Adevărul de Seară Mazăre vă cheltuieşte banii pentru a vă afla priorităţile

Constănţenii vor, printre altele, poliţie locală, străzi şi trotuare asfaltate, pachete pentru bătrâni şi locuinţe ieftine pentru tineri.

Rezultatatele sondajului conţin atât opiniile celor care fac parte din eşantionul reprezentativ, cât şi părerile celor care au aplicat chestionarul online.

Astfel, potrivit sondajului, pe lista de priorităţi se află înfiinţarea poliţiei locale, continuarea programului de asfaltare a şoselelor şi trotuarelor, acordarea de pachete pentru bătrâni şi săraci, terminarea locuiţelor ieftine pentru tineri, dezvoltarea zonei peninsulare, îngrijirea spaţiilor verzi, adunarea câinilor vagabonzi, menţinerea cluburilor pentru pensionari şi susţinerea sportului local.

Patru din nouă

Din lista priorităţilor votate de constănţeni, edilul se va ocupa numai de primele patru.

„În septembrie va fi gata poliţia locală. Vom continua asfaltările, vom acorda în continuare pachete şi vom termina locuinţele pentru tineri de pe strada Baba Novac. Restul cheltuielilor vor fi la nivel de întreţinere. Nu putem face mai mult pentru a bucura inimile constănţenilor", a declarat Radu Mazăre.

Poliţişti la tot pasul

Poliţia locală va fi formată prin comasarea poliţiei comunitare cu poliţia post control. Fiind prima pe listă, aceasta are întâietate şi pentru edilul Constanţei, care a făcut apel la toate societăţile care doresc să ajute la înfiinţarea şi dotarea poliţiei locale. Pentru ca oamenii legii să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime, aceştia au nevoie de 30 de autoturisme. „Avem nevoie de maşini Dacia Logan de culoare albă. Vrem ca firmele să ne cedeze nouă maşinile cu tot cu carburant pentru o anumită perioadă de timp", a explicat primarul.

Poliţia locală din Constanţa va fi formată din 371 de angajaţi, iar prioritate vor avea foştii poliţişti care au fost disponibilizaţi. Aceştia vor purta uniforme de culoare neagră şi vor avea în dotare pistol cu glonţ, cătuşe, baston şi spray paralizant. În plus, ei vor avea dreptul să dea amenzi, vor avea în vedere persoanele care locuiesc fără forme legale şi pe cele care practică comerţul neautorizat şi vor putea opri în trafic şoferii ce au parcat în loc nepermis.

„Poliţistii nu se ocupă de radare sau de şoferii care taie linia continuă, ei se ocupă doar de fluidizarea traficului. Spre exemplu, îi pot opri pe cei care lasă maşina pe avarii în mijlocul bulevardului Tomis şi coboară să-ţi cumpere ceva de la magazin", a declarat Vasile Bălan, Comandantul Poliţiei Comunitare Locale Constanţa. Oamenii legii vor avea un salariu cuprins între 700 şi 900 de lei, în funcţie de vechime. Banii din amenzile date de poliţiştii locali vor merge la bugetul local.

www.adevarul.ro/locale/constanta


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce au decis magistrații în cauza Matichescu &Micu vs. AGA Airtours SRL

12 Apr 2024 536

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 396

Convocator privind Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SC CAMPIO ICM SA

03 Apr 2024 311

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 519

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 664

Firme din Constanța Revocări, numiri și prelungiri de mandate ale administratorilor societății Telegondola Mamaia SRL!

21 Mar 2024 637

Acționarii Comcereal SA Tulcea, convocați în adunare generală ordinară. Pe odinea zi, aprobarea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de Administraţie

20 Mar 2024 557

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

18 Mar 2024 803

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 623

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 614

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 553

Prelungire de mandat pentru unul dintre administratorii din CA-ul Administrației Canalelor Navigabile Constanța

05 Mar 2024 513

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 831

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 671

Firme Constanța Adunare Generală a Asociaților și modificări în contextul decesului unui asociat la Lex Trans SRL

27 Feb 2024 637