Liderul de Opinie Controale fâsâite la “Oil Terminal”

La Constanţa s-au aşteptat descinderile aşa cum bunicii aşteptau americanii pe vremea comuniştilor! Când, în cele din urmă, au sosit, nu au mai entuziasmat pe nimeni şi s-au dovedit, cel puţin în primă fază, că au fost un fâs.De dimineaţă, MAI-ul a „scăpat" un scurt comunicat de presă. „Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin structurile specializate ale Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române, în cooperare cu Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor şi cu sprijinul Biroului Român de Metrologie Legală, desfăşoară, începând de astăzi, 17 martie a.c., o acţiune amplă de control în zona portului Constanţa", Dacă toată lumea se aştepta să fie vorba de vamă, vameşi şi altele de aceeaşi natură, în realitate, ţinta controlului a fost alta: toate cele trei puncte de lucru ale societăţii „Oil Terminal". Informaţia a fost confirmată şi de conducerea societăţii. „În jurul orei 10.00, a venit o echipă de control de la Garda Financiară, Vamă, Poliţie şi Jandarmerie. Controlul priveşte inventarul total privind produsele petroliere, cât şi mişcarea acestora. Ni s-au cerut documentele vamale şi sprijinul pentru determinarea stocurilor fizice din rezervoarele societăţii. Sperăm ca acest control să ţină maximum 72 de ore. La «OiL Terminal» nu a mai fost niciodată un control de o asemenea anvergură. Ultimul control de acest fel l-am avut anul trecut, în semestrul I, când a venit Garda Financiară într-o acţiune de rutină", a declarat Silviu Wagner, directorul general al „Oil Termina"l.

O logică privind mesajul anticorupţie?!?

Ceva mai târziu, au ieşit cu declaraţii oficiale şi reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, care au catalogat acţiunea ca fiind una de amploare, care va dura mai multe zile. „Acţiunea este organizată cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI). Scopul acţiunii comune constă în verificarea documentelor şi funcţionarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizării sistemului de transfer, depozitare şi măsurare, pentru că vorbim de un control la un operator important, specializat în vehicularea produselor petroliere şi petrochimice. Acţiunea începută azi (n.r. - ieri) se înscrie într-un context mai larg, nu e o acţiune disparată şi face parte dintr-o logică privind mesajul anticorupţie şi de prevenire a acestor acte. Nu e o acţiune de imagine, vizează lupta împotriva corupţiei", a declarat Marius Militaru, reprezentantul MAI. În toate aceste discuţii, nu a fost niciunde pronunţat cuvântul „procuror". Procurorul este cel care conduce întreaga anchetă, dar, în acest caz, nu a fost menţionat. Surse neoficiale susţin că reprezentanţii Gărzii Financiare, ai Vămii, ai Poliţiei şi cei ai Agenţiei Naţionale de Metrologie încearcă să stabilească traseul şi persoanele implicate într-o afacere ilegală, cu transport de produse petroliere. Mai exact, există suspiciuni că garnituri de tren încărcate cu produse petroliere ce aveau, la plecarea din societate, o destinaţie, dar ajungeau în alt loc sau pur şi simplu dispăreau pe traseu

Doar o întâmplare?

Cea mai discutată coincidenţă legată de „Oil Terminal" este arestarea, săptămâna trecută, a consilierului directorului general al companiei, Ştefan Ene, cercetat pentru trafic de influenţă, şi punerea lui rapidă în libertate. Potrivit anchetatorilor, pe 6 ianuarie 2011, Ştefan Ene, în calitate de consilier al directorului general al „Oil Terminal", a primit suma de aproximativ 43.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra directorului general al SC „Oil Terminal" SA şi pentru a-l determina să aprobe încheierea unui contract prin care societatea să livreze reziduuri petroliere în condiţii avantajoase de preţ, cantitate şi ritmicitate. Ştefan Ene a fost arestat preventiv de magistraţii Tribunalului Constanţa în data de 8 martie, însă, ulterior, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus cercetarea acestuia în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara. Controlul de la Constanţa pare să fie praf în ochi pe tema luptei anticorupţie. În timp ce toată lumea se aştepta ca DGA-ul şi toată şatra să dea iama în vămile de pe raza judeţului Constanţa, acestea au fost ocolite sistematic.

http://lideruldeopinie.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 581

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 812

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 841

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 573

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 739

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 638

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 836

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1475

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 692

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 508

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 740

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1281

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 450

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1064

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1089