Cafe do Brasil, fara legatura cu Brazilia lui Mazare (document)

cap_9.jpgCafe do Brasil este situat la intersecţia străzii Ştefan cel Mare cu bulevardul Tomis. Un loc cochet, dar fără prea multă legătură cu Brazilia, aşa cum ai putea înţelege după nume. Poate doar acele puţine tablouri în care poţi observa anumite elemente din cultura acestei ţări.

Numele nu are legătură nici cu aventurile primarului Radu Mazăre în Brazilia, la carnavalul din Sao Paulo, pe sambadromul din acelaşi oraş, sau cu „idilele" despre care a povestit - „una albă şi una de culoarea brăţării de la ceas".

În interior, la parter, nu este un loc frumos pentru a-ţi bea cafeaua. Cu toate că au un spaţiu generos, este destul de încărcat cu barul, aşa că sunt puţine mese, şi acelea cam înghesuite.

La etaj se schimbă puţin treaba. Un spaţiu mai mare decât la parter şi sunt numai mese, aşezate astfel încât să-ţi ofere intimitate. Nu e prea frumos să fii deranjat de discuţiile celor din jur când ai o întâlnire, aşa că aici poţi vorbi liniştit cu cei de la masa ta.

cafe_do_brasi_2.jpgCel mai drăguţ loc din toată cafeneaua este terasa. E mare, umbrită de câţiva copaci şi este destul de linişte ţinând cont că se află la doar câţiva metri de bulevardul Tomis. O problemă este faptul că, fiind un loc monden, atrage mulţi indivizi suspecţi, cu feţe destul de înfricoşătoare.

Am observat că sâmbăta aduc şi o formaţie care înviorează atmosfera. Nu sunt ei excelenţi, cântă destul de slab, dar consider că e un început bun pentru Cafe do Brasil, şi mai multe localuri ar trebui să preia exemplul. Să sperăm totuşi că nu cântă aceeaşi oameni în fiecare weekend.

Preţurile sunt puţin peste media din centrul oraşului, 8 lei o bere, 6 lei o cafea, 17 - 18 lei o pizza, dar sunt justificate. Mâncarea este acceptabilă şi servirea este bună. Ospătarii sunt promţi, zâmbesc când este cazul şi sunt atenţi cu clienţii.

Pe terasă, chiar dacă este aşa frumos, au şi o mică problemă cu musculiţele. Nu cred că o pot rezolva, dar chiar este enervant să ţi se aşeze acele gângănii pe ceaşca de cafea.

Cafe do Brasil funcţionează pe firma Servir' 98 SRL, unde asociaţi sunt Mircea Raiciu şi Gigi Naciadis, care mai este implicat, împreună cu soţia sa, Daniela, în societatea Nacda SRL.

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbarea la față a „zonei mondene“ Terase și localuri din Constanța, pe „lista neagră“ a Primăriei

31 Dec 2020 10738

Café do Brasil, localul cu mâncare bună şi doar meciuri de fotbal pe TV (galerie foto)

27 Oct 2015 8938