Observator de ConstanţaPrimarul Tusac, in plin scandal cu Consiliul Local

Alesii PDL, PNL, PRM si PC refuza invitatia edilului de a se prezenta la sedintele de Consiliu Local

Claudiu Tusac: "Daca erau oameni normali se prezentau la sedinta de vineri (15 aprilie - n.r.) votau ce credeau ca trebuie votat si se pronuntau impotriva proiectelor cu care nu erau de acord"

Acum, cand liderii locali ai PNL, PSD si PC se chinuie sa-i impace pentru a putea semna protocolul de functionare a Uniunii Social Liberale si la Mangalia, primarul Claudiu Tusac si consilierii locali ai acestor formatiuni din Uniune sunt in plin razboi. Este si motivul pentru care absentele de la convocarile de Consiliu Local il determina pe edil sa catalogheze atitudinea alesilor drept „o joaca de-a uite sedinta, nu e sedinta". Astfel, la sedintele convocate de ei nu participa, la fel cum nu-si dau interesul sa vina nici la cele convocate de primar pentru bunul mers al actiunilor din oras. „Apoi, striga in gura mare ca pe primar nu-l intereseaza soarta cetatenilor din municipiul Mangalia", explica primarul.

 

Prima convocare a CL a facut-o vineri, 15 aprilie a.c., atunci cand consilierii PNL, PDL, PRM si PC nu s-au prezentat, iar ieri a mai facut o incercare. Din pacate, si ultima invitatie a avut aceeasi soarta. „Daca erau intr-adevar interesati, s-ar fi prezentat la sedinta extraordinara de vineri si si-ar fi exprimat punctul de vedere prin vot. Important era sa treaca marea majoritate a proiectelor care se adreseaza direct cetatenilor si cele privind dezvoltarea orasului, iar daca aveau opinii diferite le puteau exprima votand impotriva acelor proiecte, nu absentand. Nu este corect sa boicoteze sedintele.

In timp ce oamenii traiesc din ce in ce mai greu, consilierii continua joaca de-a soarecele si pisica", declara primarul Claudiu Tusac in ceea ce priveste atitudinea consilierilor locali.

Potrivit primarului, este o alta incercare de deblocare a situatiei de la Mangalia, de continuare a proiectelor administratiei locale in folosul cetatenilor cu probleme din localitate. Nici de aceasta data apelul la dialog nu a fost luat in seamna de alesii locali din Mangalia, in ciuda eforturilor venite si de la judet de aplanare a oricarei forme de conflict sau orgolii nemasurate. Absenta de la sedintele de Consiliu Local a fost catalogata de primarul Tusac drept „lipsa de profesionalism si seriozitate si dezinteres fata de cetateni (...), dar confirma existenta unor interese personale si meschine. Nu inteleg logica lor. Daca era oameni normali se prezentau la sedinta de vineri, votau ce credeau ca trebuie votat si se pronuntau impotriva proiectelor cu care nu erau de acord. Nu e logic sa nu participe la sedinte convocate de mine, iar peste doua zile sa convoace o alta sedinta, cu aceeasi ordine de zi, cu aceleasi proiecte initiate de mine. Aceasta atitudine denota lipsa de profesionalism si de seriozitate, exprima clar dezinteresul fata de cetateni, dar confirma existenta unor interese personale si meschine".

Altfel spus, intentia semnarii acordului USL pentru Mangalia ar putea fi intarziata tocmai de aceste orgolii si a ceea ce primarul Tusac numeste dezinteresul fata de cetateni manifestat de unii dintre consilieri.

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Horia-Sorin Corceanu, șef formație în cadrul ABADL (DOCUMENTE)

15 Mar 2024 442

ZIUA LIVE. Florin Goidea, director general al ACN Constanța „Canalul este una dintre realizările poporului român. Îmi pare rău că a fost blamat “ (VIDEO)

14 Mar 2024 853

ZIUA LIVE Florin Goidea, director general al ACN Constanța - „Canalul Dunăre Marea Neagră este una dintre cele mai mari realizări a poporului român“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 691

ZIUA LIVE 40 de ani de exploatare a Canalului Dunăre – Marea Neagră. Ce investiții se fac la Canalele Navigabile Constanța?

13 Mar 2024 1131

De ce Constanța arată ca un șantier? Argumentele și exemplele lui Chițac (VIDEO)

04 Mar 2024 1006

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță deblocarea programului Casa Verde panouri fotovoltaice 2023

28 Feb 2024 605

MDLPA Localități din 24 de județe primesc finanțare pentru noi investiții în modernizarea infrastructurii

27 Feb 2024 472

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2682

Portul Constanța are un nou director executiv! Date din CV, averea și interesele (DOCUMENT)

15 Feb 2024 1590

Oficial de la APM Constanța Ce atribuții are Ion Bobe ca reprezentant al Portului Constanța la Viena?

13 Feb 2024 765

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1014

Meteo Constanța Ce aduce prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Dobrogea?

05 Feb 2024 917

Averea și interesele lui Mahu Emil, șef birou în Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării Tulcea (DOCUMENTE)

15 Jan 2024 825

Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Național de Istorie a României decorat de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale

15 Jan 2024 872

Declarații de avere Tulcea Marcel Iacovici, șef serviciu în Comisariatul Regional Murighiol – Sfântul Gheorghe, din ARBDD, avere și interese (DOCUMENTE)

12 Jan 2024 854