Replica Ce „mangle" face Iordache la Medgidia - Loturile pentru tineri, cu dedicatie pentru patroni si copiii de bani-gata

Ancheta în cazul suspiciunii de fraudă cu privire la acordarea de către Primăria Medgidia a 80 de loturi de teren în folosinţă gratuită tinerilor pentru construirea de locuinţe bate pasul pe loc. În luna septembrie a acestui an, Daniela Vasile, preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Medgidia a făcut o sesizare către primărie în care menţiona faptul că există suspiciuni de încălcare a criteriilor de atribuire a acestor loturi de teren. Răspunsul oficial al instituţiei condusă de liberalul Marian Iordache a fost unul previzibil, anume că lista beneficiarilor a fost făcută publică, însă nu se pot acorda detalii cu privire la conţinutul dosarelor persoanelor în cauză.

Preşedintele organizaţiei de tineret a înaintat plângerea mai departe către Poliţia Municipiului Medgidia, cerând verificarea documentaţiei depusă de către anumite persoane din respectiva listă. De mai bine de o lună, Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Medgidia, în cercetarea căruia a ajuns dosarul, face anchetă însă fără nici un rezultat preliminar. Comisarul-şef Vasile Dogaru, şeful Poliţiei Medgidia nu a dorit să facă nici un comentariu cu privire la caz. „Cunosc de existenţa sesizării, însă le-am declinat spre cercetare către Biroul de Investigare a Fraudelor. Nu vreau să mă pronunţ în nici un fel ca să nu las loc de interpretări", a fost singura declaraţie a acestuia pentru „Replica" de Constanţa. Explicaţia posibilă pentru stagnarea anchetei vine chiar de respectivul birou unde, din păcate, singura persoană indicată să furnizeze detalii, anume comisarul-şef Dorin Iordache, se află în concediu medical, urmând să revină în curând. „Nu am pe cine altcineva să vă dau în birou, nu este nimeni", a indicat ofiţerul de serviciu de la centrala Poliţiei Medgidia. Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL Medgidia dă câteva exemple de nume aflate pe lista celor care au obţinut loturile şi care nu sunt conforme cu legea, în opinia PDL. Este vorba despre Cornel Borcan, despre care se spune că este fostul ginere al primarului de la Mircea Vodă. Potrivit Danielei Vasile, părinţii lui Cornel Borcan ar avea, în prezent o „cârciumă" în cartierul Oraşul Nou. Mihai Despa „este fiul unei angajate din Primăria Medgidia", Ergivan Memet este „un patron ce are un număr de maxi-taxi în oraş, cele cu număr de înmatriculare ERG şi are peste 35 de ani" (nume care, într-adevăr, este găsit în acţionariatul societăţii Aigean Import-Export din Medgidia, cu profil de transporturi), Cornel Samson „cred că este rudă cu Samson de la Fruvimed, oricum copil de bani-gata", iar Selvim Husein este nepoata consilierului primarului pe problemele romilor, Husein. Pe de altă parte, cetăţenii din Medgidia s-au arătat revoltaţi cu privire la aceste fapte, susţinând cele afirmate de către Daniela Vasile.

www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ionela

10 Dec, 2010 11:31

as vrea sa stiu cand se va pune in posesie locurile de casa ?ca sa putem incepe odata ca mam saturat sa stau cu chirie.

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 526

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 992

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 494

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 625

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 452

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1637

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 469

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 356

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 448

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 304

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 647

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 493

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 574