu sume exorbitante, cu care ar putea să construiască clădiri proprii. În cadrul contractului de închiriere este prevăzut şi dreptul «de preemţiune» al locatarului, de unde putem deduce că există intenţia ca, pe viitor, SPIT să cumpere această clădire, după ce, eventual, se vor fi plătit sume exorbitante cu titlu de chirie. Întregul istoric al acestui imobil, teren şi construcţie ne îndreptăţeşte să considerăm că a fost de fapt vorba despre o afacere imobiliară prin care banii municipiului au fost direcţionaţi către interese private“, susţine preşedintele USR Constanţa, Stelian Ion.

În contextul problemei ridicate de închirierea acestui spaţiu, reprezentanţii USR mai reclamă şi lipsa locurilor de parcare alocate noului sediu. „Se pare că, în ciuda declaraţiilor primarului şi ale arhitectului-şef, a devenit deja o politică a Primăriei Constanţa aceea de a permite autorizarea unor sedii de instituţii publice fără locuri de parcare, ceea ce este regretabil. Solicităm domnului primar să îşi pună pe viitor în acord declaraţiile cu acţiunile concrete pe care le întreprinde. Ne declarăm îngrijoraţi de modul în care este cheltuit banul public al Constanţei şi de faptul că fondurile locale sunt direcţionate în medii care nu au de-a face cu dezvoltarea oraşului“, precizează liderul USR, deputatul Stelian Ion.

Citeşte şi:

Pentru 18.000 de euro pe lunăCum a ajuns SPIT Constanţa chiriaş la Eden SRL în clădirea ridicată pe terenul vândut de RAEDPP (galerie foto)

SPIT Constanţa şi marea mutare în noul sediu. A cumpărat mai multe servicii de transport, dar şi un Nissan Qashqai (documente)

Pe un fost teren al RAEDPP-ului vândut lui Marius TărcatuImobilul ridicat de Eden SRL pe Tomis va suferi noi recompartimentări

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 586

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 677

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 503

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 822

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 917

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1314

28.000 de oameni au semnat pentru ca Dreapta Unită să poată participa la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie

27 Mar 2024 398

Dorin Sărăcilă, candidatul ales de ADU pentru Primăria Tuzla, în județul Constanța

23 Mar 2024 553

Curtea Constituţională a României (CCR) Proiectul de lege care permite devansarea alegerii preşedintelui României este constituțional

20 Mar 2024 370

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 728

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 707

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2290

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 424

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 426

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1193