Cuget Liber Nouă angajaţi de la Drumuri şi Poduri şi ARR, anchetaţi pentru controale „anunţate" asupra transportatorilor „cu dare de mână"

Procurorii constănţeni cercetează şapte controlori de trafic şi doi angajaţi ai ARR pentru abuz în serviciu

 

Vineri, o anchetă de proporţii a vizat mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri şi ai Autorităţii Rutiere Române - agenţia Constanţa. Mascaţii au descins la nouă adrese din Constanţa şi, alături de poliţişti şi procurori, au efectuat percheziţii pentru a strânge probe în vederea susţinerii suspiciunilor create în două luni de monitorizări.

Procurorii i-au ridicat pentru audieri pe Nicolae Zarzăre, Dorin Nicolae Dragomir, Florin Marius Popescu, Valeriu Vasile Bucur, Gabriel Pătru, Dan Ion Vâlsan, Bogdan Tănase - controlori trafic la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa -, şi Ferodin Husein şi Ovidiu Popa - angajaţi ai Autorităţii Rutiere Române -, agenţia Constanţa. Cei nouă sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice şi ale persoanelor. Gabriel Pătru mai este cercetat şi pentru infracţiunea de luare de mită, pentru că, în cursul zilei de 3 septembrie, a fost prins primind suma de 100 de lei de la un transportator rutier, cu scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile specifice de control.

Procurorii constănţeni spun că toţi cei nouă învinuiţi au ca atribuţii monitorizarea controlului mijloacelor de transport pe drumurile publice, pentru descoperirea încălcării normelor legale privind transportul de marfă, depăşirea tonajelor sau gabaritului autovehiculelor, deţinerea autorizaţiilor speciale de transport, existenţa şi valabilitatea rovinietei sau a celorlalte documente necesare pentru transportul rutier de mărfuri şi persoane.

Cu toate acestea, începând din anul 2008, cei nouă ar fi favorizat anumite firme de transport rutier, pe care le anunţau despre perioadele şi locurile în care urmau să fie efectuate controalele rutiere, aşa încât aceste firme să nu fie depistate şi sancţionate pentru neregulile constatate şi să poată efectua transporturi mai ieftine în dauna celorlalte firme concurente.

În cursul zilei de vineri s-au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele şi locurile de muncă ale celor nouă persoane învinuite. La închiderea ediţiei, procurorii erau încă în anchetă şi nu dispuseseră vreo reţinere în acest caz.

Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Serviciului de Intervenţie şi Protecţie Internă şi Poliţia Rutieră din cadrul Inspectoratul de Poliţie al judeţului Constanţa.

www.cugetliber.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 485

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 430

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 653

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1181

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 427

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 977

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1043

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 839

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 372

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 849

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 538

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1205

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 413

Primăria Valu lui Traian, județul Constanța, a cumpărat mobilier pentru sala de sport (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1277

1.200 de liceeni din judeţul Tulcea participă la Târgul educaţional „Student #UDJG"

03 Apr 2024 424