Cuget Liber Lucrările de reabilitare a străzii Traian au fost sistate

Soluţia tehnică propusă de expertul angajat de Primărie a fost refuzată de constructor, fiind considerată irealizabilă // Locatarii blocurilor degradate sunt în continuare deznădăjduiţi şi cer consolidarea întregului mal

La mai bine de două luni de când strada Traian s-a surpat în urma ploilor torenţiale, autorităţile au demarat, în sfârşit, reparaţiile şi astuparea gropii. Primăria Constanţa a alocat 120 de mii de lei pentru efectuarea lucrărilor de acoperire a craterului de peste 10 metri format în asfalt.

Consolidarea talazului rămâne însă tot în seama firmei care construieşte centrul comercial din zonă şi care, prin contractul cu Primăria, s-a angajat să întărească malul. Lucru pe care nu l-a făcut. Mai mult decât atât, lucrările demarate şi abandonate, ulterior, au dus la surparea străzii şi la degradarea blocurilor din zonă.

Deşi Primăria Constanţa s-a apucat să repare strada, locatarii sunt, în continuare, deznădăjduiţi. „Au adus o maşină de piatră. Un excavator şi nişte muncitori. Astupă groapa, dar malul îl lasă aşa. Practic, sunt bani aruncaţi. Aici trebuie să consolideze mai întâi malul şi abia apoi să repare. Acoperă aici şi se surpă în partea cealaltă”, ne-a spus, supărat, unul din locatarii blocului A5, cel mai afectat de defrişarea malului. „Este clar că zona este bolnavă din cauza construcţiei ăsteia. Dar să te faci că nu vezi şi să vii cu piatră să astupi o groapă, este chiar bătaie de joc. Nu le pasă de noi, de locuinţele noastre. Ce vor, să se încline blocul ca şi Turnul din Pisa, pentru ca să întărească malul aşa cum trebuie?”, se întreabă un alt locatar.

O nouă soluţie tehnică

În cursul zilei de ieri, Inspectoratul Teritorial de Construcţii Constanţa a primit de la Primăria Constanţa anunţul de începere a lucrărilor de reabilitare a străzii Traian. Tot ieri, inspectorii s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat că soluţia tehnică ce a stat la baza emiterii autorizaţiei de construire în regim de urgenţă nu este agreată de constructor. De aceea, lucrările propriu-zise de reparaţie au fost sistate, aşteptându-se o nouă soluţie de proiect tehnic.

Practic, constructorul, S.C. ARAZU Design SRL, refuză să facă intervenţia la craterul din strada Traian pe soluţia tehnică dată de prof. Romeo Ciortan întrucât acesta consideră că este prea riscant să se realizeze peretele de tren conform proiectului tehnic.

Deocamdată se fac numai lucrări de pregătire a terenului, însă astuparea gropii va putea începe abia după ce expertul angajat de Primărie va veni cu o altă soluţie tehnică, agreată şi de constructor.


„Salutăm intenţia municipalităţii de a demara lucrările de reabilitare a străzii Traian, chiar dacă aceasta nu se face în baza unei expertize care să cuprindă întregul zid de sprijin. Sperăm ca în zilele următoare lucrările să fie terminate, iar, în paralel, Primăria şi investitorul să prezinte expertiza pe care o aşteptăm cu toţii şi care ne va arăta dacă strada Traian poate fi considerată o lucrare sigură sau dacă se impu-ne prelungirea restricţionării traficului în zonă”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul ITC, Gigi Chiru.

www.cugetliber.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Canalele Navigabile Constanța Cine va monta noua bariera de la Ecluza Cernavodă?

11 Apr 2024 437

Constanța! În ce zone sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

09 Apr 2024 571

Știri Constanța UPDATE. Copil rănit în urma unui accident rutier în Valu lui Traian

03 Apr 2024 2626

Incendiu în Constanța! Pompierii intervin în cartierul Energia

03 Apr 2024 891

Știri Constanța azi Arde acoperișul unei case din Bărăganu!

03 Apr 2024 613

Știri Constanța azi UPDATE. Arde o casă în Valu lui Traian!

03 Apr 2024 820

Publicație de vânzare BEJ Bogdan Ionica - imobil situat în Constanța, strada Traian nr. 51

03 Apr 2024 472

În Valu lui Traian, județul Constanța Tânăr depistat și cercetat pentru mai multe fapte. Ce au constatat polițiștii (Galerie FOTO)

23 Mar 2024 868

Fosta bancă de pe strada Traian din Constanța, deținută de Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL, de vânzare (DOCUMENT)

11 Mar 2024 14658

Știri Constanța UPDATE. Arde o casă în Valu lui Traian! (FOTO+VIDEO)

09 Mar 2024 1649

UPDATE. Accident rutier cu victimă în zona Judecătoriei Constanța! (FOTO)

07 Mar 2024 955

PUZ-ul depus la APM Constanța Bloc de șase etaje, construit de New Up Diamond Building în comuna Valu lui Traian

27 Feb 2024 869

Știri Constanța UPDATE. Incendiu la o casă din Valu lui Traian!

26 Feb 2024 952

Bloc de două etaje Constănțenii pot influența investiția omului de afaceri George Guci de pe strada Traian din Constanța

25 Feb 2024 1101

Știri Constanța Un șofer fără permis a intrat cu mașina într-un gard la Valu lui Traian! Suspectul a fugit de la fața locului

23 Feb 2024 687