Rechizitoriu Trimitere în judecată Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Judeţean Constanţa (document)

ZIUA de Constanţa prezintă rechizitoriul prin intermediul căruia Dănuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost trimis în judecată. El este acuzat de tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, cu consecinţe deosebit de grave. În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut următoarea stare de fapt: „În calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, inculpatul Căpăţînă Dănuţ, atât în etapa prealabilă demarării procedurii de atribuire prin dialog competitiv a contractului de concesiune a serviciului de producţie, distribuţie şi monitorizare oxigen medicinal, cât şi pe parcursul derulării acestei proceduri, în perioada 20 octombrie - 30 noiembrie 2010, a încălcat în mod repetat şi deliberat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice.“
 
În dosar, procurorii DNA au mai dispus trimiterea în judecată a celor ce urmează.
 
Mihai Corneliu Stănculescu, şef al Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, cu consecinţe deosebit de grave.
 
Micu Renato Cristea, angajat în cadrul SC Agrodec SRL Techirghiol şi prestator de servicii de administrare în domeniul sanitar către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie cu consecinţe deosebit de grave şi fals intelectual.
 
Violeta Androne, director financiar-contabil în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie cu consecinţe deosebit de grave şi fals intelectual.
 
Gheorghe Antohi, angajat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie cu consecinţe deosebit de grave şi fals intelectual.
 
Carmela Endora Gherghina, la data faptelor, consilier juridic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie cu consecinţe deosebit de grave şi fals intelectual.
 
Marioara Furnică, economist în cadrul Serviciului Achiziţii al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie cu consecinţe deosebit de grave şi fals intelectual.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mara Investcom SRL va fi radiată din Registrul Comerţului! Firma s-a ocupat de secretariatul Spitalului Județean Constanța

09 Apr 2021 1674

Un nou termen în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky la Tribunalul Tulcea

28 Jan 2021 2819

Se reia judecata în procesul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky

13 Jun 2020 1859

Fostul consilier al lui Radu Mazăre a dat în judecată forumul suprem al magistraților români. Ce a solicitat (document)

01 Jun 2020 4310

Judecata, amânată pentru 2020 Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean, achitat într-un dosar. Decizia nu este definitivă

09 Nov 2019 3735

Hotărâre definitivă în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky

01 Mar 2019 3078

Judecată pe bani grei. Aproximativ nouă milioane de lei Spitalul Judeţean Constanţa s-a întors împotriva unui fost şef!

09 Jan 2019 2598

Spitalul Judeţean vrea bani de la fostul manager Dănuţ Căpăţînă

21 Aug 2018 1971

Începe judecata în dosarul Sorin Strutinsky - Dănuț Căpățînă

26 Jul 2018 1697

Fostul manager al Spitalului Județean Constanța, trimis în judecată de procurorii DNA. În același dosar va fi judecat și Sorin Strutinsky

20 Dec 2017 2010

Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, condamnat la 7,8 ani de închisoare

20 Oct 2017 6437

Tribunalul Constanţa a amânat dosarul lui Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean

13 Sep 2017 1821

Dosarul care a zguduit Sănătatea din Constanţa va fi redeschis. Cine şi ce pedepse a primit în primă instanţă

02 Aug 2017 3794

Judecata lui Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean, amânată pentru septembrie

11 Jun 2017 2477

Fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa trimis în judecată de DNA. Ce acuzaţii îi aduc procurorii lui Dănuţ Căpăţînă (rechizitoriu)

30 May 2017 3206