Observator de Constanţa Un container de nemultumiri pentru ministrul Educatiei

Fiecare membru de sindicat va completa individual o plangere cu nemultumirile privind Legea Educatiei, dar si statutul cadrului didactic

La inceputul lunii viitoare, cadrele didactice constantene vor apela la o forma de protest mai putin uzitata pentru a-l convinge pe ministrul Educatiei si Cercetarii, Daniel Funeriu, macar sa-si aplece urechea la doleantele lor. Astfel, in cadrul conferintei judetene ordinare, care a avut loc ieri, sindicalistii din sistemul educational constantean au primit un model de „plangere" pe care fiecare membru al Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar (S.L.S.I.P) Constanta il va completa individual cu nemultumirile privind statutul cadrului didactic in Romania de azi, dar si cele referitoare la noua Lege a Educatiei. „Aceste scrisori vor fi completate de colegii nostri din teritoriu pana pe 7 aprilie, iar apoi vor fi trimise ministrului Educatiei, cu un container", a precizat liderul S.L.S.I.P. Constanta, Ioana Purcarea.

In urma acestei conferinte se va stabili daca sindicalistii constanteni sunt de acord cu initiativa legislativa a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant de modificare a Legii nr.1/2011 - Legea Educatiei Nationale, dar si la care forme de protest ar dori sa participe in mod direct. „Am strans tabele cu optiunile tuturor colegilor din judet si urmeaza sa le punem cap la cap. Cert este ca Legea Educatiei Nationale nu poate fi aplicata in forma actuala. Ea duce la reducerea a zeci de mii de posturi, iar noua structura a ciclurilor de invatamant nu se poate aplica. Ca sa nu mai spun de problemele legate de titularizare sau decontarea navetei", a adaugat Purcarea.

Alte nemultumiri ale sindicalistilor sunt legate de Legea bugetului de stat pe 2011, care prevede pentru invatamant 3% din PIB, de cheltuielile de personal, reduse cu 27% fata de 2010; de Legea cadru privind salarizarea - coeficientii de ierarhizare pentru angajatii din invatamant sunt situati in partea inferioara a grilei de salarizare; de sentintele judecatoresti care nu se pun in aplicare - reincadrarea pe Legea 221; de desfiintarea a 3.000 de unitati de invatamant, masura care afecteaza zeci de mii de copii.

http://observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 266

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 460

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 386

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 443

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 551

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 535

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 446

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 632

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 503

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 466

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 562

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 678

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 444

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1259

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 587