Liderul de OpinieRuleta rusească cu piese… contrafăcute (!)

Reprezentanţii service-urilor auto s-au plâns, ieri, în cadrul unei întâlniri organizate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, că primesc reclamaţii din partea clienţilor din cauza firmelor de asigurări. „Majoritatea firmelor de asigurări au impus o clauză în contract potrivit căreia ele sunt cele care fac comenzile pentru piese. În aceste condiţii, este imposibil ca noi să garantăm pentru calitatea pieselor respective, mai ales că unele nu sunt originale şi nu se potrivesc", a declarat un operator economic. Acesta a mai precizat că practica este ilegală, dar, dacă service-urile ar refuza clauza din contract, ar rămâne fără clienţi. În plus, firmele de asigurări întârzie foarte mult cu livrarea comenzilor de piese şi aşa se ajunge ca, o maşină ce poate fi reparată în maximum şapte zile, să stea în service până la 40 de zile. „Clienţii nu înţeleg că este vina celor de la asigurări şi ne fac nouă reclamaţii", a mai precizat un reprezentant al unui service. Şeful CJPC Constanţa, Dionisie Culeţu, a precizat că va face demersuri la Autoritatea Naţională pentru a le da comisarilor dreptul să controleze şi firmele de asigurări. „Astfel de practici sunt absolut ilegale. Voi discuta la nivel naţional să vedem cum putem interveni", a afirmat Culeţu. Întrunirea de ieri a fost un prilej de a-i instrui pe operatorii economici din domeniul service-urilor auto asupra legislaţiei în vigoare date fiind rezultatele nesatisfăcătoare ale acţiunilor de control efectuate de CJPC în perioada 5 - 11 mai. Au fost verificaţi 13 operatori şi au fost aplicate 14 amenzi în valoare de 32.000 lei, dar şi un avertisment. Comisarii CJPC Constanţa au dispus oprirea temporară de la comercializare a pieselor de schimb în cazul a patru service-uri auto. Printre neregulile descoperite s-a numărat şi lipsa autorizaţiei tehnice RAR în cazul a două unităţi. Cele mai frecvente nereguli s-au referit la lipsa informaţiilor privind tarifele practicate sau afişarea preţurilor fără a se specifica dacă sunt sau nu cu TVA. S-a constatat, de asemenea, completarea incorectă a bonurilor de comandă, nespecificarea termenelor de comandă şi lipsa garanţiei pe lucrare.

http://lideruldeopinie.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, în vizită oficială la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 844

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, în vizită oficială la Constanța

15 Mar 2024 619

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 585

Destinația Mamaia Constanța - concluzii după prima participare la Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin

08 Mar 2024 365

ISU Bihor Acțiuni de informare preventivă desfășurate de pompierii bihoreni

27 Feb 2024 320

Primăria Constanța cheamă în judecată pentru Mega Telecom Solutions SRL care a administrat plaja Dacica

25 Feb 2024 1563

„Radiografia“ firmelor Iată cine vrea să supervizeze lucrările la noul sediu al Serviciului de Telecomunicații Speciale Constanța!

18 Feb 2024 1105

Verificări inopinate ale ISU la operatori economici din mai multe județe, între care și Constanța

07 Feb 2024 560

Președintele CJ Constanța, Mihai Lupu „Scopul nostru este să realizăm reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia“

01 Feb 2024 660

ISU HarghitaVerificările inopinate la operatorii economici au continuat în prima jumătate a lunii ianuarie

17 Jan 2024 427

IGSU Verificările au continuat în prima jumătate a lunii ianuarie

16 Jan 2024 385

IGSU Verificările inopinate la operatorii economici au continuat în prima jumătate a lunii ianuarie! Amenzi și obiective închise

16 Jan 2024 558

Licitații Constanța Licitație organizată de Nuclearelectrica Serv SRL pentru achiziția de produse de curățenie și igienă

13 Jan 2024 778

ANPC Pentru grave abateri, a fost oprită temporar activitatea a șase operatori economici, în județul Gorj

07 Jan 2024 628

IGSU Precizări referitoare la controalele ANPC din cadrul Comandamentului de iarnă din județul Gorj

05 Jan 2024 665