Crema snobismului constantean (document)

cap_10.jpgCrema este cafeneaua de pe bulevardul Tomis nr. 55, de lângă Primărie. Probabil cel mai fiţos loc din oraş. Are trei etaje, cu o terasă la ultimul etaj şi încă una pe trotuar, lăsând doar un metru pentru pietoni, bătaie de joc dacă mă întrebaţi pe mine.

În interior, la orice etaj şi pe orice canapea te-ai aşeza, e imposibil să stai confortabil. Parcă sunt obiecte de tortură. O oră am stat pe o canapea de la etajul unu şi deja mă durea fiecare os din corp, aşa de ciudat sunt construite. Dar arată bine şi asta este tot ce contează pentru oamenii care îşi pierd timpul aici.

Terasa este enervantă pentru pietoni, dar cred că şi pentru clienţi. Mese mici din fier forjat, scaune la fel, înghesuite şi foarte aproape de bulevard. La orice oră din zi ai sta acolo, este imposibil să nu fii deranjat de maşinile de pe stradă, mai ales când se mai opreşte câte unul şi începe să claxoneze probabil pentru a anunţa că şi el se „dă pe Tomis".

Preţurile sunt la fel ca la celelalte astfel de cafenele, 6 lei o cafea, 15 - 16 lei o salată.

De servire pot spune doar: Care servire ? Când te aşezi la o masă, în special pe terasă, ai impresia că nu lucrează nimeni acolo, că te-ai aşezat pe o bancă în parc. Într-un final îşi fac apariţia şi ospătarii, cu greu, dar vin. Poţi bea o cafea în 15 minute, iar comanda îţi este adusă în acelaşi timp. Trebuie să urce un etaj pentru a aduce comanda, dar asta nu e o scuză pentru enorma întârziere.

crema_1.jpgUn alt mare minus din punctul meu de vedere este toaleta. O singură toaletă la etajul doi. Şi există riscul să te pierzi până acolo pentru că trebuie să treci prin magazinul lor de băuturi pentru a ajunge în interior, apoi trebuie să urci scările. Drum lung, foarte lung. Mai ales pe tocuri.

M-am tot gândit cum de rezistă o astfel de cafenea, de ce merg oamenii acolo când pot alege din alte locuri cu mult mai frumoase din jurul „Cremei", şi mi-am dat seama că e foarte simplu. Aşa cum îi spune şi numele, e un loc de fiţe, la un metru de cunoscutul Tomis, are terasă unde poţi fi văzut de toată lumea şi în interior, conform site-ului lor, canapelele sunt aşezate pentru a oferi o panoramă asupra bulevardului, adică să şi vezi lumea care defilează pe acolo.

Pentru mine este un alt loc de fiţe din oraş, care ocupă un spaţiu fără motiv, şi în care nu aş mai lăsa nici măcar un leu.

Societatea care administrează acest local este Play Events SRL, de care se ocupă Constantin Teofil Neagu şi Andrei Neagu. Ultimul dintre ei mai are firma Crema Play Events SRL.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

miker 66

16 Jun, 2010 14:57

PENTRU LEPRA Articolul e bun pacat ca unii cititori cum ar fi ,,lepra' nu au inteles ca se vorbeste despre Constanta de Romania.E inutil ca tu sa faci exemple despre tarile care au multi ani de civilizatie si legi mult mai bune.Pe deasupra nu esti din C-ta deci mai bine stai in banca ta si nu mai face pe desteptul cu exemlele tale ,care dealtfel nu intereseaza pe nimeni.Eu sunt din Constanta si si ma doare cind spun ca ,acest oras a regresat mult si bineinteles cu ajutorul autoritatilor locale mafioase.Ceea ce spune ,,lepra' va fi posibil si binevenit si la noi cind ne vom civiliza unpic,cind orasul se va dezvolta un pic si cind vom fi mai constienti ca ceea ce facem e bine si pentru altii.CE TARA FRUMOASA AVEM,PACAT CA E LOCUITA!

Simplu constantean

16 Jun, 2010 12:28

Diana, a zis cineva înaintea mea. Dacă nu îţi place, de ce te duci ? Şi dacă nu îţi place, de ce comentezi ? Poate altuia îi place. Succes în continuare.

X

16 Jun, 2010 05:28

Asa si? cine te pune sa te duci acolo?

lepra

16 Jun, 2010 04:09

Mai b***e de scrii acest articol, mai pleaca si tu din tara (daca poti) si vino in Statele Unite si ai sa vezi in New York pe 2nd Ave pe 3th Ave suntzeci de restaurante cu mese pe trotuar si unde pe aceste bulevarde cu 5 benzi este circulatie nu gluma aia de pe Tomis. Intra pe Google Maps si cauta mai sus si ai sa vezi sa nu mai dai bani pe bilet, nu mai judecati de aiurea. Nu sunt dn Cta dar cand vad cat de carcotasi sunteti mie scarba de voi. Asta este modul modern de restaurant si oamenii accepta acest mod.

Articole asemanatoare

Licitații publice. Iulmar IND vinde orice. De la pavele și borduri la snack-uri și biscuiți Aproximativ 20.000 euro costă pachetele de sărbători pentru copiii din Mangalia (DOCUMENT)

14 Dec 2023 845

GastroArt Prăjitură Diana (rețetă interbelică)

11 Jun 2022 1354

GastroArt Pere cu cremă de vanilie (rețetă interbelică)

26 May 2022 1553

GastroArt Prăjitură cu nucă (rețetă interbelică)

19 May 2022 1493

GastroArt Prăjitură Nicoleta (rețetă interbelică)

13 Apr 2022 1559

GastroArt Prăjitură Diana (rețetă interbelică)

11 Apr 2022 1551

GastroArt Prăjitură Gica (rețetă interbelică)

29 Mar 2022 1553

GastroArt Cremă cu foi de napolitană (rețetă interbelică)

21 Mar 2022 1641

GastroArt Tort de nuci (rețetă interbelică)

18 Mar 2022 1833

GastroArt Cremă de vanilie (rețetă interbelică)

16 Mar 2022 1678

GastroArt Cremă de nuci (rețetă interbelică)

14 Mar 2022 1736

Cum putem să avem mai multă grijă de mâini. Ingrediente naturale pentru mâinile tale

27 Feb 2022 1300

GastroArt Chaudeau (rețetă interbelică)

22 Jan 2022 1939

Crema Gold SRL a intrat în faliment! Lista creditorilor

03 Nov 2021 2613

lauraadamache.ro ​Crema de fasole boabe cu legume si ton, gustare de vara

12 Jul 2021 4969