Observator de Constanţa Specialisti in tepe imobiliare

Gruparea din Constanta era coordonata de Gelu Vaduva, amicul de nebunii al fiului fostului sef al Sectiei 1 Politie, Catalin Lotreanu

Modalitatea de actiune viza vanzarea fictiva a unor terenuri

15 persoane, suspectate ca ar face parte dintr-o grupare infractionala ce se ocupa cu comercializarea fictiva a unor terenuri, prin folosirea de acte de proprietate si acte de identitate false au fost retinute de anchetatori. Prin activitatile lor, suspectii au prejudiciat victimele cu sume cuprinse intre 50.000 si 300.000 de euro. Din cercetarile efectuate, oamenii legii au stabilit ca indivizii, printre care si constanteanul Gelu Vaduva au incheiat contracte de credit si au obtinut in mod ilegal credite de la diferite institutii bancare din Romania folosind acte de identitate si acte de garantie false, prejudiciind astfel, bancile, cu sumele obtinute cu titlu de credit. Potrivit IGPR, pe 14 martie a fost desfasurata o actiune de prindere a membrilor unei grupari infractionale organizate ce actiona pe raza municipiului Bucuresti, si in judetele Constanta si Arges, formata din 19 persoane. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2008 - 2010, suspectii au constituit un grup infractional organizat, cu scopul obtinerii in mod ilegal de sume mari de bani prin savarsirea infactiunilor de inselaciune prin mijloace frauduloase si avand consecinte deosebit de grave, falsificarea instrumentelor oficiale, folosirea instrumentelor oficiale false, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals privind identitatea. Gruparea infractionala era organizata ca o structura de tip mafiot, familiala, fiecare dintre liderii gruparii coordonand cate o latura a activitatii infractionale. Pana in prezent, in acest dosar au fost deja retinuti si, ulterior arestati in cauza, alti 5 suspecti, membri ai aceleiasi grupari. Cercetarile sunt continuate de catre politistii B.C.C.O. Bucuresti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucuresti, pana la finalizarea cauzei.

Constanteanul implicat in aceste ilegalitati, Gelu Vaduva este cunoscut de politisti pentru multiplele rafuieli in care a fost implicat, alaturi de amicul sau, Catalin Lotreanu, fiul fostului sef al Sectiei 1 Politie Constanta, dar si pentru afacerile ilegale, in special cu terenuri, pe care le-a desfasurat. De altfel, in luna decembrie a anului trecut, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Gelu Marius Vaduva, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de tentativa la inselaciune cu consecinte deosebit de grave si complicitate la uz de fals.

http://observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liderul grupării islamiste palestiniene Hamas, apel către Antony Blinken pentru „încheierea ofensivei israeliene în Fâşia Gaza

06 Jan 2024 738

Polițiștii din Constanța, în Acțiunea ”Blocada”! S-a lăsat cu amenzi (FOTO)

03 Dec 2023 824

Știri Constanța Jandarmii prezenți la Mănăstirea “Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin

29 Nov 2023 897

Germania interzice toate activitățile grupării Hamas

02 Nov 2023 841

Inconștiență în trafic în județul Constanța Șofer în comă alcoolică depistat pe DN 22, în apropierea comunei Mihai Viteazu (GALERIE FOTO)

14 Oct 2023 2773

Armata israeliană susține că a ucis câțiva înalți oficiali ai grupării islamiste Hamas

10 Oct 2023 898

Acțiunea ”Blocada” în Constanța! Șoferi băuți prinși în timpul raziei (FOTO+VIDEO)

08 Oct 2023 971

Acțiunea "Blocada" în municipiul Constanța! Ce a descoperit Poliția pe pe bulevardul Aurel Vlaicu (FOTO)

30 Sep 2023 935

Razie de amploare în cadrul acțiunii ”Blocada” la Năvodari. Zeci de sancțiuni, aplicate de polițiști (GALERIE FOTO)

03 Sep 2023 999

Jandarmii Grupării Mobile Constanța, la datorie în week-end. Ce evenimente sunt programate pe litoral

25 Aug 2023 820

Știri Constanța Tânăr din Călărași prins cu droguri la Vama Veche

16 Aug 2023 933

Acțiunea ”Blocada” continuă la Constanța Șofer băut și cu permisul suspendat depistat în Corbu (FOTO)

12 Aug 2023 880

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța lângă Gruparea Mobilă de Jandarmi. O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Aug 2023 9146

Razie de amploare la Năvodari! Zeci de persoane, verificate. Mașină cu numere de înmatriculate expirate, depistată în trafic (GALERIE FOTO)

01 Jul 2023 1065

UPDATE. DNA „lansează bomba“ la Constanța! Este vizat fostul comandant al Detașamentului 3 Mobil Jandarmi Ordine Publică

08 Jun 2023 10074