Ospatari la zid, la Kafe van Frans (document)

cap_6.jpgPrea multă lume laudă Kafe van Frans, cafenea situată pe bulevardul Tomis nr. 56 (vis-a-vis de Primărie), aşa că am dat o fugă până acolo să beau o cafea şi să văd „minunăţia".

Nu iese în evidenţă cu nimic când te uiţi de afară, dar înăuntru e chiar frumos aranjată. E mare, geamurile deschise şi mese aşezate exact lângă ele (că na, bei cafea pe Tomis, trebuie să te vadă lumea). Are un tapet cu forme interesante, canapele foarte confortabile şi mesele puţin cam joase pentru mine. M-am aşezat la o masă lângă intrare şi m-am pus pe aşteptat. După un zid, aflat în apropierea barului, se auzeau voci. M-am gândit că acolo sunt ospătarii, dar i-am lăsat să-şi continue discuţiile. Am aşteptat să văd cât timp le ia până să verifice dacă a mai intrat cineva în cafenea.

După aproximativ 10 minute stăteam tot acolo, terminasem de citit o revistă care se afla pe masă, însă ospătarii tot discutau şi râdeau la masa aflată după acel zid.

M-am ridicat şi m-am dus la ei. I-am întrebat dacă lucrează cineva acolo şi dacă se poate să primesc şi eu un meniu. Cu un zâmbet puţin fals s-a ridicat barmanul şi a zis că vine imediat.

Într-un minut am primit meniul. Acesta are un design frumos, păcat că între timp s-au mai scos produse şi ei doar le-au şters cu pixul din el. Serios că arată urât!

cafe_van_frans.jpgAm comandat o cafea pe care am primit-o relativ repede. Este chiar bună, una din cele mai bune băute de mine. Şi nici foarte scumpă: 5,5 lei. Preţ întâlnit cam la toate restaurantele şi barurile din centrul oraşului.

La ora respectivă, 14:00, în cafenea nu erau mulţi clienţi (o singură masă ocupată), ceea ce creează o atmosferă perfectă pentru cititul unui ziar sau o discuţie cu un prieten. Muzica este una frumoasă, care nu deranjează.

Dar era mult prea frumos să fie totul bine, aşa că şi-a făcut intrarea şeful, Ionuţ Virgil Oprea, vorbind ceva afaceri la telefon, dar foarte tare. Genul de persoană căreia trebuie să-i intre două-trei vapoare în port şi vrea să afle toată lumea din jurul lui lucrul acesta.

Sper să fi fost doar un moment prost şi să mă înşel în privinţa lui.

Într-un final am cerut nota care a ajuns rapid. Apoi am cerut bonul fiscal pe care l-am aşteptat câteva minute bune. Probabil Alina, ospătăriţa, nu ştia cum se scoate chitanţa sau a avut probleme cu calculatorul (l-a şi resetat între timp).

Ştiu că e în avantajul lor dacă nu eliberează bon fiscal, dar legea îi obligă să facă asta şi ar trebui măcar să ştie cum să o facă.

În concluzie: este o cafenea aranjată frumos, cu mult bun gust, pe care o recomand. Mai ales că organizează petreceri aproape în fiecare weekend pe diferite teme, care mai de care mai trăsnite (Ceauşescu Party, Gipsy Party etc.).

Păcat de oamenii de acolo care mi-au lăsat o impresie proastă, dar sper să fie un caz singular şi angajaţii să nu se comporte aşa în mod normal.

Ionuţ Virgil Oprea este administratorul SC MARISAND PARAMED SRL, firmă sub care funcţionează Kafe van Frans. De asemenea, se mai ocupă şi de SC DELTA 2 DELTA SRL.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cojones

05 Dec, 2010 03:33

bine zis mai sus !

lepra

04 Jun, 2010 18:32

Bai voi in Cta aia stiti ce inseamna o cafenea? Aveti cea mai vaga idee? Voi nu vedeti numai ordinarii cu reclama cat casa .....si ospatarii sunt numai dejectii care nu stiu nici buna ziua sa spuna. Vai mortii vostrii cu serviciile voastre. Ati umplut Tomis-ul ala cu bombe, mari baruri unde se vina dejectiile umane sa isi etaleze bolizii. Bai, voi nu aveti sosele....

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.