Jurnal de Constanţa RAEDPP are clienţi „abonaţi“ la contracte

Recent, conducerea Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa (RAEDPP) a alocat peste 250.000 de lei pentru întreţinerea şi actualizarea aplicaţiilor informatice instalate pe calculatoarele aflate în dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Constanţa. Întâmplător sau nu, contractul respectiv a ajuns la SC „TDL Soft Computer" SRL Constanţa, firmă ce pare a fi abonată la banul public şi un client vechi al RAEDPP Constanţa.

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa a decis să se ocupe de întreţinerea şi actualizarea aplicaţiilor informatice, precum şi de instruirea personalului care le utilizează. Întrucât nu deţine personal specializat care să presteze asemenea servicii, RAEDPP Constanţa a trebuit să apeleze la un agent economic. Astfel, negocierea s-a purtat fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare pe motiv că „lucrările/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate". Într-un final, contractul a fost adjudecat de SC „TDL Soft Computer" SRL din Constanţa, firmă înfiinţată în anul 2001 şi care va asigura servicii de întreţinerea şi actualizarea aplicaţiilor informatice, precum şi de instruirea personalului, în schimbul sumei de 264.000 de lei, fără taxa pe valoare adăugată. Serviciile respective vor fi prestate de SC „TDL Soft Computer" SRL Constanţa la programele ce au fost instalate pe calculatoarele aflate în dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Constanţa.

Firmă cu lipici la banul public

SC „TDL Soft Computer" SRL din Constanţa este deţinută de Dinu Petre Totolici, cel care, alături de Mihai Corneliu Angelin, este administrator al SC „Real Data Group" SRL. De remarcat este faptul că, de-a lungul timpului, s-a confirmat că societăţile amintite par a avea lipici la banul public.

SC „Real Data Group" SRL pare a avea o relaţie foarte bună cu Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa, în anul 2010 obţinând, tot fără licitaţie, două contracte: unul de peste 156.857 de lei, fără TVA, pentru „servicii de mentenanţă a sistemului informatic pentru gestiunea-evidenţa impozitelor şi taxelor locale şi a altor creanţe bugetare pentru persoane fizice şi juridice", iar altul, în valoare de 216.000 de lei, fără TVA, care viza asigurarea de „servicii de întreţinere la aplicaţia informatică pentru gestiunea-evidenţa impozitelor şi taxelor locale şi a altor creanţe bugetare pentru persoane fizice şi persoane juridice".

Cealată firmă a lui Totolici, SC „TDL Soft Computer" SRL, este „client" fidel al RAEDPP Constanţa, dar a obţinut un contract şi de la Primăria Tortoman. Contractul cu Primăria Tortoman a fost obţinut în anul 2006, pe când instituţia era condusă de fostul social-democrat Gheorghe Panait. „Descoperirea" a fost făcută în urma unui control efectuat de angajaţii Prefecturii Constanţa în vara anului respectiv. Raportul întocmit în urma verificărilor făcute la Primăria Tortoman la acea vreme a evidenţiat suspiciunile ce planau în privinţa cheltuirii bugetului local şi a jongleriilor cu achiziţiile publice. Potrivit raportului, administraţia din Tortoman a plătit 2.357 de euro pentru achiziţionarea unui program informatic de contabilitate în baza unui contract ilegal. Verificatorii au precizat că angajamentul nu fusese semnat de ordonatorul de credite şi nici avizat pentru controlul financiar.

Concret, pe 19 aprilie 2006, Primăria Tortoman a achiziţionat de la SC „TDL Soft Computer" SRL din Constanţa programul informatic fără ca procesul verbal de desemnare a ofertei câştigatoare, nr. 867 din 10 aprilie 2006, să fie semnat de comisia de evaluare.

Păstrează legătura cu RAEDPP

În ianuarie 2009, prin contractul nr. 214, SC „TDL Soft Computer" SRL Constanţa se obliga să ofere RAEDPP Constanţa „servicii de întreţinere, de actualizare a programelor (software) de contabilitate generală, gestiune stocuri materiale, gestiune obiecte inventar, gestiune mijloace fixe, gestiune stocuri alimente, A.L.O.P., personal salarizare, centralizare salarii", ce au fost instalate pe calculatoarele aflate în dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Constanţa, pe o perioadă de 2 (doi) ani. Valoarea acelui contract a fost de 254.760 de lei, fără TVA. După cum probabil aţi intuit, şi de acea dată negocierea contractului s-a făcut fără anunţ de participare invocându-se acelaşi motiv ca şi în cazul contractului menţionat la începutul materialului.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 61 Ghimpați-Găești

29 Mar 2024 121

ANR Cea de-a 24 reuniune Comitetului PSC al Memorandumului de Înțelegere de la Marea Neagră privind Controlul Statului Portului

29 Mar 2024 188

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 2

29 Mar 2024 137

IGPR Infotrafic Circulație întreruptă pe DN 65

29 Mar 2024 152

IGSU despre pompierii care au participat la evenimentul de la Rafinăria Petromidia „Îi felicităm pentru modul în care au acționat!”

29 Mar 2024 729

LIVE VIDEO+TEXT Ana Hotels Europa Eforie își redeschide porțile, după un proces de modernizare! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 545

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 976

Alertă meteo! ANM a transmis o informare de intensificări ale vântului. Vizată, toată țara

29 Mar 2024 388

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1177

DGASPC Constanța cumpără servicii de proiectare (DOCUMENT)

29 Mar 2024 302

IGPR Infotrafic Trafic restricționat pe DN 17

29 Mar 2024 243

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 417

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 672

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 1374

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 335