Cuget Liber Peste un miliard de lei vechi vor fi alocati reparatiilor strazii Traian

Consilierii locali municipali constănţeni se reunesc astăzi într-o şedinţă extraordinară pe a cărui ordine de zi sunt incluse opt proiecte de hotărâre. Atât convocatorul, cât şi proiectele au fost postate pe site-ul Primăriei Constanţa cu doar o zi înainte de şedinţă, iar în ceea ce-i priveşte pe aleşii locali, aşa cum era de aşteptat, ei nu au primit materialele care stau la baza proiectelor cu cinci zile înainte de şedinţă, conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

Aşa cum anunţam în ediţia de marţi a ziarului „Cuget liber”, presiunile din presă par să-şi fi făcut efectul şi, printr-o rectificare a bugetului local municipal pe 2010, administraţia locală va aloca o sumă de bani reparaţiilor care se impun pe strada Traian, urmare a surpării malului, incident intervenit ulterior ploilor abundente care au căzut în iulie, precum şi din cauza faptului că lucrările la mall-ul din zonă, care presupuneau consolidarea malului aferent străzii, au fost întârziate foarte mult.

Este vorba despre proiectul care prevede aprobarea rectificării bugetului municipal al acestui an şi stabilirea sa, atât în ceea ce priveşte veniturile, cât şi cheltuielile, la suma de 514.878 mii lei. Astfel, la capitolul 70, litera C, care presupune „alte cheltuieli asimilate investiţiilor”, se menţionează că „datorită ploilor abundente din ultima perioadă, se propune înscrierea la poziţia 3 a obiectivului de investiţii «Proiectarea şi realizarea lucrărilor de refacere a terasamentului pe strada Traian» cu suma de 120 mii lei din bugetul local”.

În altă ordine de idei, va fi interesant de urmărit dacă, în cazul în care va exista o ordine de zi suplimentară a şedinţei, aleşii locali se vor pronunţa şi în ceea ce priveşte posibilitatea constituirii CLM Constanţa ca parte civilă în dosarul retrocedărilor în care primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de alte 36 de persoane, având în vedere că data limită pentru ca municipalitatea să se decidă este 8 septembrie, atunci când a fost stabilit noul termen de judecată.

www.cugetliber.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 275

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 224

Consiliul Local Constanța obligă Uniunea Pensionarilor să îi achite serviciile juridice dintr-un proces anterior (MINUTA)

25 Apr 2024 300

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 417

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 280

Știri justiție Constanța Neptun Olimp SA cere în instanță anularea unui act emis de Primarul Municipiului Mangalia. CL Mangalia devine pârât în cauză!

25 Apr 2024 275

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 470

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 413

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 566

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 311

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 881

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 685

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 277

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 322

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 440