Jurnal de Constanta Tusac vrea Sanatoriul în administrare

Reforma în sistemul sanitar ar putea duce la desfiinţarea sau reorganizarea unor unităţi sanitare. În prima categorie se află şi Sanatoriul Balnear şi de Recuperare din municipiul Mangalia. În consecinţă, primarul Mihai Claudiu Tusac a transmis ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, o scrisoare în încercarea de a-l sensibiliza şi de a-l determina să scoată de pe lista neagră sanatoriul respectiv.

În epistola transmisă la minister marţi, 11 ianuarie, primarul Mihai Claudiu Tusac apreciază că decizia guvernanţilor ce vizează şi Sanatoriul Balnear şi de Recuperare din localitate este de neacceptat, această unitate având deja un renume atât la nivel naţional, cât şi internaţional. „Această idee poate genera ample dezbateri şi face loc unor interpretări dăunătoare imaginii ministerului. Mă refer la ideea unei posibile privatizări dubioase a acestor unităţi", menţionează edilul şef din Mangalia.

Reacţia lui Tusac survine şi ca urmare a faptului că, la întrevederea organizată la momentul preluării unităţilor spitaliceşti de către autorităţile locale, reprezentantul Ministerului Sănătăţii a prezentat o listă cu unităţile de interes naţional, pe care apărea şi sanatoriul din Mangalia. Altfel spus, acesta rămânea în administrarea ministerului de resort şi nu se punea problema schimbării acestui statut. Numai că, la ora actuală, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia a ajuns pe lista unităţilor ce ar urma să fie desfiinţate.

„Nu daţi dovadă de consecvenţă! Măsurile pe care doriţi să le luaţi sunt arbitrare, nu au la bază o informare corectă şi nu respectă realităţile din teritoriu. Prin aceste măsuri, Ministerul Sănătăţii demonstrează că nu ştie să gestioneze sistemul sanitar sau managerii PD-L numiţi la conducerea acestor unităţi nu fac faţă provocărilor funcţiei", susţine Tusac în scrisoarea trimisă ministrului Cseke Attila.

Rugăminte susţinută de promisiuni

În contextul prezentat, şeful administraţiei publice locale din Mangalia a solicitat ministrului Sănătăţii să nu înstrăineze „această valoare a patrimoniului local prin privatizări păguboase". Motivele demersului său: efectul nefast ce l-ar avea asupra turismului în zonă, reducerea veniturilor la bugetul local, precum şi urmările de ordin social ce le-ar avea asupra comunităţii. Iată de ce primarul Tusac a cerut, oficial, trecerea Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia în administrarea autorităţii locale. Şi pentru a fi mai convingător, edilul l-a asigurat pe ministru că „suntem perfect capabili să administrăm unităţi spitaliceşti mari!", dând exemplu investiţia de peste 2.400.000 de euro pe care Primăria Mangalia o va face pentru Spitalul Municipal din localitate. „Vă asigur că administraţia locală va sprijini continuarea tradiţiei acestui centru medical de renume, va continua investiţiile începute şi va depune eforturi pentru a atrage turiştii spre această formă de turism pe litoral", precizează în finalul epistolei primarul Mihai Claudiu Tusac.

www.jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un preot a sfințit o curbă în care au avut loc mai multe accidente rutiere grave (VIDEO)

03 Feb 2022 1763

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

14 Oct 2021 2455

Un fost angajat al ISU Dobrogea a cerut să fie eliberat din arest

28 Jul 2021 2670

Șef echipaj SMURD Angajat al ISU Dobrogea, arestat pentru agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală

30 May 2021 7109

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2018

20 Jun 2018 3419

Doliu în cinematografie. Un cunoscut cineast s-a stins din viață. Împlinise de curând 64 de ani

18 Feb 2018 3598

În plină vară, în România, a nins! Temperaturile au scăzut brusc

12 Aug 2016 6205

Primarul comunei Jilava a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații

11 Jul 2016 2733

Riseproject.ro Riseblog - Cu cât ne-a umflat Cocoş preţul analizelor medicale

07 Jul 2016 5703

Accesul câinilor şi vehiculelor pe plajă este interzis

24 Mar 2016 4276

Rolul unui set de TV Plasma din lemn masiv in amenajarea sufrageriei

30 Jan 2016 9455

Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a rectorului Academiei Navale. Vergil Chițac - „Analizez şi posibilitatea de a candida... Nu am decis sub ce formă“

28 Jan 2016 4089

15 ianuarie – Marele poet naţional Mihai Eminescu omagiat la Cumpăna, de Ziua Culturii Naţionale

13 Jan 2016 3278

Comunicat de presă - DIICOT

07 Jan 2016 2703

Măsuri de prevenire a incendiilor specifice campaniei de recoltare a cerealelor

23 Jul 2015 2784