On Plonge, restaurantul „inrudit" cu salvamarii (document)

cap_5.jpgOn Plonge SRL este administrată de controversatul, fost scafandru, Gheorghe Oancea

on_plonge_2.jpgRestaurantul On Plonge este foarte cunoscut în oraş. Probabil datorită vechimii şi locului în care este amplasat, exact pe digul din Portul Tomis. Clădirea este mare, în formă de val, să se potrivească cu zona şi specificul restaurantului. Poţi sta la parter, unde arată ca o cantină, care îmi inspiră un restaurant ieftin. La etaj se schimbă treaba. Sunt foarte multe geamuri, aşa că priveliştea este minunată. Vezi golful, cândva plin de yachturi, şi ţâşnitoarea pusă în mijlocul apei. E foarte relaxant şi liniştitor. Poţi sta şi pe terasă atunci când este cald. Este plăcut să mănânci ceva la un metru de mare, dar deranjant din cauza maşinăriilor care construiesc noua Marină Tomis. Am auzit o grămadă de zvonuri despre mâncare, cum că se întâmplă lucruri dubioase prin bucătărie, cum că produsele sunt vechi, dar am mâncat de multe ori acolo şi nu am păţit nimic. Dacă acele zvonuri sunt adevărate, cred că ţine şi de norocul fiecăruia. Recomand cu căldură rechinul (nu prea contează dacă e în ciorbă sau prăjit) şi rapana (melci de mare). Cea din urmă se spune că este afrodisiacă, aşa că sunt mai multe motive pentru care este folositoare. Servirea este foarte bună. Ospătăriţele roiesc ca nişte albine în jurul tău şi majoritatea chiar ştiu să-ţi explice diferite lucruri din meniu. Nu toţi suntem cunoscători de minunăţiile ascunse în apă şi preparate în bucătăria lor. Când ajung la preţuri, totul se duce spre şi mai bine. Nu cred că găseşti astfel de preţuri într-un alt restaurant, cât de cât decent, din oraş. O masă pentru două persoane, cu felul întâi, felul doi şi ceva de băut, nu depăşeşte 60 - 70 de lei. Costă 4 lei o cafea, ciorba porneşte de la 5 lei, iar dacă nu vrei să încerci peştele sau fructele de mare, poţi mânca o pizza cu 14 - 15 lei. Ce îţi poţi dori mai mult ­? Un raport calitate - preţ excelent. Mai există şi On Plonge Jr., restaurant amplasat într-o zonă la fel de frumoasă, în Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, dar despre care nu am auzit lucruri foarte bune.

on_plonge_3.jpgSocietatea pe care funcţionează restaurantul este On Plonge SRL şi este administrată de controversatul, fost scafandru, Gheorghe Oancea. Mai este implicat în Shark SRL, Plonge Prest SRL, Plonge SRL, Mobitom SA, firmă cu puternice legături cu primarul Radu Mazare, câştigătoare a numeroase licitaţii publice. Aceasta nu este singura afacere care leagă numele Oancea de cel al lui Mazăre. Este acţionar şi în Five Holding SA, proprietară a magazinului Brick, despre care se spune că este „afacerea lui Mazăre". Pe lângă toate acestea, este preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România. Aşa cum aşchia nu sare departe de trunchi, copiii lui Oancea deţin restaurantul La Cetate din parcul Tăbăcăriei, de lângă Ţara Piticilor.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a finalizat montarea Roatei Panoramice din Portul Tomis (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 May 2023 1875

Roata panoramică revine la Constanța! Unde va fi amplasată? (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 May 2023 11196

Șofer drogat, depistat în trafic, în Mamaia! Începe procesul

21 Feb 2023 2054

Incendiu în Stațiunea Mamaia. Intervin pompierii ISU Dobrogea

28 May 2022 1640

O nouă încercare a afaceriștilor de la On Plonge Junior de a salva construcțiile de la local. Răspunsul dat de Curtea de Apel

26 Nov 2021 1613

Decizia nu e definitivă Desființare construcții la On Plonge Junior, din Mamaia. Afaceriștii au pierdut procesul. Trebuie să îi plătească și avocatul primarului!

16 Nov 2021 4378

Afaceriștii de la On Plonge Junior ajung la Curtea de Apel pentru a-și păstra pontonul și terasa. Primarul le vrea desființate

08 Oct 2021 3270

Jandarmii constănțeni vor asigura ordinea la „H3RO 2021”, cea mai mare competiţie de triatlon din Estul Europei

01 Oct 2021 1644

Primarul Constanței, dispoziție pentru desființarea terasei On Plonge Jr., din Mamaia. Decizia instanței

28 Sep 2021 4387

Vaccinare la liber în Portul Turistic Tomis din municipiul Constanța

15 Jul 2021 1364

Maraton de vaccinare anti COVID-19 în Portul Tomis din Constanța (galerie foto)

22 May 2021 2583

Maraton de vaccinare, în Portul Tomis, cu prilejul Zilei Constanței

21 May 2021 1627

Constănțeanul supărat Mai multe utilaje excavează nisip din lacul Siutghiol în dreptul restaurantului On Plonge (galerie foto)

23 Mar 2020 4734

UPDATE Accident, la miezul nopţii, în zona On Plonge din Constanţa

14 Jan 2020 4974

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier la intrare în stațiunea Mamaia, zona OnPlonge. Un microbuz de călători și un autoturism, implicate (galerie foto+video)

23 Mar 2019 3565